Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Termékek
    Partnereink

    Gépi hímzéssel készült ékszerek,egyebek:

    www.hímzésvilág.hu

    **********************************

     

    Eredeti Víz-
    Revitalizálók,

    Energia Átalakítók

    www.porthologos.hu

    FOODDETECTIVE

    A teszt elvégzése és kiértékelése

    A FoodDetective teszt elvégzése

    Csak néhány egyszerű művelet...
    A FoodDetective teszt használata
    A teszt elvégzését bemutató részletes leírás a tesztdobozban található.

    A FoodDetective teszt kiértékelése

    A FoodDetective™ teszt utolsó lépését követően a reakciótálcán lévő köröcskék némelyike kék színű válik. A teszt készletben található nyomtatott kiértékelő minta segítségével azonnal meghatározható, hogy melyik étel, illetve ételcsoport (mix) okozhatta az ételintoleranciát.

    Mire figyeljünk a teszt értékelésekor?

    Mielőtt leolvassa az eredményt, győződjön meg arról, hogy a reakció valóban értékelhető-e!

    1. Az eredmény akkor értékelhető, ha a reakciótálcán a 48-as köröcske (pozitív kontrol) sötétkék, a 47-es köröcske (negatív kontrol) pedig fehér.
    2. Ha nem így van, az azt jelenti, hogy a reakció nem megfelelően ment végbe, ezért a kapott eredmény nem értékelhető.

    A tálcán megjelenő elszíneződött köröcskéket vesse össze a leírásban található nyomtatott ábrával és olvassa le az eredményt.

    Három különböző reakciót kaphat:

    1. A sötétkép pöttyerős pozitív reakciót jelez. Zárja ki az étrendjéből legalább 3 hónapra.
    2. A világoskék pötty gyenge pozitív reakciót jelez. Váltogassa más élelmiszerekkel és / vagy csak 4 naponta egyszer fogyassza.
    3. A fehér pötty negatív reakciót jelez. Ez az jelenti, hogy a teszt nem mutatott ki antitestet az adott élelmiszer ellen. Az élelmiszert továbbra is biztonsággal fogyaszthatja.

    Amennyiben a reakció értékelhető, és pozitív eredményt kapott, további segítséget talál a következő menüpont alatt.


    Ha azonban értékelhető reakció után minden kör fehér marad, ez negatív eredményt jelent.

     

    Mit jelent, ha a teszt eredménye negatív?

    1. Az Önnek gondot okozó élelmiszer nem szerepel a FoodDetective-vel kimutatható 54 élelmiszer között. Konzultáljon orvosával, mert lehet, hogy más élelmiszerek ezzel szemben kiváltanak önnél fokozott IgG választ. Ennek megállapítása a Genarrayt® Microarray rendszer segítségével lehetséges. 
    2. Tüneteit nem élelmiszer intolerancia okozza, így további. más irányú kivizsgálásra van szüksége.

     

    A food Detective teszt kiértékelése

    Ha a teszt pozitív

    Mihez kezdjünk a teszteredményekkel?

    A legtöbb ember tüneteinek egy hónapon belüli enyhüléséről számol be azután, hogy elhagyta azokat az ételeket, melyek  pozitív reakciót mutattak tesztünkben. A FoodDetective™-vel kapott eredmények alapján egyszerűen változtathat étkezési szokásain.

    A legegyszerűbb megoldás, ha minden pozitív reakciót adó élelmiszert  elhagyunk legalább 3 hónapra, a reakció erősségétől függetlenül.

    Amennyiben azonban egyszerre sok pozitív eredményt kapott, úgy érezheti, hogy az összes élelmiszer egyszerre történő elhagyása túlságosan radikális változtatás lenne. Ez esetben a következőképpen könnyíthet a váltáson:

    a.) Tartózkodjon azoktól  az élelmiszerektől, amelyek közepes vagy erős reakciót mutatnak.
    b.) Váltogassa forgóban a gyenge jelet adókat.

    A forgó azt jelenti, hogy 4 naponta egyszer egyen csak belőlük. Ha mondjuk a búzát kell forgóban fogyasztania, akkor például

    1. nap búzakenyér legyen,

    2. nap zab süti.

    3. nap kukoricakenyér,

    4 nap rizskenyér,

    5. nap ismét búzalisztből készült kenyér vagy tészta és így tovább.


    Előfordulhat, hogy az új diéta megkezdése utáni első napokban rosszabbul érzi magát. Ilyenkor érdemes kitartani az új diéta mellett.

    Fontos további szempont, hogy étrendje továbbra is kiegyensúlyozott maradjon. Ezért célszerű, ha az elhagyott élelmiszereket más, intoleranciát nem okozó új diétával váltja fel. Erre vonatkozóan célszerű dietetikus szakembertől tanácsot kérni.

     

    Étrendváltoztatás előtt...

    A táplálkozás és az egészség kéz a kézben járnak. Melyek azok az alapvető szabályok, melyekre érdemes odafigyelni, mielőtt változtatna étrendjén?

    1. Nagyon fontos, hogy étrendünk egészséges és tápláló legyen.
    2. Amennyiben orvosi kezelésre szorul, gyermeket vár vagy orvosi kezelés alatt áll, egyeztesse a tervezett változásokat egészségügyi szakemberrel: orvossal, táplálkozási szakemberrel, dietetikussal.
    3. Amennyire csak lehetséges tervezze meg étrendjét. Jelentősen csökkenthető az átállással járó "Mit is egyek?" dilemma, ha a szervezete által nem elutasított élelmiszerekből receptgyűjteményt állít össze.
    4. Ismerjen meg minél több „engedélyezett” élelmiszert! Jobb arra koncentrálni, amit ehetünk és finom is, mint arra, amit tilos.
    5. Amikor elhagy egy ételt, próbálja meg helyettesíteni egy másikkal egy olyan élelmiszer csoportból, amellyel szemben nincsen immunreakciója.
    6. Ha a egy étel elhagyása jó hatással van önre, akkor is tartózkodjon tőle, ha az ellenőrző teszt eredménye szerint az adott élelmiszerre megszünt az érzékenysége.
    7. Mindig olvassa el a megvásárolt élelmiszerek beltartalmi információkat tartalmazó címkéit, mert a kész- és félkész ételek, az öntetek és szószok számtalan olyan az összetevőt tartalmaznak, melyekről nem gondoljuk, hogy  az adott élelmiszer tartalmazza. Bizonyosodjon meg arról, hogy a megvásárolt termékek nem tartalmaznak az Ön számára reaktív összetevőket.
    8. Sokféle élelmiszer fogyasztásával nem csak napi étkezésünket tehetjük jobbá és változatosabbá, biztosítva a tápanyagok széles körének bevitelét, de az intolerancia kialakulásának kockázatát is csökkentjük.

     

    A diéta folyamán...


    A tapasztalatok szerint hasznos, ha "étel és tünet" naplót vezetünk. Ebben feljegyezzük az általunk a változtatás előtt fogyasztott ételeket és folytatjuk a diéta alatt is. Ha vezetjük hogyan éreztük magunkat és hogy milyen tüneteink jelentkeztek (javultak vagy nem változtak, egyértelmű választ kaphatunk arra, hogy valóban az ételintolerancia-e panaszaink elsődleges oka.

    Hogyan vezessük be étrendünkbe újra a már elhagyott ételeket?
    Legalább három hónapnyi diéta után, ha a tünetek elmúltak, megpróbálhatja újra bevezetni étrendjébe az elhagyott ételt.
    Ezt fokozatosan hajtsuk végre. Egy -egy étel fogyasztásának újrakezdését követően 5-7 napig várjunk, visszatérnek-e a tünetek. Amennyiben igen, akkor további 1-2 hónapig tartózkodjunk az adott étel fogyasztásától. Ha a tünetmentesség megmarad, újra beépítheti a kérdéses ételt étrendjébe.
    A következő ételekkel ismét ezt az eljárást tartsa be. 

    Hogyan előzzük meg újabb élelmiszer érzékenység kialakulását?
    Miközben megváltoztatja étrendjét, számos új élelmiszert vezetve be, előfordulhat, hogy ezek valamelyikével szemben alakul ki intolerancia. Ennek a veszélynek a csökkentése érdekében érdemes sokféle élelmiszert fogyasztani és egyet-egyet csak 3-4 naponta.

     

     

    Vitamin-és ásványi anyag források

    Vitaminokról és ásványi anyagokról

    Kalcium
    Fontos szerepet játszik az izomműködésben, a véralvadásban, az idegi szabályozásban és a sejtosztódásban.
    Sok kalciumot tartalmaz a sajt, túró, szójasajt, babfélék, mandula, levélzöldségek, melasz, lazac, szépiacsont
    A tej és a sajt tradicionálisan alapvető természetes kalcium forrás a csontritkulás megelőzésében. Amennyiben tartózkodnia kell ezektől, fontos más azonos minőségű kalcium forrás bevitele az étrendbe.


    Magnézium
    Részt vesz az izomműködésben, az idegi szabályozásban, az energiatermelésben és az enzimreakciókban.
    Nagyon jó forrás a spenót, a cékla, a zöldségek, a brokkoli, a mogyoró,a babok, a borsó.
    A húsok és állati eredetű termékek szintén tartalmaznak magnéziumot, de ezekből nem szívódik fel olyan könnyen, mert párhuzamosan jelen vannak a  kalcium, a foszfátok és különböző fehérjék, amelyek megnehezítik azt.(Egyesült Királyság Egészségügyi Intézete, 1991.)


    Vas
    A vas a szervezetben az oxigént szállító vörösvértestek fontos alkotórésze.
    A táplálékban 2 típusát találjuk:
    a) A "hem" típusú vas, amely a legkönnyebben felszívódó forma és állati eredetű táplálékokban található: a májakban (marha, sertés, baromfi), marha és sertéshúsban, az osztrigában, a rákban, a szardíniában.
    b) A nem-hem típusú vas, amely növényi eredetű táplálékokban található, de a felvételéhez C vitaminra van szükség (pl. narancslé).Nem-hem kötésű vas forrás a babfélék, spenót, barnacukor szirup, a szilvalé.

    Szója intolerancia esetén

    Szója intolerancia esetén

    Ha a teszt pozitív reakciót mutat a szója fehérjéivel szemben, akkor ajánlott elhagyni azt étrendünkből, vagy erősen csökkenteni fogyasztásának mértékét.

    A szója a vegetáriánusok kedvelt fehérje forrása, mely szegény telített zsírsavakban és koleszterin mentes.


    A szójamentes diéta során a legfontosabb, hogy a fehérje bevitelt biztosítsuk más élelmiszerekből.


    Szója források

     

    szójavagdalt
    szója margarin
    szójaliszt
    szójapehely
    szója krém
    szójaszósz
    miso tamari
    szója olaj tempeh
    szójabab tofu
    szójalecithin texturált növényi fehérje
    izolált szója proteinek natto
    szójabimbó yuba
    szójatej

     


    A fenti összetevők tipikusan a következő ételekben találhatók:

    • vegetáriánus és hús készételek
    • vegetáriánus "hústermékek", mint a vegaburger és a vegakolbász
    • egyes kenyerek tartalmaznak szóját
    • konzervek és csomagolt élelmiszerek
    • sütemények, fagyasztott ételek, pizzák, metéltek
    • csokoládé, reggeli gabonák, jégkrémek, margarinok, édességek.

     


    Nagyon fontos ellenőrizni az összetevőket tartalmazó címkéket!

    A tehéntejhez hasonlóan a szójatej is jól pótolható az egyéb tejekkel, mint a rizstej, kókusztej, burgonyatej és a zabtej.


    A beltartalmi fehérjék kiválthatók egyéb élelmiszerekkel, mint  a mogyoró, hús, hal, tojás, gabonák, hüvelyes zöldségek (bab, borsó).

    Élesztő intolerancia esetén

    Élesztő intolerancia esetén

    Ha a teszt pozitív reakciót mutat a sütő vagy a sörélesztővel szemben, akkor ajánlott azt elhagyni, vagy erősen csökkenteni fogyasztásának mértékét.


    Az élő élesztőt az ételkészítés és feldolgozás során használják, amikor is a cukrot alkoholra és széndioxidra bontják.

    Az élesztő a legnehezebben kikerülhető alkotórész, mert rejtve is bekerülhet a különböző eljárások során az élelmiszer termékekbe, ezért létszükséglet a gondos tervezés mielőtt neki lát az élesztőmentes diétának.

    Jó B vitamin forrás, azonban ezt sok minden kiválthatja: hús, hal, teljes gabonák, mogyorók és a sötétzöld levelű zöldségek.

    Az élesztőmentes diéta során kerülni kell a természetes élesztőforrásokat csakúgy, mint azokat, melyekhez a feldolgozás során adják hozzá.

    A sütő és a sörélesztő ugyanannak a mikroorganizmusnak két törzse és ezért aki az egyikre reagál, az a másikra is fog.

    Az kevés cukrot tartalmazó étrend szintén hasznos lehet, mert megelőzi az élesztőgombák növekedését az emésztőrendszerben.

     

    Élesztő fehérje források

    Az alábbi élelmiszerek nagy valószínűséggel tartalmaznak élesztőt:

    • kenyerek, pizzaalapok, péksütemények, pl. croissant és egyéb kenyértípusú sütemények
    • élesztőkivonatok, leveskockák,
    • fermentált, erjesztett ételek és italok, mint a sör, bor,almabor, borecet, szójaszósz
    • borecet tartalmú élelmiszerek, mint savanyúságok, ízesítők, salátaöntetek, kecsöpök, és csiliszósz
    • érlelt élelmiszerek különös tekintettel a nagyon érett sajtokra, mint a brie vagy a camembert
    • malátás tej, malátás italok, házi gyömbérsör
    • texturált növényi fehérjék és hidrolizált növényi fehérjék
    • a gombák az élesztők közeli rokonai és ezért ezeket is érdemes kerülni ez idő alatt.
    • szárított gyümölcsök.
    • gyümölcsitalok - egyedül a frissen facsartak biztosan élesztőmentesek.
    • néhány táplálékkiegészítő


    Élesztőhelyettesítők:

    • A szójaolaj helyettesíthető pirított szezámolajjal.
    • A pezsgő, a tequila, a gin és a vodka szinte élesztőmentesek.
    • Élesztőmentes szódás kenyerek - rizssütemények, zabsütemények, élesztőmentes rozskenyerek
    • Az ecetet helyettesíthetjük citromlével.

    Tojás intolerancia esetén

    Tojás intolerancia esetén

    Ha a teszteredmény reakciót mutat a tojással szemben, akkor ajánlott elhagyni azt étrendünkből, vagy erősen csökkenteni fogyasztásának mértékét.


    A tojás kiváló fehérjeforrás, és jelentős mennyiségű vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. Mégsem nélkülözhetetlen része a táplálkozásának, mert számos egyéb, azonos tápértékű élelmiszerrel helyettesíthetjük.

    Tojás proteinre utaló jelek

    Ha az összetevők között a következőket olvassa, a termék tojás eredetű fehérjét tartalmaz.

    albumin
    ovoglobulin
    tojásfehérjepasztőrözött tojás
    fagyasztott tojástojás proteinek
    ovalbuminszárított tojás
    ovovitellinlivetin
    tojásporovomucin
    tojásfehérjevitellin
    globulin


    Ezek a tojásszármazékok leggyakrabban a következő termékekben találhatók:

    • sütemények, péksütemények, desszertek
    • pudingok és egyéb készételek
    • majonézek
    • friss péksütemények, amelyeken nincsenek feltüntetve az összetevők


    Tojáshelyettesítők


    A tojás általánosan használt sütéshez, mázak készítéséhez, kötőanyagként vagy kelesztésnél, de a következő alternatívák segíthetnek kiváltani anélkül, hogy le kelljen mondanunk a szokott ételeinkről

    "1 tojás" helyett használhat:

    • 1 evőkanál csicseriborsó vagy szója liszt és 1 evőkanál víz
    • 1 evőkanál nyílgyökérliszt és 1 evőkanál szója liszt 1 evőkanál vízben
    • 1 evőkanál liszt, 1/2 evőkanál zsiradék, fél teáskanál sütőpor,  és 2 teáskanál víz
    • 50 g tofu elkeverve / összeturmixolva a recept folyékony részével.
    • 1/2 nagy banán, pépesítve
    • 50 ml fehér-szósz
    • Teljes-tojás-helyettesítő, mely szójafehérjékből és burgonyakeményítőből készül.

    Tippek kelttésztákhoz

    • Használjon önkelő tésztát
    • Adjon hozzá több olajat és élesztőt
    • Használjon két csapott teáskanál sütőport süteményenként
    • Sütőpor helyett használjon 3/4 teáskanál szódabikarbónát és 1 kiskanál almaecetet szitáljuk át a lisztet és az egyéb száraz alkotórészeket és óvatosan keverjük bele a folyadékrészbe, hogy minél több levegőt becsapdázzunk.


    Alternatív kötőanyagok lehetnek:


    Szójatej, szója desszert, lágy tofu,szójakrém, édes fehér-szósz (szójatej, vegan margarin, cukor, kukoricaliszt), agar-agar, banánpüré

    Búza intolerancia esetén

    Búza intolerancia esetén

    Ha a teszt poztív reakciót mutat a búzával szemben, akkor ajánlott elhagyni azt étrendünkből, vagy erősen lecsökkenteni a fogyasztását!


    Miben lehetnek búzafehérjék?


    Búzát nem csak a nyilvánvaló források tartalmazhatnak, mint a kenyér, a péksütemények, a sütemények és a reggeli müzlik , de rengeteg egyéb termékeknek is alkotója lehet. A legtöbb feldolgozott, hagyományos étel, a legtöbb fastfood ,chips és ropogtatnivaló általában tartalmaz búzát. Gyakran használják még fűszerekben és más növényi termékekben hordozó anyagként vagy az összetevők elkülönítésére.

    Mindig olvassa el az összetevőket és egyéb beltartalmi információkat tartalmazó címkéket!

    Ha a termékleíráson következőket olvassa, a termék tartalmazhat búza fehérjét:

     

    hidrolizált búzafehérje
    puffasztott búza
    binder búzakorpa
    fehérliszt búzacsíra
    barnaliszt teljes gabona
    zsemlemorzsa élelmi korpa
    bolgár liszt gum base
    étkezési keményítő teljes kiőrlésű liszt
    hidrolizált búzakeményítő búzacsíra
    módosított keményítő búzapehely
    réteslisztteljes kiőrlésű liszt


    Néhány konkrét példa arra, mely ételtípusok tartalmazhatnak búzát:

    • hamburgerek, sült chipsek, szalámik, virslik, panírozott húsok és halak, marhahús konzerv, húspástétomok és húskrémek, pizzák, kereskedelmi szószok, saláta öntetetek, sonka, hússzaft, leveskocka, sütőpor, konzervek, tésztás levesek
    • Jégkrémek, italporok, csokoládé rudak, medvecukor, a legtöbb puding
    • sörök és a legtöbb gabonapálinka


    Búzahelyettesítők


    Bár a búza nagyon fontos helyet foglal el táplálkozásunkban, vannak olyan alternatív élelmiszer termékek, amelyek azonos mértékben biztosítanak számunkra tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat. Ezek lehetővé teszik, hogy diétája ízletes, változatos és egészséges legyen.


    Kenyér

    Ma a búzamentes kenyerek széles választékát találhatjuk a piacon, többnyire rizslisztből, rozslisztből készülnek, burgonyával vagy kukoricával keverve. Ezek a kenyerek ugyanúgy tartalmazzák a szükséges B vitaminokat, vasat és folsavat, mint a búzakenyér. Válasszon 100%-os rozskenyeret, vagy német rozskenyeret (pumpernickel), vagy fogyasszon rizs vagy zabsüteményeket.

    Tészták

    Fogyasszon rizsből, quinoából, kukoricából vagy pohánkából készült tésztákat, melyek szintén megfelelő B vitamin tartalmúak. Galuskát, gombócot szintén készíthetünk pohánkából vagy rizsből.


    Sütemények


    Sokféle kukorica és zabsütemény készíthető, akár édes, akár pikáns fűszerezéssel.


    Reggeli gabonák

    Rengeteg féle búzamentes cereáliából válogathatunk, mint a búzamentes müzli, a zabkása, a puffasztott köles, puffasztott barna rizs, puffasztott pohánka, a zabpehely és a quinoa pehely. Ezek mind gazdag B vitamin és vas források.
    Sütéshez használjunk lencselisztet, szódabikarbónát, borkőt, tápiókát, zselatin  vagy vegagél alapú desszerteket, tiszta fűszereket, kukoricalisztet, rizst és nyílgyökérlisztet (arrowhead).

    Búzamentes termékek széles körét találhatjuk a bioboltokban, a szupemarketekben vagy az interneten.

    Figyelem! A "gluténmentes" nem azonos a "búzamentes"-sel!

    Mindig ellenőrizze a termékek összetételét!

    Tej intolerancia esetén

    Tej intolerancia esetén


    Ha a teszteredmény reakciót mutat a tehéntejjel szemben, ajánlott elhagyni azt, vagy erősen lecsökkenteni a fogyasztását.


    A tej fontos fehérje, kalcium továbbá A és B vitaminforrás. Ha lemond a tehéntej fogyasztásáról fontos, hogy ezeket a tápanyagokat alternatív forrásokból pótolja.
    Jó tudni, hogy akik érzékenyek a tehéntejre, azoknál néha kialakulhat intolerancia a juh vagy kecsketejre, amit helyette használnak.

    Mikor gyanakodjunk tejfehérje jelenlétére?

    Ha bármilyen beltartalmi információs címkén a következő elnevezésekkel találkozik, az tejfehérje jelenlétére utal:

    vajtejpor
    vajolajfölözött tejpor
    kalcium kazeináttejital
    kazeinzsírszegény tej
    sajtokzsírszegény tejitalok
    csokoládénátrium kazeinát,
    tejfölédes savópor,
    savósavópor
    zsírhelyettesítősavó
    laktalbuminsavóprotein koncentrátum
    laktoglobulinsavóitalok
    tejszín,margarin


    A fenti összetevőket a legkülönbözőbb élelmiszerek tartalmazhatják:

    • sütemények (apró sütik, fánkok, édes ostyák, scones, torták, palacsinták)kenyér, pizza, hússzaft
    • instant krumplipüré, krémlevesek, készételek, feldolgozott húsok, kolbászok, hurkák, virslik
    • csomagolt snack, csokoládék, édességek
    • Tejsodó, madártej, pudingok, öntetek, joghurt, jégkrém, krémek


    Tejhelyettesítők

    • A tehéntejet számtalan egyéb tejjel helyettesíthetjük: rizstej, szójatej, kókusztej, burgonyatej, juh- és kecsketej, bölénytej és zabtej.
    • A vaj helyett használhatunk mogyoróvajat vagy hidegen sajtolt olivaolajat, a lágysajtok helyett tofut.
    • Gazdag fehérje, kálcium és A&B vitamin forrásról gondoskodhatunk a következők kombinált fogyasztásával: szója, tőkehalmáj, növényi olajok, szardínia, apróhal, mogyorók, vöröshúsok, friss gyümölcsök, zöldségek, különösen a zöld leveles zöldségek (mint a vízitorma, a spenót, a sóska), brokkoli, rebarbara, füge, gombák, narancs, barack, szilva, tök, hüvelyesek.
    Hírlevél feliratkozás
    Vezetéknév: 
    Keresztnév: 
    E-mail: 

    Feliratkozás

    Kosár
    Az Ön kosara jelenleg üres!
    Facebook

    Hírek

    Kaparjon és Nyerjen :)

    Hogyan igyunk vizet?

    Mire figyelj ha progeszteron krémet veszel?!

    Módosult a csomagküldés díja!

    Moringa oleifera -csodafa

    Gotu kola,más néven Ázsiai gázló

    Milyen betegségek esetén érdemes echinaceát fogyasztani?

    A D-vitamin jelentősége sokkal nagyobb, mint eddig gondoltuk!!!

    Az influenza megelőzése D-vitaminnal

    Új én?Új élet?Lúgosíts!

    Ajándék ötletek

    Az arcápolástól a sóbarlangokig: mi mindenre jó a só?

    A C-vitamin csökkenti a vesekő kialakulásának kockázatát!

    A zöld kávéról

    Több,mint napvédelem!

    Mellnagyobbítás természetesen?

    Ne fogyókúrázzon D-vitamin nélkül

    Khadi - egyedülálló növényi hajápolás az ayurvéda természetes erejével.

    Gyógynövény lexikon

    Az omega zsírsavak vitathatatlanul bizonyított szerepei

    Természetes immunerősítők az influenzaszezonra

    Alkossunk Méhviaszból gyertyákat

    Chia mag=A világ legjobb superfoodja

    Üzemanyag az immunrendszernek:Gránátalma

    Csakra pontok

    Astragalus-kínai csüdfű

    A természetes epesavakról (Gallmet-N és Gallmet-M)

    Kollagén a ragasztó

    A cellulitisz természetes kezelése

    Rémes Krémek

    Kurkuma

    Lizin:a megfázás megelőzése és kezelése

    A jódról

    A grapefruit leve 50%-kal megnöveli a Q10 felszívódását

    A tőzegáfonya

    Tudományos tanulmány, mely a fekete áfonya mikrocirkulációra való hatását írja le

    A Szív egészsége

    40%-kal kevesebb kalória! Receptötletek Xilovittal

    FOODDETECTIVE

    Vitaminok és szerepük I.rész

    Dr.Organic-természet ihlette díjnyertes testápolás

    Európai gyógynövények II.(Fokhagyma,Orbáncfű,Búzafűlé,Oliva levél kivonat)

    Európai gyógynövények I. (Hársfa,Citromfű,Csipkebogyó,Brokkoli,Máriatövis)

    Rákgyógyítás Lignannal

    Mit vesz gyerekének?

    Dr.Chen hasznos tanácsai a méregtelenítéshez

    Brokkoli az immunerősítő

    A Gymnema növény és a vércukorszint

    Atomrobbanás

    ÚJ! Új napi ajánlás D-vitamin fogyasztására

    Milyen jótékony hatásai lehetnek a Medinatural fülgyertyának?

    A fülgyertya használata

    Hogyan hat a fülgyertya?

    Medinatural Testgyertya használata,hatóanyagai

    Méhviasz receptek

    Aktív árpa formula

    Kosárba

    Kosárba helyezve

    Betöltés...

    ...
    Hiba

    Sikertelen művelet

    Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.