» Kezdőlap  » Regisztráció  » Kosár tartalma  » Bemutatkozás  » Rendelési feltételek  » Elérhetőségek  » Árlista  » Blog
Kereső
Kifejezés:
Termék kategóriák
Partnereink

Gépi hímzéssel készült ékszerek,egyebek:

www.hímzésvilág.hu

**********************************

www.konyhakell.hu

**********************************

Vitaking márkájú termékeinkről az alábbi logóra kattintva is informálódhat:

**********************************

 

Eredeti Víz-
Revitalizálók,

Energia Átalakítók

www.porthologos.hu

A természetes epesavakról (Gallmet-N és Gallmet-M):

A természetes epesavak ajánlási területei a szakirodalom alapján:

1. Az epetermelés és az epe utak működési rendellenességeivel összefüggő panaszok csökkentése,

megszüntetése:

1.1. epeürülés fokozása, epehajtás elősegítése,

1.2. epekő képződés veszélyeinek csökkentése,

1.3. epehólyag eltávolítás után az epevezeték működési rendellenessége következtében jelentkező

panaszok enyhítése, megszüntetése

2. Emésztőrendszeri panaszok csökkentése, megszüntetése, különös tekintettel a (gyomor)

túlterhelésére.

3. Székelési panaszok (rendszertelen, kemény széklet, stb.) rendezése (székletszabályozás)

4. Az entero-hepatikus körfolyamat zavarainak kedvező befolyásolása

5. A vastagbél gyulladások hatásainak enyhítése

6. Az endotoxinokra, lipopolisacharidok (belső mérgekre) illetve az ezek által kiváltott, az emberi

szervezet szerveinek szinte bármelyikében, a lekülönbözőbb különböző gyulladásokat okozó

citokinekre visszavezethető, jelentős számú betegség kedvező befolyásolása, mivel az endotoxinok

közömbösítésének legfontosabb eszközét az epesavak képezik.

7. A psoriasis negatív hatásainak enyhítése

8. A kolsavnak, mint az epesavak meghatározó összetevőjének egy része TAURIN-nal vegyületet

alkotva (konjugálva) jelenik meg, ez az úgynevezett taurokolsav, mely igen sok állatnak, főleg a

szarvasmarhának (ökörnek) az epéjében található, melynek a szervezetet támogató hatásai a

következők:

8.1. A taurin az összes, szívben jelenlévő szabad aminosav 50 %-át teszi ki és bizonyított, hogy a

taurin pozitív hatást fejt ki a szívizomra. Amikor a szív nem tud elég hatékonyan vért pumpálni

a testbe, akkor a taurin segíti a szív összehúzódó képességét, így az erősebben tudja a vért

pumpálni valamint csökkenti a vérnyomást. A legújabb kutatások szerint a taurin tartalmú

készítmények fogyasztása (pl. epesav tartalmúak) ígéretes hatással lehet a szívelégtelenségben

szenvedők számára.

8.2. Elősegíti a glükóz sejtekbe áramlását, ezáltal nő a fizikai teljesítőképesség, csökken a

vércukorszint. Mint sejtvolumenizáló és inzulinutánzó, a taurin a kulcsfontosságú tápanyagok

izomsejtekbe történő transzportjához használatos, ilyenek pl. a glükóz és az aminosavak. Az

inzulin utánzásával a taurin segít eljuttatni az aminosavakat és a glükózt az izomsejtekbe, így

fontos szerepe van a sejtvolumenizálásban. Ez azt jelenti, hogy a sejt „szuperhidratált”

állapotba kerül, ami a kutatók szerint gyorsabb fehérjeszintézist és csökkenő proteinlebomlást

eredményez. Egyben ez erő- és izomtömeg növekedéshez vezet. A kutatások arra is rámutattak,

hogy a taurin tartalmú készítmények (pl. epesav tartalmúak) szedése csökkenti a 3-etilhisztadin

szintjét (3-MH), ez pedig szintén arról árulkodik, hogy a taurin segít csökkenteni a szervezet

fehérje állományának lebomlását.

8.3. Az izmok tartós terhelése esetén taurin - és egyéb aminosav tartalmuk csökken, egy idő után a

glükóz és a kalcium izomsejtekbe jutása gátolt és az izmokban görcs alakulhat ki, mely taurin

tartalmú készítményekkel enyhíthető, mint például az epesavakkal.

8.4. A taurin segít agyi impulzusokat létrehozni azzal, hogy a kálium, a nátrium, a kalcium és a

magnézium elemeknek a sejtekből történő ki-és beáramlását segíti. Így kulcsfontosságú

szerepet játszik az idegi funkciókban és a vérnyomás szabályozásában. Ezen felül gátló

neurotranszmitter (nyugtató kémiai jel), valamint sejtmembrán-stabilizáló szerepet is betölthet,

ami azt jelenti, hogy lenyugtatja az agyat és az idegrendszert és segít leküzdeni a szorongást, az

epilepsziát és további agyi eredetű problémákat. Gyenge nyugtatónak is tartják.

8.5. A taurin stabilizálja a sejtmembránokat és segíti a sejteken belüli kalciumegyensúly, kalcium

színt fenntartását is, szabályozza a kalciumszintet. Elegendő taurin mennyiség esetén csökken a

szív elmeszesedésének lehetősége, a csekély taurin szintet a szívizom szenvedi meg leginkább.

8.6. Az idegrendszer optimális fejlődéséhez a taurin elengedhetetlen.

8.7. A taurin tartalmú készítmények adagolása hasznos a cukorbetegség megsegítésében, a stressz

kezelésében, a magas szellemi és fizika megterhelés hatásainak csökkentésében.

8.8. A taurin a zsírégetés egyik fontos eszköze: a taurin pozitív tulajdonságai közé tartozik, hogy

segít az agyalapi mirigynek, hogy zsírolvasztó hormonokat küldjön, például növekedési

2

hormont. Ezenkívül a taurin részt vesz az epesavak anyagcseréjében, ami a zsíremésztésben

játszik fontos szerepet. A taurin létfontosságú a zsírok elégséges megemésztéséhez, a zsírban

oldódó vitaminok felszívódásához és a koleszterinszint kontrollálásához. Főleg a túlsúlyosoknál

hiányzik gyakran a taurin a szervezetből.

8.9. Néhány kutatás azt mutatta ki, hogy a taurin csökkenti a máj koleszterinszintjét, valamint

hígítja az epét így megelőzheti az epekő képződését.

8.10. Összefoglalóan, részben ismert élettani hatásai:

8.10.1.Különböző módokon részt vesz a teljesítmény és az egészség megőrzésének folyamataiban

8.10.2.Energiatovábbítóként és méregtelenítőként működik

8.10.3.Stabilizálja a sejtmembránokat

8.10.4.Szerepet játszik a kalcium-áramlás szabályozásában

8.10.5.Egyes szövetek (pl a szívizom) normális működésében

8.10.6.Folyadékok szintjének szabályozásával az izomsejtekben

8.10.7.Az inzulinhoz hasonlóan elősegíti a glükóz sejtekbe áramlását

8.10.8.Méregtelenítő és antioxidáns hatással, így immunrendszer erősítő hatással is rendelkezik

8.10.9.A taurin előnyösen befolyásolja és jó hatással van a következőkre:

8.10.9.1. anyagcsere folyamatok

8.10.9.2. adrenalin szint

8.10.9.3. zsírok emésztése, zsíranyagcsere

8.10.9.4. immunrendszer

8.10.9.5. koleszterinszint

8.10.9.6. vércukor szint

8.10.9.7. sperma termelés

8.10.9.8. epe termelés

8.10.9.9. vérnyomás

8.10.10.A taurin hiány tünetei a következők lehetnek:

8.10.10.1.visszamaradt növekedés

8.10.10.2.apátia

8.10.10.3.ödéma

8.10.10.4.alacsony testhőmérséklet

8.10.10.5.máj rendellenességek

8.10.10.6.katabolizmus (izomvesztés)

8.10.10.7.fáradtság/gyengeség

8.10.10.8.látáskárosodás

8.10.10.9.szívizom károsodás

8.10.10.10. recehártya rendellenes fejlődése

9. Az epesavak szaporodást és növekedést gátló hatásúnak (fungisztatikusnak) bizonyultak a Candida

albicansra. Megállapítást nyert, hogy az epesavak és azok egyszerű származékai Candida-ellenes

aktivitást mutatnak, sőt az epesavnak szaporodás gátló hatása van a Candida-gombafajokra. A

Candida albicans élesztőgomba a széles körben elterjedt „Candida” sarjadzógombák osztályának

a leggyakoribb faja. Normál körülmények között is megtalálható a szervezetben, a bél

baktériumflórájának kontrollja alatt áll. A bél hasznos baktériumflórája (immunrendszerünk részét

is képezi) szabályozza a bélben letelepedett gombák szaporodását, de ha az károsodást szenved,

vagy megsemmisül, akkor a bélben lévő Candida élesztőgomba elszaporodik, elözönli a

szervezetet (száj, garat, illetve a nemi szervek nyálkahártyája, bélrendszer és a vérkeringés). A

Candida gombák túlzott elterjedése több tünetet okozhat egyszerre, vagy külön-külön, s gyakran

egyéb más szervi betegség tünetei mögé elbújva. Ezerarcú betegségről van szó, emellett más

betegségek tüneteit is súlyosbítja. Természetesen a tünetek fő okozója a gombák által kibocsátott

méreganyag. A sok tünet közül csak néhány (rendszeri eloszlásban):

9.1. fáradékonyság, fáradtságérzet

9.2. kimerültség, letargia

9.3. rosszkedv, labilis kedélyállapot, depresszió, pánikbetegség, halálfélelem, öngyilkossági hajlam

9.4. feledékenység, emlékezetzavar (memóriazavar), szétszórtság, koncentráció-képesség csökkenés

(fiatalkorban is)

9.5. gondolkodási képtelenség (mintha nem ezen a bolygón élne), képtelen magán uralkodni

9.6. bizonytalanság, határozatképtelenség

9.7. fejfájás

9.8. ingerlékenység, robbanékonyság, intolerancia

9.9. gyomorégés, haspuffadás (kellemetlen, fájdalmas), gázképződés, hasfájdalom

9.10.hasmenés vagy székrekedés

9.11. éhség esetén jelentkező (esetleg remegéssel járó) rosszullét

9.12. vastagbélgyulladás

9.13. vaginális panaszok: folyás, égő érzés, viszketés

9.14. gyakori felfázás, hólyaghurut

9.15. libidócsökkenés

9.16.méhnyálkahártya-gyulladás, visszatérő petefészek-ciszták vagy -gyulladások, petevezetékgyulladás,

meddőség

9.17.menstruációs zavarok, prementruáciális feszültség, PMS-tünetek

9.18. férfiaknál makacs prosztatagyulladás

9.19. látásromlás: kettőslátás, homályos látás, szikrázó látás stb.

9.20. ismeretlen eredetű izomfájdalom, görcs, merevség, illetve ízületi bántalmak

9.21. allergiás reakciók: élelmiszer-allergiák, asztma, vegyszerekkel szembeni érzékenység stb.

9.22. tartós hőemelkedés

9.23. bőrtünetek: csalánkiütés, viszkető bőrfelületek, vörösödés, égő érzések a test bármely részein,

ekcéma stb.

9.24.álmatlanság, alvászavarok, lidérces-üldözéses álmok,

9.25. hajhullás, korpásodás, hajzsírosodás,

9.26. testsúly csökkenés vagy elhízás,

9.27. pajzsmirigy cisztás megbetegedése, túl- vagy alulműködése,

9.28.gyermekek esetében: hiperaktivitás, tanulási nehézségek, gyakori felső légúti és középfül

gyulladások, bőrviszketés, hasfájás, hasmenés, étvágytalanság stb.

Amennyiben a felsorolt tünetek közül a vizsgálatok nem támasztanak alá semmilyen szervi

elváltozást, akkor kell gondolni a Candida albicans gomba által okozott megbomlott egyensúlyra, a

szisztémás candidiasisra.

 

Az epesavak alkotórésze az élettani szempontból fontos TAURIN

A taurin (2-aminoetán-szulfonsav, H2N-CH2-CH2-SO2-OH) nem fehérjeépítő aminosav (pontosabban

aminoszulfonsav, ezeket meg szokás különböztetni a hagyományos aminosavaktól). Alkoholban nem,

forró vízben viszont jól oldódik. Epesavak alkotórésze, ezek hidrolízis termékeinek vizsgálatakor

fedezték fel 1824-ben. Kezdetben ökörepéből állították elő (innen származik a neve is). Mára

vegyipari szintézise megoldott. A világ össz. taurintermelése 2010-ben az 50.000 tonna/év szint fölé

került.

Csecsemők számára esszenciális aminosav. Az anyatejben is megtalálható.

A szervezet kéntartalmú aminosavakból (cisztein, metionin) a szükségleteknek megfelelően állítja elő

enzimatikus oxidálás útján, így hiánybetegség emberben nemigen tapasztalható. A szívizom egyfajta

megbetegedéséért újabb kutatások szerint a taurinhiány lehet felelős, de ezt még nem sikerült hitelt

érdemlően bizonyítani. Macskák számára nélkülözhetetlen, esetükben az elégtelen bevitel súlyos

hiánybetegségekkel jár.

Élettani hatása még csak részben ismert. Szerepet játszik a membránokon keresztüli kalcium-áramlás

szabályozásában, egyes szövetek (mint a már említett szívizom) normális működésében, az inzulinhoz

hasonlóan elősegíti a glükóz sejtekbe áramlását ezáltal nő a fizikai teljesítőképesség, csökken a

vércukorszint. Állatkísérletekben nyugtató hatását figyelték meg. Emberen stabilizálja a különféle

neurotranszmitterek szintjét, epilepsziásoknál csökkenti a rohamok számát. Az izmok tartós terhelése

esetén taurin - és egyéb aminosavtartalmuk csökken, egy idő után a glükóz és a kalcium izomsejtekbe

jutása gátolt és az izmokban görcs alakulhat ki. A taurin antioxidáns hatással is rendelkezik.

Elsősorban állati eredetű ételek tartalmazzák: hal, húsok (főleg bárány) és belsőségek. Nagy

mennyiségben tartalmazzák a napjainkban népszerű energiaitalok is (ált. kb. 400 mg/100 ml).

Néhány esetben hasfájást, rosszullétet, függőséget okoz. Hashajtó hatású.

 

A természetes epesavak alkotórészét képező TAURIN sokoldalú hatásai:

energiatovábbító, méregtelenítő, vérnyomáscsökkentő, szívizom támogató, agyi-idegi

támogatást nyújtó, cukorbetegeket támogató, zsírok emésztését és a zsírban oldódó

vitaminok felszívódását segítő.

Mi is az a taurin?

A taurin az emberi szervezetben is előforduló kéntartamú aminosav (az aminosavak a fehérjék

alkotórészei), amely legnagyobb mennyiségben az agyban és az idegrendszerben található meg. Az

emberi szervezetben kilogrammonként 1 gramm taurin van.

Miben található?

Legfőbb forrásai a tenger gyümölcsei (kagyló, rák) és a hal. Az egyéb húsokban és az anyatejben is

természetes formában fordul elő. Az anyatejben a második legnagyobb mennyiségben képviselt

aminosav.

Mi a szerepe?

Energiatovábbítóként és méregtelenítőként működik. Stabilizálja a sejtmembránokat és szabályozza a

kalciumkoncentrációt. Különböző módokon részt vesz a teljesítmény és az egészség megőrzésének

folyamatain, többek közt a folyadékok szintjének szabályozásával az izomsejtekben, az ásványok

szállításával, hatásával van az inzulin és az adrenalin szintjére, az anyagcserére, a zsiradékok

emésztésére, az immunrendszerre, a koleszterinszintre, a sperma és epe termelésére.

Jelenléte elengedhetetlen az idegrendszer optimális fejlődéséhez. Ha a szervezetben alacsony a taurin

szint, különböző zavarok jelentkezhetnek, például a szívizom károsodása, a recehártya rendellenes

fejlődése és növekedési visszaesések. A taurin az összes, szívben jelenlévő szabad aminosav 50 %-át

teszi ki. Pozitív hatást fejt ki a szívizomra és több kutatás során kimutatták, hogy csökkenti a

vérnyomást.

A taurin segít a sejt belsejében lévő kalcium szintjének szabályozásában. Ha tehát a szervezetben

elegendő taurin található, úgy a szív elmeszesedésének veszélye jelentősen csökken. A taurin adagolás

a stresszes állapotban lévő, extrém energiát kifejtő szervezet számára, a szellemi tevékenység és a

cukorbetegek megsegítésére hasznos.

Kutatási eredmények

Egy kísérlet során a taurin az inzulin 50%-os kapacitásának megfelelő mennyiségű glükóz bevitelt

stimulált a sejtekbe. Egy másik, ugyancsak az inzulint és a taurint összehasonlító kísérlet során a taurin

megnövelte a prolin nevű aminosav bevitelét. Érdekes módon az inzulin-taurin kombináció nem hozott

jobb eredményt, mint a két anyag egyedül. A glutaminhoz hasonlóan, sokan vélik a taurint is

meghatározóan fontosnak a kondíció szempontjából. Bár normális állapotban szervezetünk előállít

valamennyi taurint, a hiánya bizonyos szövetek funkcionális elégtelenségében mutatkozik meg.

http://www.hazipatika.com/topics/vitaminabc/vitamin?vid=37


5 erőteljes, alig ismert zsírégető szer, különös tekintettel az epesavak egyik alkotó

elemére, a TAURIN-ra

Bizonyított hatás

Léteznek olyan anyagok, melyek bevitelével fokozhatod a zsírégetés intenzitását. A következők is

ilyenek.

Szerző: Marion Grillparzer

Forrás: Holló és Társa

2010. május 11.

A megfelelő zsírégetéshez és az ideális testsúly kialakításához szervezetednek különféle kémiai

anyagokra, többek között hormonokra és aminosavakra van szüksége. Ha ezek termelése nem

biztosított, jobban oda kell figyelned táplálkozásodra. A következő öt zsírégető anyag esetében ezt

könnyedén megoldhatod.

Növekedési hormon

A legerősebb zsírégető az emberi szervezetben a növekedési hormon. Éjszaka válik aktívvá, tested

mély álomban termeli. Ahhoz, hogy serkentsd a növekedési hormont, csak két aminosavra, argininre

és lizinre van szükséged.

Ha eleget alszol, emellett gondoskodsz utóbbiak beviteléről, a hatás látványos lesz: az izmok nőnek, a

zsír elolvad, a bőr kisimul. Arginint és lizint bőven találsz a zabpehelyben, a tejtermékekben, a

tojásban, a szárnyasokban és a tengeri állatokban.

Aktivizálhatod a hormont, ha lefekvés előtt megiszol egy pohár sovány tejet, vagy eszel egy szelet

pulykamellet citrommal megcsepegtetve, esetleg egy joghurtot zabpehellyel.

Karnitin

A karnitin szabályozza az energia-anyagcserét, mégpedig a fogyás irányában, ugyanis a zsírt a vérből a

sejtekbe szállítja elégetésre. Aki nem vesz magához elegendő fehérjét, az könnyen szenvedhet

karnitinhiányban, a kövér emberek vérében például gyakran különösen kevés van ebből az effektív

zsírmegsemmisítőből.

Sajnos a szervezet csak csekély mennyiségben termel karnitint, és azt is csak akkor, ha elegendő Cvitamin,

B6-vitamin és vas áll rendelkezésére, ezért jól teszed, ha igyekszel gondoskodni pótlásáról. A

karnitin megtalálható többek között a sovány húsokban, a szárnyasokban és a tejtermékekben.

Metionin

Gyakran érzed magad fáradtnak és lagymatagnak, emellett a túlsúly vagy az elhízás is komolyan érint?

Könnyen lehet, hogy kevés metionin van a véredben. Ez az aminosav kulcsszerepet játszik a

fehérjeépítésben, hiánya esetén gyengül az immunrendszer, emelkedik a rákos megbetegedések

kialakulásának kockázata, és tested is hízásnak indul.

A metionin az izomfehérjék építőköve, a karnitin alkotórészeként segít a zsírok elszállításában és

elégetésében, és metionin nélkül nem képződik fogyasztó noradrenalin sem. Hogy pótolhasd, fontos

odafigyelned a táplálkozásodra. A metionin megtalálható a májban, a tojássárgájában, a húsban, a

halban, a szárnyasokban, a sajtban, a joghurtban, a lencsében és a szójatermékekben.

Taurin

2/2

A taurin pozitív tulajdonságai közé tartozik, hogy segít az agyalapi mirigynek, hogy zsírolvasztó

hormonokat küldjön, például növekedési hormont. Ezenkívül a taurin részt vesz az epesavak

anyagcseréjében, ami a zsíremésztésben játszik fontos szerepet.

Főleg a túlsúlyosoknál hiányzik gyakran ez az anyag a szervezetből. Tested maga is képes taurint

előállítani, ehhez azonban elegendő metionin nevű aminosavra van szüksége. Ha pótolni akarod,

fogyassz húsféléket, májat, rákot és kagylót.

Noradrenalin

Ha erős stresszhelyzetben csúcsteljesítményt viszel véghez, ezek azok a pillanatok, amikor rengeteg

zsírt égetsz el. Ilyenkor a mellékvese noradrenalint - pozitív stresszhormont - bocsát a vérbe, ami

elnyomul a zsírsejtekig, zsírt szív le az energiáért, melyre a testnek és a léleknek abban a pillanatban

sürgősen szüksége van. Ahhoz, hogy elegendő zsírpárnaellenes noradrenalin hormont tudjon termelni

szervezeted, elegendő fehérjére van szükséged. Ezt biztosítsd sovány fehérjéből, szárnyashúsokból

vagy halfélékből.


Forrás:gallmet.eu


Kapcsolódó termékek a biowebaruhaz.hu oldalon:

Gallmet-N kapszula 10db

Gallmet-M kapszula 60db

Gallmet-M kapszula 30db

Gallmet-N kapszula 60db

Gallmet-M kapszula 10db

Gallmet-N kapszula 30db

Bejelentkezés
Hírlevél feliratkozás
Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail:
Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres!
Facebook

Hírek

A D-vitamin jelentősége sokkal nagyobb, mint eddig gondoltuk!!!

Az influenza megelőzése D-vitaminnal

Új én?Új élet?Lúgosíts!

Ajándék ötletek

Az arcápolástól a sóbarlangokig: mi mindenre jó a só?

A C-vitamin csökkenti a vesekő kialakulásának kockázatát!

A zöld kávéról

Több,mint napvédelem!

Mellnagyobbítás természetesen?

Ne fogyókúrázzon D-vitamin nélkül

Khadi - egyedülálló növényi hajápolás az ayurvéda természetes erejével.

Gyógynövény lexikon

Az omega zsírsavak vitathatatlanul bizonyított szerepei

Természetes immunerősítők az influenzaszezonra

Alkossunk Méhviaszból gyertyákat

Chia mag=A világ legjobb superfoodja

Üzemanyag az immunrendszernek:Gránátalma

Csakra pontok

Astragalus-kínai csüdfű

A természetes epesavakról (Gallmet-N és Gallmet-M)

Kollagén a ragasztó

A cellulitisz természetes kezelése

Rémes Krémek

Kurkuma

Lizin:a megfázás megelőzése és kezelése

A jódról

A grapefruit leve 50%-kal megnöveli a Q10 felszívódását

A tőzegáfonya

Tudományos tanulmány, mely a fekete áfonya mikrocirkulációra való hatását írja le

A Szív egészsége

40%-kal kevesebb kalória! Receptötletek Xilovittal

FOODDETECTIVE

Vitaminok és szerepük I.rész

Schüssler-féle krémzselékhez tudnivalók

Dr.Organic-természet ihlette díjnyertes testápolás

Európai gyógynövények II.(Fokhagyma,Orbáncfű,Búzafűlé,Oliva levél kivonat)

Európai gyógynövények I. (Hársfa,Citromfű,Csipkebogyó,Brokkoli,Máriatövis)

Rákgyógyítás Lignannal

Mit vesz gyerekének?

Dr.Chen hasznos tanácsai a méregtelenítéshez

Brokkoli az immunerősítő

A Gymnema növény és a vércukorszint

Atomrobbanás

Gotu Kola

ÚJ! Új napi ajánlás D-vitamin fogyasztására

Milyen jótékony hatásai lehetnek a Medinatural fülgyertyának?

A fülgyertya használata

Hogyan hat a fülgyertya?

Medinatural Testgyertya használata,hatóanyagai

Méhviasz receptek

Aktív árpa formula