Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Termékek
    Partnereink

    Gépi hímzéssel készült ékszerek,egyebek:

    www.hímzésvilág.hu

    **********************************

     

    Eredeti Víz-
    Revitalizálók,

    Energia Átalakítók

    www.porthologos.hu

    Kell-e nyáron vitamint enni?

    Van egy elképzelés, ami olyan mélyen ül az emberek tudatában, hogy egy egész iparágat képes apátiába süllyeszteni minden májusban. Hogy hogyan terjedt el? Már senki nem emlékszik rá. Mik a tévhitek, és mik a tények azzal kapcsolatban, hogy szükséges-e nyáron vitamint enni. Van pár igen megfontolandó dolog.Nem csak a hétköznapi emberek, de néhány esetben a magukat szakembernek tartók is meggyőződéssel skandálják, hogy a tél elmúltával nem szükséges vitaminokat, ásványi-anyagokat vagy egyéb étrend-kiegészítőket fogyasztani, mert az étrend nyáron mindent tartalmaz, amit télen nem.

    Nézzünk pár dolgot, amit nagyon célszerű számításba venni!

    1. Ugyanazt esszük télen-nyáron

    Mára a globalizálódott kereskedelem és a fejlődő tartósítóipar hatására alig van különbség a téli illetve a nyári étrendünk között. Az, hogy minden háztartásban van fagyasztószekrény és a boltok is árulnak nyáron narancsot, télen spenótot, kiegyensúlyozottabbá tette a tápanyag ellátottságunkat. Bár laboratóriumi tapasztalataink szerint mutat némi ingadozást a szervezet vitamin ellátottsága az év során, de ez szinte elhanyagolható az esetek nagyobb részében. A vér d-vitamin szintje télen csökken, de ez azért van, mert még annyit sem töltünk a napon, mint nyáron.

    Míg akár csak 100 évvel ez előtt is az emberek már jobbára éheztek a tél vége felé, ma ha februárban bemegyünk a McDonalds-ba, hajszálra pontosan ugyan azt a menüt kapjuk, mint augusztusban.

    Az egyre népszerűbb ételkiszállító cégek étlapja mit sem változik az évszakokkal. A brokkoli januárban is annyiba kerül, mint akkor, amikor szezonja van.

    Márpedig ha ugyan azt esszük télen-nyáron, akkor ugyan annyi vitaminhoz vagy ásványi-anyaghoz jutunk belőle, függetlenül az évszakok változásától.

    2. Kiegyensúlyozottan alacsony vitaminszint

    Bár minden gyógyszereladásból élő média azt skandálja (nekem is ezt kellene most mondanom) hogy a kiegyensúlyozott étrend tartalmaz mindent amire az embernek szüksége van, ez a kijelentés több sebből vérzik.

    Egyrészt a kiegyensúlyozott étrend egy vágyálom a legtöbb magyar számára. Még csak meghatározva sincs, mi lenne a “kiegyensúlyozott”. Szakemberek vitatkoznak arról, hogy a kiegyensúlyozott alapja a gabonatermékek vagy a zöldségek. Egyesek szerint a zsír.

    Nekem van elképzelésem arról, hogy mi lenne a kiegyensúlyozott, de azt a népesség zöme nem tudná megfizetni, ráadásul hagyományokat és kulturális beidegződéseket sért, emiatt igen kevesen követnék.

    Sokkal becsületesebb lenne, ha a táplálkozástudományi szervezetek nem a “kiegyensúlyozottnak” nevezett ideából indulnának ki amikor lebeszélik az embereket a vitaminok fogyasztásáról, hanem az általánosan elfogadott és fogyasztott minőségekből és mennyiségekből, összevetve a környezeti terhelés miatt megnövekedett mikrotápanyag igényekkel. Ebben az esetben kénytelenek lennének megváltoztatni a véleményüket, ami hangsúlyozom, vélemény és nélkülöz minden épeszű, méréseken alapuló eredményt.

    3. Szubklinikai vitaminhiány = krónikus betegségek

    Ha valakitől megvonunk egy bizonyos vitamint, hamar kialakul nála a klinikai vitaminhiány. A hamar azt jelenti, hogy pár hét vagy hónap alatt. Ezt minden szakember, orvos ismeri. Le van írva a tankönyvekben. Ez a klinikai vitaminhiány.

    De mi van abban a sokkal gyakoribb esetben, amikor valakitől nem vonunk meg teljes mértékben egy vitamint, csak a szükséges és optimális mennyiség felét kapja folyamatosan? Ekkor alakul ki az úgynevezett szubklinikai vitaminhiány. Az illető csak egy kicsit beteg, de sokáig szenved.

    Az elmúlt évtizedek orvosi kutatásai kimutatták, hogy olyan krónikus bajok, mint a szív- és érrendszeri zavarok, az erek rugalmasságának elvesztése, a cukorbetegség, az időskori elbutulás, az elhízás, a szövetek idő előtti elöregedése, pszichológia tünetek, és a leggyakoribb rákos elfajulások és a gyulladásos betegségek, beleértve az ízületek bajait is, mind kapcsolatba hozható egyes vitaminok elégtelen fogyasztásával. Erre viszonylag könnyű volt rájönni, mivel amikor elkezdték a hiányzó tápanyagot nagyobb mennyiségben adagolni, a tünetek enyhültek, majd megszűntek.

    Ma például hazánkban 100 emberből mindössze hatnak a vérében van a kívánatos mennyiségben d-vitamin és sajnos hasonló arány mondható el bármelyik létfontosságú mikro-tápanyagról.

    forrás: naturhirek.hu

    Hírlevél feliratkozás
    Vezetéknév: 
    Keresztnév: 
    E-mail: 

    Feliratkozás

    Kosár
    Az Ön kosara jelenleg üres!
    Facebook

    Hírek

    B12 vitamin a legkisebb csoda

    A k2-vitamin a kulcs a csontok egészségéért

    Vérszegénység – Spirulina

    9 otthoni gyógymód a húgyúti fertőzés kezelésére

    A megfázás és a nátha kezelése

    Mennyi C-vitamint együnk?

    8 élelmiszer, ami segít az allergia elleni harcban

    Az omega-3 zsírsavak fontossága a fejlődő szervezet számára

    Okosító ételek gyerekeknek :)

    Edzésre jár? Kerékpározik vagy kocog rendszeresen?

    A nőknél a húgyúti fertőzések veszélye tízszer akkora, mint a férfiaknál. Mit lehet tenni megelőzésként?

    Hogyan lassítható az öregedés?

    3 gyógynövény a prosztata egészségéért

    Citrom illóolaj -természetes megoldás szemölcs ellen

    Kell-e nyáron vitamint enni?

    A legjobb antidepresszáns

    A magnéziumhiány idegrendszeri és érrendszeri megbetegedést okozhat

    Hogyan igyunk vizet?

    Mire figyelj ha progeszteron krémet veszel?!

    Módosult a csomagküldés díja!

    Moringa oleifera -csodafa

    Gotu kola,más néven Ázsiai gázló

    Milyen betegségek esetén érdemes echinaceát fogyasztani?

    A D-vitamin jelentősége sokkal nagyobb, mint eddig gondoltuk!!!

    Az influenza megelőzése D-vitaminnal

    Új én?Új élet?Lúgosíts!

    Ajándék ötletek

    Az arcápolástól a sóbarlangokig: mi mindenre jó a só?

    A C-vitamin csökkenti a vesekő kialakulásának kockázatát!

    A zöld kávéról

    Több,mint napvédelem!

    Mellnagyobbítás természetesen?

    Ne fogyókúrázzon D-vitamin nélkül

    Khadi - egyedülálló növényi hajápolás az ayurvéda természetes erejével.

    Gyógynövény lexikon

    Az omega zsírsavak vitathatatlanul bizonyított szerepei

    Természetes immunerősítők az influenzaszezonra

    Alkossunk Méhviaszból gyertyákat

    Chia mag=A világ legjobb superfoodja

    Üzemanyag az immunrendszernek:Gránátalma

    Csakra pontok

    Astragalus-kínai csüdfű

    A természetes epesavakról (Gallmet-N és Gallmet-M)

    Kollagén a ragasztó

    A cellulitisz természetes kezelése

    Rémes Krémek

    Kurkuma

    Lizin:a megfázás megelőzése és kezelése

    A jódról

    A grapefruit leve 50%-kal megnöveli a Q10 felszívódását

    A tőzegáfonya

    Tudományos tanulmány, mely a fekete áfonya mikrocirkulációra való hatását írja le

    A Szív egészsége

    40%-kal kevesebb kalória! Receptötletek Xilovittal

    FOODDETECTIVE

    Vitaminok és szerepük I.rész

    Dr.Organic-természet ihlette díjnyertes testápolás

    Európai gyógynövények II.(Fokhagyma,Orbáncfű,Búzafűlé,Oliva levél kivonat)

    Európai gyógynövények I. (Hársfa,Citromfű,Csipkebogyó,Brokkoli,Máriatövis)

    Rákgyógyítás Lignannal

    Mit vesz gyerekének?

    Dr.Chen hasznos tanácsai a méregtelenítéshez

    Brokkoli az immunerősítő

    A Gymnema növény és a vércukorszint

    Atomrobbanás

    ÚJ! Új napi ajánlás D-vitamin fogyasztására

    Milyen jótékony hatásai lehetnek a Medinatural fülgyertyának?

    A fülgyertya használata

    Hogyan hat a fülgyertya?

    Medinatural Testgyertya használata,hatóanyagai

    Méhviasz receptek

    Aktív árpa formula

    Kosárba

    Kosárba helyezve

    Betöltés...

    ...
    Hiba

    Sikertelen művelet

    Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.