Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Termékek
    Partnereink

    Gépi hímzéssel készült ékszerek,egyebek:

    www.hímzésvilág.hu

    **********************************

     

    Eredeti Víz-
    Revitalizálók,

    Energia Átalakítók

    www.porthologos.hu

    A grapefruit leve 50%-kal megnöveli a Q10 felszívódását

    A grapefruit leve 50 százalékkal megnöveli a Q10 felszívódását
     

    Egyetlen pohár grapefruit dzsúsz legalább ötven százalékkal megnöveli a Q10 koenzim (CoQ10) felszívódási arányát a bélrendszerből - mutatta ki egy idén publikált japán tanulmány. A dzsúsz a sejtmembránban található P-glycoprotein (P-gp) nevű fehérje működését befolyásolja, aminek eredményeként megnőtt a sejtek Q10 felvétele a laboratóriumi kísérletek során.

    "Azt találtuk, hogy grapefruit dzsúsz jelenlétében megnő a sejtek CoQ10 felvétele" -  írta Ken Iseki a kutatást vezető orvos a Hokkaido Egyetemről. A Q10 esetében eddig is ismert volt, hogy az előállítása kulcsszerepet játszik a biológiai hasznosulásában. Mivel a Q10 zsíroldékony vegyület, a felszívódása zsírsavak jelenlétében megnövekszik, míg ezzel ellentétben jelentősen lecsökken éhgyomorra történő fogyasztása esetén.

    "Lehetséges, hogy a grapefruit lével történő együttes adagolása olyan formát hoz létre a Q10 esetében, ami könyebben felszívódik a béltraktusból" - teszi hozzá Dr. Iseki.

    A grapefruit közismerten kapcsolatban áll más összetevővel is az emésztőrendszerben. A gyümölcs leve és rostos részei számos enzim működését befolyásolják olyan módon, hogy annak hatása van egyes gyógyszerek felszívódására is. Ilyenek például a koleszterin csökkentő sztatinok. Potenciálisan mérgező mennyiséget képes elérni a vérben ezen gyógyszerek mennyisége, amennyiben grapefruit lét fogyasztunk a szedésükhöz. 

    Ez a mostani tanulmány azonban egy előnyös hatását emeli ki a grapefruit fogyasztásának a Q10-el kapcsolatban, mivel ebből a vitaminszerű anyagból minél több szívódik fel, annál jobb.

    Vitaminszerű?

    A CoQ10 tulajdonságai a vitaminokéhoz hasonlatosak. Mivel azonban a fiatal egészséges szervezet előállítja magának, nem sorolható a szigorú értelmezés szerint a vitaminok közé. Húsz éves korban éri el a termelése a testünkben a maximumot és 40 éves kort elérve már töredékét termeli szervezetünk annak, mint amire a fiatalsághoz szükségünk volt. 

    Kémiailag a Q10 két egységből tevődik össze: egy "fejből" és egy "farokból". A farokrész 5 szénatomos alegységek egész számú többszöröséből áll. A 10-es jelölés a koenzim Q10 vegyület nevében például 10-szer ismétlődő 5 szénatomos egységre utal (azaz a farokrész 50 szénatomot tartalmaz összesen).

    A testünkben sem mindenhol található meg azonos mennyiségben. A sejtek energiatermelő egységében, a mitokondriumokban van legnagyobb koncentrációban, tehát szoros kapcsolatban van a test kémiai energia egyensúlyával.

    Szakirodalmi adatok alapján egyes szív- és érrendszeri betegségek súlyossága és a koenzim-Q10-hiány között erős összefüggés mutatható ki. Magas vérnyomás csökkentésében és az infarktusból való felépülésben lehet segítségére a szívnek.

    Antioxidánsként jelentős mértékben képes a szöveteket ért oxidatív hatást mérsékelni. 

    Az LDL koleszterin oxidációját hatékonyan gátolni, így az érelmeszesedés kialakulásának lassításában komoly szerepe van.

    Más tanulmányok az egyes degeneratív idegi problémák kezelésében mutattak ki pozitív eredményeket Q10 alkalmazása esetén.

    A tanulmány részletei

    A japán kutatók Caco-2 sejteket használtak fel a kísérlet során. Ezek a sejtek kísérletekben jól modellezik az emberi bélrendszer sejtjeinek emésztési folyamatait. A sejteket Q10 jelenlétében és egy százalékosra hígított grapefruit lében tenyésztették. 

    Az eredmény azt mutatta, hogy legalább ötven százalékkal megnövekedett a sejtek Q10 felvétele abban az esetben, amikor grapefruit is volt a tenyésztő folyadékban azzal szemben, amikor az nélkül tenyésztettek.

    A cikk végén a kutatók azt javasolták, hogy tovább kellene vizsgálni, miként lehetne a grapefruit adagolásával a Q10 egészségre gyakorolt hatását fokozni azokban az esetekben, amikor terápiás célból nagy mennyiség adagolására van szükség.

    Source: Food Chemistry Volume 120 (2010) 552–555
“Grapefruit juice enhances the uptake of coenzyme Q10 in the human intestinal cell-line Caco-2”

    forrás:naturhirek.hu

    Termékajánló:

    Koenzim Q10 gélkapszula 100mg-os 30db /Vitaking/

    Celsus Grép Plusz csepp 30ml -nem keserű--Hármas immunvédelem (Dr.Tamasi)

    (Más Tipp: Sajátságos dolog, hogy a gyomorégés esetén, amikor tulajdonképpen a gyomorsav fokozottan van jelen, a citrom jótékonyan hat. Sokkal gyorsabban és nem utolsó sorban tartósabban csökkenti a gyomorégést, mint a szódabikarbóna, vagy a gyomorsav megkötő gyógyszerek.)

    Hírlevél feliratkozás
    Vezetéknév: 
    Keresztnév: 
    E-mail: 

    Feliratkozás

    Kosár
    Az Ön kosara jelenleg üres!
    Facebook

    Hírek

    Kaparjon és Nyerjen :)

    Hogyan igyunk vizet?

    Mire figyelj ha progeszteron krémet veszel?!

    Módosult a csomagküldés díja!

    Moringa oleifera -csodafa

    Gotu kola,más néven Ázsiai gázló

    Milyen betegségek esetén érdemes echinaceát fogyasztani?

    A D-vitamin jelentősége sokkal nagyobb, mint eddig gondoltuk!!!

    Az influenza megelőzése D-vitaminnal

    Új én?Új élet?Lúgosíts!

    Ajándék ötletek

    Az arcápolástól a sóbarlangokig: mi mindenre jó a só?

    A C-vitamin csökkenti a vesekő kialakulásának kockázatát!

    A zöld kávéról

    Több,mint napvédelem!

    Mellnagyobbítás természetesen?

    Ne fogyókúrázzon D-vitamin nélkül

    Khadi - egyedülálló növényi hajápolás az ayurvéda természetes erejével.

    Gyógynövény lexikon

    Az omega zsírsavak vitathatatlanul bizonyított szerepei

    Természetes immunerősítők az influenzaszezonra

    Alkossunk Méhviaszból gyertyákat

    Chia mag=A világ legjobb superfoodja

    Üzemanyag az immunrendszernek:Gránátalma

    Csakra pontok

    Astragalus-kínai csüdfű

    A természetes epesavakról (Gallmet-N és Gallmet-M)

    Kollagén a ragasztó

    A cellulitisz természetes kezelése

    Rémes Krémek

    Kurkuma

    Lizin:a megfázás megelőzése és kezelése

    A jódról

    A grapefruit leve 50%-kal megnöveli a Q10 felszívódását

    A tőzegáfonya

    Tudományos tanulmány, mely a fekete áfonya mikrocirkulációra való hatását írja le

    A Szív egészsége

    40%-kal kevesebb kalória! Receptötletek Xilovittal

    FOODDETECTIVE

    Vitaminok és szerepük I.rész

    Dr.Organic-természet ihlette díjnyertes testápolás

    Európai gyógynövények II.(Fokhagyma,Orbáncfű,Búzafűlé,Oliva levél kivonat)

    Európai gyógynövények I. (Hársfa,Citromfű,Csipkebogyó,Brokkoli,Máriatövis)

    Rákgyógyítás Lignannal

    Mit vesz gyerekének?

    Dr.Chen hasznos tanácsai a méregtelenítéshez

    Brokkoli az immunerősítő

    A Gymnema növény és a vércukorszint

    Atomrobbanás

    ÚJ! Új napi ajánlás D-vitamin fogyasztására

    Milyen jótékony hatásai lehetnek a Medinatural fülgyertyának?

    A fülgyertya használata

    Hogyan hat a fülgyertya?

    Medinatural Testgyertya használata,hatóanyagai

    Méhviasz receptek

    Aktív árpa formula

    Kosárba

    Kosárba helyezve

    Betöltés...

    ...
    Hiba

    Sikertelen művelet

    Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.