Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben

Természetes immunerősítők az influenzaszezonra

Természetes immunerősítők az influenzaszezonra
 
Az őszi-téli időszakban fokozottabb figyelmet kell szentelned az egészségednek. Mikor kifutnak az idénygyümölcsök, sokkal nehezebb a táplálkozás során elegendő vitamint és ásványi anyagot juttatnod a szervezetedbe. Hogy a megfázás és az influenza ne gyűrhessen le, figyelmedbe ajánlunk néhány természetes megoldást, mellyel kellőképpen megerősítheted szervezeted védekezőképességét.

A legjobb gyógynövények
 
Homoktövis


Az ezüstfafélék családjába tartozó homoktövis - Hippophae - Eurázsiából származik. A narancssárga termésű fafajta egyszerre dísznövény és gyógynövény. Termése rendkívül gazdag C-vitamin-forrás - a szakértők szerint tízszer annyit tartalmaz, mint a citrom. Ráadásul számtalan nyomelemben és vitaminban - E, B, K - is bővelkedik. Gyógyszeralapanyagként és kozmetikumok gyártása során is használják, hiszen A-vitamin-tartalmának köszönhetően remek bőrregeneráló hatással bír.

Belsőleg való alkalmazása valószínűleg azért nem terjedt el eléggé, mert enyhén kesernyés íze van. Pedig immunerősítő hatása szinte utolérhetetlen. Bioboltokban, illetve gyógynövényboltokban beszerezheted dzsem, szörp, likőr formájában.

Ha pedig nem tudsz megbarátkozni az ízével, esetleg próbálkozhatsz a homoktövis-kapszulával is.

Kasvirág - echinacea


A fészkesvirágzatúak családjába tartozó kasvirág - Echinacea - az Amerikai Egyesült Államok keleti részéből származik. A kutatók számos bizonyítékkal rendelkeznek, mely arra utal, hogy már az 1600-as években gyógyszerként - például kígyómarás és csípések ellen - használták a sziú indiánok. Európában bizonyos fajtáit kezdetben dísznövényként tartották, csak később figyeltek fel a növény gyógyhatásaira.

Egyrészt immunerősítő, másrészt gyulladáscsökkentő hatással bír. Hajtásából teát állítanak elő, melyet meghűléses, felső légúti panaszok kezelésére ajánlanak. A legelterjedtebb felhasználási formája azonban minden bizonnyal az Echinacea csepp. Fertőzéses megbetegedések prevenciójaként naponta háromszor h úsz cseppet kell fogyasztani belőle. Ha már megfáztál, vagy influenzás vagy, emeld az adagot, és felgyorsíthatod a gyógyulás folyamatát.

Lédús vitaminbomba - Grépfrút

Ha immunerősítés, akkor C-vitamin. A grépfrút a citrusfélék legfiatalabb tagja, 1750 körül tűnt fel Barbadoson. Egyetlen grépfrút elfogyasztása fedezi a szervezet napi C-vitamin-szükségletét. Ezzel nem csupán az immunsejtek működésének hatékonyságát fokozza, de védelmet biztosít a szabadgyökök ellen is. A gyümölcsnek fehér és piros - rózsaszín - fajtája is ismert, az utóbbi nemesítés eredménye. A naringin nevű flavonoid - mely a fehér grépfrútban található - védi a tüdőt a környezeti méreganyagoktól.

A gerezdeket elválasztó hártyás részt is érdemes elfogyasztanod, hiszen sok élelmi rostot és flavonoidot tartalmaz. Ezért is tanácsos otthon facsarnod a gyümölcsöt, ahelyett, hogy boltban vásárolnál szűrt grépfrútlevet.

Grépfrútmagkivonat
A szakértők figyelme a gyümölcshúsról idővel a mag felé irányult. A tudományos kutatások során kiderült, hogy a grépfrútmagkivonat legalább annyi egészségügyi szempontból előnyös tulajdonsággal bír, mint maga a gyümölcs. Több száz káros baktériumtörzs ellen, valamint néhány gombafajjal szemben is hatékony védelmet nyújt.

Rendkívüli hatása annak köszönhető, hogy a benne lévő glikozidok és flavonoidok meggátolják a kórokozókat a működésükhöz szükséges megfelelő anyagcserében. A mikrobák sejtfalából pedig olyan anyagokat vonnak el, melyek hiányában a gombák elpusztulnak. A grépfrútmagkivonat általában húsz-harminc milliliteres kiszerelésben kapható.

Forrás: Femina.hu
 
Kapcsolódó termékek a www.biowebaruhaz.hu oldalon:
 
Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.