Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Termékek
    Partnereink

    Gépi hímzéssel készült ékszerek,egyebek:

    www.hímzésvilág.hu

    **********************************

     

    Eredeti Víz-
    Revitalizálók,

    Energia Átalakítók

    www.porthologos.hu

    Atomrobbanás

     

     

     

    Mit együnk atomerőmű robbanás ellen?

     

     

    Miközben az összeomlás szélén álló japán atomerőmű dolgozói ember feletti kockázatot vállalva próbálják menteni ami még menthető, egy érdekes hírre kaptam fel a fejem tegnap. Finnországban hiányt okozott a patikákban a kálium jodid tabletták felvásárlási láza és hasonló problémát jelentettek az Egyesült Államok egyes részeiről is.

    Arra gondoltam, hogy a Natúr Hírek olvasóit is érdekli, mi ez a csodaszer és miért szaladnak az emberek bevásárolni amikor tőlük tízezer kilométerre felrobban egy atomerőmű. Talán Ön is azon gondolkodik, hogy menjen vásárolni, vagy sem? Talán segít dönteni, ha megismeri az okát a mostani pániknak.

    A jód a pajzsmirigy működéséhez szükséges nyomelem. Az emberi test nem képes jódot előállítani. Arra van utalva, amit az ételekből felvesz. Márpedig az ételeink alig tartalmaznak jódot. Egy országos felmérésből az derült ki, hogy a lakosság 97 százalékának elégtelen a jódellátottsága. Amennyiben elfogadjuk, hogy létezik éhezés, akkor talán abban is egyet érthetünk, hogy a szervezetünk jódra éhezik. Ennek sok egészségügyi vonzata is van, de most ezt hagyjuk figyelmen kívül.

    A pajzsmirigy és az atombomba

    Nukleáris balesetek során, mint most Japánban is, a levegőbe radioaktív jód kerül. Ez szétszóródik a levegőben és az emberek belélegzik. A radioaktív jód a tüdőn keresztül felszívódik és a jódra éhes pajzsmirigy veszi fel. A szervezet a hasznos és a radioaktív jód között nem tud különbséget tenni. Ezzel saját pajzsmirigyét pusztítja el.

    Amennyiben a testünk nem szenvedne hiányt jódból, a probléma sem lenne ekkora. Emiatt rohannak az emberek most a patikákba és próbálják gyorsan pótolni ami hiányzik. Az emberek már csak ilyenek. Amikor megfáznak: rohannak c-vitaminért, amikor teherbe esnek: rohannak folsavért, amikor tönkre megy a csontozatuk: rohannak kalciumért, amikor meg felrobban egy atomerőmű: rohannak jódért. Páran vagyunk mindössze, akik minden nap bőségesen fogyasztunk minden fontos tápanyagból és minket tart a rohangáló átlagember csodabogárnak. Pedig tőlünk nézve az a furcsa, ahogy ők élnek.

    Dr. Szent-Györgyi Albert, méltán Nobel-díjas nemzeti kincsünk írta: "Medikus koromban a jódot Kálium-jodid formájában univerzális orvosságként használtuk. Senki nem tudta, hogyan hat, de valahogy hatott és a hatása jó volt. Még egy versike is született, ami úgy hangzott:

    Ha nem tudod, hol, miért és mi, a megoldás K és I."

    Miért jódhiányos csaknem mindenki?

    Egyrészt hazánkban, Békés Megye egyes részeit leszámítva alig van jód a vizekben és a földekben. Másrészt a mezőgazdaság nem pótolja a jódot a földekbe, ugyanis a növények számára nem okoz gondot a jód hiánya. Azzal pedig egy gazdálkodó nem foglalkozhat, hogy a terményét elfogyasztó ember vagy haszonállat milyen tápanyagot igényel.

    Amennyiben ez nem lenne elég, egyes mérgező vegyi anyagok csökkentik vagy egyenesen megakadályozzák a jód felszívódását az emésztés során. Szabályos verseny folyik a sejtekben a jód felvételére alkalmas receptorok elfoglalása érdekében és egyes halogénszármazékok (fluor, klór, bróm) képesek elfoglalni ezeket a helyeket. Ennek hatására még elégséges  jódfogyasztás mellett is előfordulhat elégtelen jódfelvétel. Márpedig a fluorozott fogkrémekkel, a klórozott csapvízzel és egyes brómtartalmú üdítőitallal vagy gyógyszerekkel éppen azt érjük el, hogy a jódnak nem marad esélye felszívódni.

    Érdekes módon a helyzet fordítva is igaz. Amennyiben elegendő jód telítődik a szervezetünkben, akkor az kevésbé képes felvenni a fenti mérgeket és némi védelmet biztosít velük szemben.

    Mi a megfelelő jódforrás?

    Ne legyünk álszentek. Magyarországon két módon lehet jódhoz jutni bőséges mennyiségben: napi tengerből származó alapanyagokat tartalmazó étrenddel és jódot tartalmazó étrendkiegészítéssel.

    Tengeri halak, kagyló, rákok a legértékesebb jódforrások és egyes algák, mint a spirulina és a chlorella. Amennyiben ezeket naponta egy-két alkalommal fogyasztanánk, nem lenne jódhiányunk. Étrendkiegészítőben a Kelp moszatból készült nyomelem tabletta tartalmaz jódot természetes forrásból.

    Én a kettőt együtt fogyasztom. Minden nap legalább egy adag algát megiszom és a kelp tabletta is bent van a napi vitamin csomagomban.

    Vitaking Spirulina alga por 220g

    Puritans Pride Spirulina alga tabletta 200db

    Swanson Kyoto Chlorella alga 300db

    Swanson Chlorella alga 360db tabletta

    Puritans Pride Spirulina alga tabletta 60db

    Swanson Spirulina alga tabletta 180db

    GSE Bio Chlorella alga por 200g

    Chlorella Alga tabletta 200db /Energy/

    GSE Bio Spirulina alga tabletta 240db

    Forrás:Vitaminkirály

    www.naturhirek.hu

     

     

     

     

     

     

    Hírlevél feliratkozás
    Vezetéknév: 
    Keresztnév: 
    E-mail: 

    Feliratkozás

    Kosár
    Az Ön kosara jelenleg üres!
    Facebook

    Hírek

    Kaparjon és Nyerjen :)

    Hogyan igyunk vizet?

    Mire figyelj ha progeszteron krémet veszel?!

    Módosult a csomagküldés díja!

    Moringa oleifera -csodafa

    Gotu kola,más néven Ázsiai gázló

    Milyen betegségek esetén érdemes echinaceát fogyasztani?

    A D-vitamin jelentősége sokkal nagyobb, mint eddig gondoltuk!!!

    Az influenza megelőzése D-vitaminnal

    Új én?Új élet?Lúgosíts!

    Ajándék ötletek

    Az arcápolástól a sóbarlangokig: mi mindenre jó a só?

    A C-vitamin csökkenti a vesekő kialakulásának kockázatát!

    A zöld kávéról

    Több,mint napvédelem!

    Mellnagyobbítás természetesen?

    Ne fogyókúrázzon D-vitamin nélkül

    Khadi - egyedülálló növényi hajápolás az ayurvéda természetes erejével.

    Gyógynövény lexikon

    Az omega zsírsavak vitathatatlanul bizonyított szerepei

    Természetes immunerősítők az influenzaszezonra

    Alkossunk Méhviaszból gyertyákat

    Chia mag=A világ legjobb superfoodja

    Üzemanyag az immunrendszernek:Gránátalma

    Csakra pontok

    Astragalus-kínai csüdfű

    A természetes epesavakról (Gallmet-N és Gallmet-M)

    Kollagén a ragasztó

    A cellulitisz természetes kezelése

    Rémes Krémek

    Kurkuma

    Lizin:a megfázás megelőzése és kezelése

    A jódról

    A grapefruit leve 50%-kal megnöveli a Q10 felszívódását

    A tőzegáfonya

    Tudományos tanulmány, mely a fekete áfonya mikrocirkulációra való hatását írja le

    A Szív egészsége

    40%-kal kevesebb kalória! Receptötletek Xilovittal

    FOODDETECTIVE

    Vitaminok és szerepük I.rész

    Dr.Organic-természet ihlette díjnyertes testápolás

    Európai gyógynövények II.(Fokhagyma,Orbáncfű,Búzafűlé,Oliva levél kivonat)

    Európai gyógynövények I. (Hársfa,Citromfű,Csipkebogyó,Brokkoli,Máriatövis)

    Rákgyógyítás Lignannal

    Mit vesz gyerekének?

    Dr.Chen hasznos tanácsai a méregtelenítéshez

    Brokkoli az immunerősítő

    A Gymnema növény és a vércukorszint

    Atomrobbanás

    ÚJ! Új napi ajánlás D-vitamin fogyasztására

    Milyen jótékony hatásai lehetnek a Medinatural fülgyertyának?

    A fülgyertya használata

    Hogyan hat a fülgyertya?

    Medinatural Testgyertya használata,hatóanyagai

    Méhviasz receptek

    Aktív árpa formula

    Kosárba

    Kosárba helyezve

    Betöltés...

    ...
    Hiba

    Sikertelen művelet

    Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.