Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Termékek
    Partnereink

    Gépi hímzéssel készült ékszerek,egyebek:

    www.hímzésvilág.hu

    **********************************

     

    Eredeti Víz-
    Revitalizálók,

    Energia Átalakítók

    www.porthologos.hu

    Okosító ételek gyerekeknek :)

    Napjainkban egyre több kisiskolás gyermek küzd tanulási nehézségekkel, valamint különféle viselkedési problémákkal. Sok gyerek emiatt könnyen lemarad a tanulásban, nem tud lépést tartani társaival, ami aztán további nehézségekhez vezethet. A koncentrálási és tanulási problémák egy kis odafigyeléssel könnyedén kezelhetőek – gyógyszerek nélkül. Számos olyan “okosító” táplálék van a környezetünkben, amelyek különösen fontosak az agy és az idegrendszer megfelelő működéséhez, és segítenek a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekeknek.

    Milyen ételeket részesítsen előnyben gyermekénél, hogy megkönnyítse számára az iskolás éveket?

    Az első számú okosító tápanyag az omega-3 zsírsav

    Az omega-3 zsírsavak egyik legfontosabb hatása, hogy javítják a gondolkodásért és az értelmi képességekért felelős agyterületek működését.
    Az omega-3 zsírsavaknak több fajtájuk van, az egyik legfontosabb a DHA, mivel ez teszi ki az emberi agy kb. 30%-át. Ez a zsírsav alapvető szerepet játszik az agyban levő idegsejtek közti kommunikációs folyamatokban. Az intelligencia és az értelmi képességek pedig ezen a kommunikáción alapulnak. Az omega-3 bevitel különösen akkor fontos, amikor a gyermekek agya a legnagyobb mértékben fejlődik, azaz kb. 14 éves korig.

    Eszerint a gyerekek intelligensebbek lesznek az omega-3-tól?

    Egy vizsgálat például kimutatta, hogy azoknak a gyerekeknek, akiknek étrendjét megfelelő mennyiségű omega-3-mal egészítették ki, jobb lett a problémamegoldó és koncentráló képessége, valamint gyorsabb lett a felfogása. Egy másik, 8-9 évesek körében végzett kutatás azt mutatta, hogy a rendszeresen omega-3-hoz jutó gyermekek 81%-a jobban olvasott, 67%-a jobban írt, 74%- a pedig jobb eredményeket ért el matematikából. A kutatók szerint a pozitív változások hátterében a koncentráló képesség javulása áll. Ez különösen fontos lehet azoknál a gyerekeknél, akik szétszórtak és nehezen tudnak figyelni a feladatokra.

    B-vitaminok

    A b-vitamin család tagjai rendkívül pozitív hatással vannak az agyműködésre. Fokozott szellemi terhelés, vagy nehezen tanulás esetén elsősorban a b-1 vitamint fogyasztják az emberek. Természetes forrásai pl. a sovány disznóhús (ez tartalmazza legnagyobb mennyiségben a tiamint), valamint a teljes kiőrlésű malomipari termékek, és az olajos magvak.

    A fenti élelmiszerekkel a gyerekek is könnyedén be tudják juttatni szervezetükbe a szükséges mennyiséget. Naponta egy marék dió, mandula, vagy mogyoró fogyasztásával hozzájuthatnak a számukra megfelelő mennyiségű b-1 vitaminhoz. Ha ezt nem tudja megoldani, akkor érdemes olyan komplex gyerekvitamint választani, ami tartalmazza a tiamint is.

    Víz

    Az egyik legalapvetőbb lételemünk, mégis előszeretettel megfeledkezünk róla. Az agyunk szürkeállományának 80%-a víz (a fehérállománynak csupán 70%-a). A víz szállítja a sejtekhez a tápanyagokat, az oxigént és onnét elviszi a keletkezett salakanyagot. Ugye nem felejtettük el, hogy ez éppen tízszer annyi, mint a szervezetünk bármelyik egyéb szövetéből.

    Nem meglepetés tehát, hogy a vízhiány először az agy elfáradásában mutatkozik meg. Már 2% testfolyadék elvesztése olyan állapotot idéz elő az agyban, hogy képtelen lesz egyszerű matematikai alapműveleteket elvégezni. Ezért mindig figyeljen oda arra, hogy gyermeke elegendő mennyiségű tiszta vizet fogyasszon. Az általános elmélet ezzel kapcsolatban az, hogy 10 testsúly-kilógrammonként 0,5 litert célszerű meginni.

    Sötét bogyós gyümölcsök

    Okosító gyümölcsök az áfonya, szeder, szamóca, meggy, stb… minél sötétebb, minél jobban megfogja a ruhát vagy a kezünket, annál értékesebb táplálkozási szempontból. A bennük található antocianin nevű vegyület, ami a kékes-piros színért is felelős, növeli a vérerek integritását, javítják a keringést és ez által jobb vérellátást biztosítanak minden szervünknek, beleértve az agyunkat is.

    Minél többet fogyaszt gyermeke a fenti tápanyagból, annál pozitívabb változást figyelhet meg rajta. Próbálja ki, saját maga is meg fog lepődni, hogy egy kis étrendi változtatás milyen eredményeket hozhat tanulási eredményeiben.

    Böngésszen nálunk Gyermeke számára étrendkiegészítőkért ITT

    Jó egészséget kívánunk az Egész Családnak: Biowebáruház csapata

    forrás: vitaking.hu

    Hírlevél feliratkozás
    Vezetéknév: 
    Keresztnév: 
    E-mail: 

    Feliratkozás

    Kosár
    Az Ön kosara jelenleg üres!
    Facebook

    Hírek

    B12 vitamin a legkisebb csoda

    A k2-vitamin a kulcs a csontok egészségéért

    Vérszegénység – Spirulina

    9 otthoni gyógymód a húgyúti fertőzés kezelésére

    A megfázás és a nátha kezelése

    Mennyi C-vitamint együnk?

    8 élelmiszer, ami segít az allergia elleni harcban

    Az omega-3 zsírsavak fontossága a fejlődő szervezet számára

    Okosító ételek gyerekeknek :)

    Edzésre jár? Kerékpározik vagy kocog rendszeresen?

    A nőknél a húgyúti fertőzések veszélye tízszer akkora, mint a férfiaknál. Mit lehet tenni megelőzésként?

    Hogyan lassítható az öregedés?

    3 gyógynövény a prosztata egészségéért

    Citrom illóolaj -természetes megoldás szemölcs ellen

    Kell-e nyáron vitamint enni?

    A legjobb antidepresszáns

    A magnéziumhiány idegrendszeri és érrendszeri megbetegedést okozhat

    Hogyan igyunk vizet?

    Mire figyelj ha progeszteron krémet veszel?!

    Módosult a csomagküldés díja!

    Moringa oleifera -csodafa

    Gotu kola,más néven Ázsiai gázló

    Milyen betegségek esetén érdemes echinaceát fogyasztani?

    A D-vitamin jelentősége sokkal nagyobb, mint eddig gondoltuk!!!

    Az influenza megelőzése D-vitaminnal

    Új én?Új élet?Lúgosíts!

    Ajándék ötletek

    Az arcápolástól a sóbarlangokig: mi mindenre jó a só?

    A C-vitamin csökkenti a vesekő kialakulásának kockázatát!

    A zöld kávéról

    Több,mint napvédelem!

    Mellnagyobbítás természetesen?

    Ne fogyókúrázzon D-vitamin nélkül

    Khadi - egyedülálló növényi hajápolás az ayurvéda természetes erejével.

    Gyógynövény lexikon

    Az omega zsírsavak vitathatatlanul bizonyított szerepei

    Természetes immunerősítők az influenzaszezonra

    Alkossunk Méhviaszból gyertyákat

    Chia mag=A világ legjobb superfoodja

    Üzemanyag az immunrendszernek:Gránátalma

    Csakra pontok

    Astragalus-kínai csüdfű

    A természetes epesavakról (Gallmet-N és Gallmet-M)

    Kollagén a ragasztó

    A cellulitisz természetes kezelése

    Rémes Krémek

    Kurkuma

    Lizin:a megfázás megelőzése és kezelése

    A jódról

    A grapefruit leve 50%-kal megnöveli a Q10 felszívódását

    A tőzegáfonya

    Tudományos tanulmány, mely a fekete áfonya mikrocirkulációra való hatását írja le

    A Szív egészsége

    40%-kal kevesebb kalória! Receptötletek Xilovittal

    FOODDETECTIVE

    Vitaminok és szerepük I.rész

    Dr.Organic-természet ihlette díjnyertes testápolás

    Európai gyógynövények II.(Fokhagyma,Orbáncfű,Búzafűlé,Oliva levél kivonat)

    Európai gyógynövények I. (Hársfa,Citromfű,Csipkebogyó,Brokkoli,Máriatövis)

    Rákgyógyítás Lignannal

    Mit vesz gyerekének?

    Dr.Chen hasznos tanácsai a méregtelenítéshez

    Brokkoli az immunerősítő

    A Gymnema növény és a vércukorszint

    Atomrobbanás

    ÚJ! Új napi ajánlás D-vitamin fogyasztására

    Milyen jótékony hatásai lehetnek a Medinatural fülgyertyának?

    A fülgyertya használata

    Hogyan hat a fülgyertya?

    Medinatural Testgyertya használata,hatóanyagai

    Méhviasz receptek

    Aktív árpa formula

    Kosárba

    Kosárba helyezve

    Betöltés...

    ...
    Hiba

    Sikertelen művelet

    Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.