Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Termékek
    Partnereink

    Gépi hímzéssel készült ékszerek,egyebek:

    www.hímzésvilág.hu

    **********************************

     

    Eredeti Víz-
    Revitalizálók,

    Energia Átalakítók

    www.porthologos.hu

    A jódról

    A jódról

    A jód egy kiemelt fontosságú mikroelem. A szervezetben lejátszódó több száz biokémiai folyamatban vesz részt. Az alábbi felsorolás a teljesség igénye nélkül a tartósan jódhiányos táplálkozás következményeit mutatja be:

    - Golyva (pajzsmirigy kóros megnagyobbodása)
    - Zsír-, szénhidrát-, fehérje anyagcserezavarok
    - Elhízás
    - Emelkedett vér-koleszterinszint
    - Székrekedés
    - Fogamzó- és nemzőképesség csökkenése
    - Fokozott abortus gyakoriság a terhesség korai és késői szakaszában
    - Fokozott perinatális (születés körüli) vagy csecsemohalálozás
    - Újszülöttkori hypothyreosis (csökkent pajzsmirigyműködés)

    - Szellemi teljesítőképesség csökkenése
    - Intellektuális csökkentértékűség
    - Kreténizmus

    - Fizikai teljesítőképesség csökkenése
    - Fáradékonyság, levertség
    - Bőr fokozott szárazsága
    - Növekedési elmaradás


    Az alábbi táblázat az Egészségügyi Világszervezet (WHO) különböző korosztályoknak javasolt napi jódszükségleteit mutatja be:

    ÉletkorJódszükséglet
    (mikrogramm)
    5 éves korig90
    6-12 éves korig120
    13 éves kortól150
    Várandós és szoptató anyáknak250

    1. Doktori értekezés

    2002 és 2007 között a Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karán doktori (Ph.D.) értekezés keretében számos új perspektíva és pozitív eredmény született a Jódaqua gyógyvíz élettani-hatásainak, illetve jódpótló-stratégiát segítő mivoltának vonatkozásában.

    2. Jelentős magyarországi jódhiány

    Sokrétű, Magyarország valamennyi megyéjére kiterjedő reprezentatív vizsgálatok igazolják, hogy hazánkban a lakosság 80%-ának jódellátottsága elégtelen. Mivel országunk négyötödén az ivóvizek jódtartalma 50 mikrogramm /liter alatti így a táplálékláncon át (víz, tej, tojás, hús stb.) kevés jód jut a szervezetbe.

    A jódhiány a szervezet anyagcseréjét károsan befolyásolja, mivel az anyagcserét irányító két pajzsmirigyhormon (Tiroxin és Trijód-tironin) nélkülözhetetlen alkotóeleme, bioszintézisükhöz és felépítésükhöz elengedhetetlenül szükséges esszenciális elem.
    Hazánkban a lakosság 80%-ának jódellátottsága elégtelen.

     Magyarországi jódtérkép   (megtekintéshez kattintson)

    A jód, mint esszenciális nyomelem legfontosabb szerepét a pajzsmirigyben szintetizálódó két hormon (Tiroxin és Trijód-tironin) építőköveként tölti be. Normális körülmények között a gége alatt elhelyezkedő pajzsmirigy csak akkor látható, ha a jódhiány következtében a pajzsmirigysejtek száma megnő, mert csak nagyobb tömegű pajzsmirigy képes több hormont termelni, és a szervezet jódhiányát kompenzálni. Ha a pajzsmirigy megnagyobbodik, láthatóvá válik; ezt az állapotot nevezzük golyvának (strumának).

    A jódhiány okozta betegségek köre (Iodine Deficiency Disorders; IDD) a patológiás állapotok igen széles spektrumát fogja át:

     A jódhiány következtében létrejövo betegségek, károsodások, zavarok felsorolása a teljesség igénye nélkül (megtekintéshez kattintson)

    Az oldalon megjelenő tudományos információkkal és állításokkal kapcsolatos szakirodalmi hivatkozásokért forduljon bizalommal:www.jodaqua.com

    A lelőhelyről

    Érdekes geokémiai és hidrogeológiai paradoxon, hogy egyrészről a magyarországi vizek jódtartalma túlnyomó részt alacsony, másrészről Magyarország rendelkezik egy olyan, világviszonylatban is kimagasló magas jódtartalmú vízadó bázissal, amely Magyarország lakosságának jódszükségletét alacsony költségszinten és bizonyíthatóan hatékony formában fedezhetné. A forrás-kutat Sóshartyánban (Nógrád-megye) tárták fel, mely a ma forgalomban levő Jódaqua® természetes gyógyvíz vízadó bázisa.
    A vizek jódtartalmát meghatározza a vízadó bázist képező talajok jódtartalma, melyet évmilliók során bekövetkezett külső behatások (jégkorszak, tengeri elöntés, esőzések stb.) és földrajzi elhelyezkedés - tengertől való távolság vagy magassági szint - is befolyásol.
    A hidrogeológiai és földtani kutatások igazolják, hogy a Sóshartyánban feltárt 530m talpmélységű forráskút oligocénkori tenger maradványa (fosszilis víz), melynek hidrogeológiai kialakulása 20-25 millió évre tehető. A bőséges oklevéli adatok alátámasztják, hogy Sóshartyánban 1710 óta ismert egy sósvizű kút, melynek vize korai leírások szerint gyógyerővel bír. 1949-ben 600 m-re mélyítették a fúrást, ez a mai Jódaqua® gyógyvíztermelő kút.

    2011. október 3-án a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nagykaposi Regionális Vállalkozásfejlesztési Szövetség és az Észak-magyarországi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület a HUSK /0901/1.1.2/0128 pályázat keretében a szolgáltatás területén végzett tisztességes szolgáltatói magatartás elismeréseként a

    elismerő védjegyet adományozta a Jódaqua Kft.-nek.

    forrás:jodaqua.com

    Hírlevél feliratkozás
    Vezetéknév: 
    Keresztnév: 
    E-mail: 

    Feliratkozás

    Kosár
    Az Ön kosara jelenleg üres!
    Facebook

    Hírek

    Kaparjon és Nyerjen :)

    Hogyan igyunk vizet?

    Mire figyelj ha progeszteron krémet veszel?!

    Módosult a csomagküldés díja!

    Moringa oleifera -csodafa

    Gotu kola,más néven Ázsiai gázló

    Milyen betegségek esetén érdemes echinaceát fogyasztani?

    A D-vitamin jelentősége sokkal nagyobb, mint eddig gondoltuk!!!

    Az influenza megelőzése D-vitaminnal

    Új én?Új élet?Lúgosíts!

    Ajándék ötletek

    Az arcápolástól a sóbarlangokig: mi mindenre jó a só?

    A C-vitamin csökkenti a vesekő kialakulásának kockázatát!

    A zöld kávéról

    Több,mint napvédelem!

    Mellnagyobbítás természetesen?

    Ne fogyókúrázzon D-vitamin nélkül

    Khadi - egyedülálló növényi hajápolás az ayurvéda természetes erejével.

    Gyógynövény lexikon

    Az omega zsírsavak vitathatatlanul bizonyított szerepei

    Természetes immunerősítők az influenzaszezonra

    Alkossunk Méhviaszból gyertyákat

    Chia mag=A világ legjobb superfoodja

    Üzemanyag az immunrendszernek:Gránátalma

    Csakra pontok

    Astragalus-kínai csüdfű

    A természetes epesavakról (Gallmet-N és Gallmet-M)

    Kollagén a ragasztó

    A cellulitisz természetes kezelése

    Rémes Krémek

    Kurkuma

    Lizin:a megfázás megelőzése és kezelése

    A jódról

    A grapefruit leve 50%-kal megnöveli a Q10 felszívódását

    A tőzegáfonya

    Tudományos tanulmány, mely a fekete áfonya mikrocirkulációra való hatását írja le

    A Szív egészsége

    40%-kal kevesebb kalória! Receptötletek Xilovittal

    FOODDETECTIVE

    Vitaminok és szerepük I.rész

    Dr.Organic-természet ihlette díjnyertes testápolás

    Európai gyógynövények II.(Fokhagyma,Orbáncfű,Búzafűlé,Oliva levél kivonat)

    Európai gyógynövények I. (Hársfa,Citromfű,Csipkebogyó,Brokkoli,Máriatövis)

    Rákgyógyítás Lignannal

    Mit vesz gyerekének?

    Dr.Chen hasznos tanácsai a méregtelenítéshez

    Brokkoli az immunerősítő

    A Gymnema növény és a vércukorszint

    Atomrobbanás

    ÚJ! Új napi ajánlás D-vitamin fogyasztására

    Milyen jótékony hatásai lehetnek a Medinatural fülgyertyának?

    A fülgyertya használata

    Hogyan hat a fülgyertya?

    Medinatural Testgyertya használata,hatóanyagai

    Méhviasz receptek

    Aktív árpa formula

    Kosárba

    Kosárba helyezve

    Betöltés...

    ...
    Hiba

    Sikertelen művelet

    Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.