Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Termékek
    Partnereink

    Gépi hímzéssel készült ékszerek,egyebek:

    www.hímzésvilág.hu

    **********************************

     

    Eredeti Víz-
    Revitalizálók,

    Energia Átalakítók

    www.porthologos.hu

    Ne fogyókúrázzon D-vitamin nélkül

    A D-Vitamin kiegészítés hozzájárul a keringési rendszer egészségéhez a fogyókúra során, függetlenül annak mértékétől - állítja egy közelmúltban megjelent tanulmány.

     Az AJCN (American Journal of Clinical Nutrition) vezető szaklapban német orvosok által publikált kutatás szerint napi 83 mikrógramm ebből a vitaminból amellett, hogy csökkentette a vérzsír szintet, a gyulladásos betegségek markerének számító Tumor nekrózis faktor alfa (TNF-alfa) szintjét is kedvezően befolyásolta.

    “Az eredmények azt jelzik, hogy amellett, hogy a D-vitamin - kiegészítésként adva - nem hat negatívan a fogyókúrára, látványosan hozzájárul a súlyvesztés során fellépő, a keringési rendszerre káros markerek csökkentéséhez, amelyek gyakran jelentkeznek egyébként a túlsúlyos betegek fogyókúrája során, amennyiben elégtelen a D-vitamin felvételük,” írták a szerzők.

    Miközben az elhízás már nem csupán a fejlett országokra jellemző, hanem a feljövő gazdaságok lakosságára is, egyre többen munkálkodnak azon, hogy leadjanak pár centit vagy kilót. Ez rendben is lenne, ha a fogyókúra nem okozna komolyabb keringési problémákat. Ez a placebo kontrollált kettős vak kísérlet jó volt arra, hogy bebizonyította, hogy megfelelő D-vitamin fogyasztás mellett biztonságosabb a fogyókúra, mint nélküle.

    A D-vitaminról

    A D-Vitamin két biológiailag inaktív “elő-anyagból” állhat elő: a D3, vagy más néven a kolekalciferol, és a D2, vagyis az ergokalciferol is megfelelő forrás. Az előzőt a bőrünk állítja elő megfelelő mennyiségű UVB sugárzás (290 to 320 nm) hatására, és azt állítják róla, hogy jobban bioaktív.
    Bár a napsütés magában elég lenne ahhoz, hogy a testünk megtermelje a számára szükséges D-vitamin mennyiséget, az életmódunk miatt ez szinte sosem jön létre. Napközben fedett helyeken tartózkodunk, amikor pedig napfényre jutunk, napvédő krémekkel akadályozzuk meg a test természetes D-vitamin termelését. A téli hónapokról pedig nem is kell említést tennünk. Ilyenkor csupán étrendi kiegészítésből származó D-vitamin bevitelre számíthatunk.

    A felnőttkorra krónikussá váló D-vitamin hiány pedig számos betegség okozója. Ide sorolják mostanában csontritkulást, az izomsorvadást, gyakori rákfajtákat, autoimmun betegséget, valamint pár fertőző és a keringési rendszert érintő kórt. Számos eredmény igazolta, hogy a D-vitamin ellátottság arányban van néhány rákos daganat és az I-es típusú cukorbetegség előfordulási valószínűségével is.

    A kutatás eredményei

    Dr. Zittermann és munkatársai 200 önkéntest toboroztak, akik mindannyian kisebb-nagyobb túlsúlyuktól szerettek volna megszabadulni. A vérük D-vitamin (25(OH)D) szintje átlagosan 30nmol/L volt és véletlenszerűen vagy D-vitamin tablettát, vagy placebót kaptak egy éven keresztül. Mind a 200 résztvevő ez idő alatt fogyókúrás programon volt.

    Az egy év elteltével a D-vitamint szedő csoport vérének szintje 55,5nmol/L, míg a placebót kapó csoporté mindössze 11,8nmol/L volt.

    Viszont ezzel együtt a D-vitaminos csoport vérének vérzsír (triglicerid) szintje 13,5%-al csökkent, míg a D-vitamin nélkül fogyókúrázóké átlagosan 3 százalékkal nőtt!

    Végül a gyulladásokat jelző TNF-alfa szint 10,2 százalékkal csökkent a D-vitaminos csoportban és csupán 3,2 százalékkal a placebo csoportban.

    “Az elért eredmények mellett nem figyeltünk meg különbséget a fogyásban, a testzsír arány változásban és a szexuális teljesítményben…” jegyzik meg a kutatók.

    Forrás: American Journal of Clinical Nutrition
May 2009, Volume 89, Pages 1321-1327, doi:10.3945/ajcn.2008.27004
"Vitamin D supplementation enhances the beneficial effects of weight loss on cardiovascular disease risk markers"
Authors: A. Zittermann, S. Frisch, H.K. Berthold, C. Götting, J. Kuhn, K. Kleesiek, P. Stehle, H. Koertke, R. Koerfer

    forrás:naturhirek.hu

    Kapcsolódó termékek a www.biowebaruhaz.hu oldalon:

    A&D vitamin halolajból 100db softgel /Vitaking/

    D-vitamin 400NE 100db tabletta /Vitaking/

    D-vitamin 1000NE 90 softgel kapszula /Vitaking/

    D-vitamin 2000NE 90 softgel kapszula /Vitaking/

    D3-vitamin csepp 30ml /Innopharma/

    D3-vitamin 1000 NE Az erős csontokért! 100db /Vitamin Station/

    D3-vitamin (kolekalciferol) 50 µg-2000 IU 100db tabletta /Naturtanya/

    BETA SOLAR® Napozóvitamin 30db /Olimp Labs/

    Szép napot kívánok:Szakály Katalin

                                 www.biowebaruhaz.hu

    Hírlevél feliratkozás
    Vezetéknév: 
    Keresztnév: 
    E-mail: 

    Feliratkozás

    Kosár
    Az Ön kosara jelenleg üres!
    Facebook

    Hírek

    Módosult a csomagküldés díja!

    Moringa oleifera -csodafa

    Módosul a csomagküldés díja!

    Gotu kola,más néven Ázsiai gázló

    Milyen betegségek esetén érdemes echinaceát fogyasztani?

    A D-vitamin jelentősége sokkal nagyobb, mint eddig gondoltuk!!!

    Az influenza megelőzése D-vitaminnal

    Új én?Új élet?Lúgosíts!

    Ajándék ötletek

    Az arcápolástól a sóbarlangokig: mi mindenre jó a só?

    A C-vitamin csökkenti a vesekő kialakulásának kockázatát!

    A zöld kávéról

    Több,mint napvédelem!

    Mellnagyobbítás természetesen?

    Ne fogyókúrázzon D-vitamin nélkül

    Khadi - egyedülálló növényi hajápolás az ayurvéda természetes erejével.

    Gyógynövény lexikon

    Az omega zsírsavak vitathatatlanul bizonyított szerepei

    Természetes immunerősítők az influenzaszezonra

    Alkossunk Méhviaszból gyertyákat

    Chia mag=A világ legjobb superfoodja

    Üzemanyag az immunrendszernek:Gránátalma

    Csakra pontok

    Astragalus-kínai csüdfű

    A természetes epesavakról (Gallmet-N és Gallmet-M)

    Kollagén a ragasztó

    A cellulitisz természetes kezelése

    Rémes Krémek

    Kurkuma

    Lizin:a megfázás megelőzése és kezelése

    A jódról

    A grapefruit leve 50%-kal megnöveli a Q10 felszívódását

    A tőzegáfonya

    Tudományos tanulmány, mely a fekete áfonya mikrocirkulációra való hatását írja le

    A Szív egészsége

    40%-kal kevesebb kalória! Receptötletek Xilovittal

    FOODDETECTIVE

    Vitaminok és szerepük I.rész

    Dr.Organic-természet ihlette díjnyertes testápolás

    Európai gyógynövények II.(Fokhagyma,Orbáncfű,Búzafűlé,Oliva levél kivonat)

    Európai gyógynövények I. (Hársfa,Citromfű,Csipkebogyó,Brokkoli,Máriatövis)

    Rákgyógyítás Lignannal

    Mit vesz gyerekének?

    Dr.Chen hasznos tanácsai a méregtelenítéshez

    Brokkoli az immunerősítő

    A Gymnema növény és a vércukorszint

    Atomrobbanás

    ÚJ! Új napi ajánlás D-vitamin fogyasztására

    Milyen jótékony hatásai lehetnek a Medinatural fülgyertyának?

    A fülgyertya használata

    Hogyan hat a fülgyertya?

    Medinatural Testgyertya használata,hatóanyagai

    Méhviasz receptek

    Aktív árpa formula

    Damona játékszabályzat

    Kosárba

    Kosárba helyezve

    Betöltés...

    ...
    Hiba

    Sikertelen művelet

    Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.