Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben
BETA SOLAR® Napozóvitamin 30db /Olimp Labs/

BETA SOLAR® Napozóvitamin 30db /Olimp Labs/

Kiszerelés: 30 db

beta-Solar® - Napozóvitamin
- extra antioxidáns tartalom gyönyörű, egyenletes és tartós barnaság!

-Elősegíti, mélyíti és tartóssá teszi a barnulást          
- A bőr színén, tónusán napozás nélkül is javít
- Erős antioxidáns, ami véd a szabad gyökök és az UV sugárzás ellen

- Napallergia tüneteinél
- Bizonyos Pigment-rendellenességek esetén
(melaninképzés biokémiai folyamatának zavarai)

Napozó vitamin – Barnulás és Védelem...

Hűségpont (vásárlás után): 48

4 780 Ft
(159 Ft / db)
A választott opciók feláraival növelt ár!
FIGYELEM! A jelenlegi piaci helyzet miatt az árak tájékoztató jellegűek, amennyiben változik a kiírtakhoz képest kolléganőnk felveszi Önnel a kapcsolatot szállítás előtt.

További információk a termékről:

Napozó vitamin – Barnulás és Védelem

A beta-SOLAR® napozó vitamin önmagában is barnítja a bőrt, de szoláriumozás vagy napozás mellett tartósabb és mélyebb barna szín érhető el segítségével úgy, hogy közben megakadályozza a leégést, a bőrrák legfőbb kiváltó okát. Gyönyörű barna színt kölcsönöz a bőrnek, ami a melanin-termelés közötti kapcsolat és a karotinoidok pigmenttartalma révén történik. A  beta-SOLAR® napozó vitamin összetevőinek együttes hatására több melanin képződik. Ez a folyamat a sejtszinten felszívódó réz, cink, mangán, C-vitamin, bioflavonoidok és E-vitamin jelenléte nélkül nem megy végbe. A sejtszintű felszívódást a kolloidális szerkezet és a kelátkötés biztosítja. A további barnulást segítő karotinoid vegyületek, rendkívül erős antioxidánsok egyben, melyek a bőr egészségét is szolgálják. Több, mint 2000 féle antioxidánst ismerünk, ezek közül a legfontosabb bőrvédő antioxidánsok a karotinoidok családjába tartozó béta karotin, az asztaxantin, a likopin, a Lutein, a Zöldtea kivonatban található polifenolok és főként a katekinek, a C-vitamin, a bioflavonoidok, a Szelén és az L-cisztein. A bőr erejét, rugalmasságát és a nedvesség megtartását szolgálja a hialuronsav, mely saját tömegének ezerszeresét képes megkötni vízben! 
*Az Olimp Labs® Kelátkötésű (ALBION®) beta-SOLAR®
3 speciális formulát tartalmaz és 14 komponenst, nagy dózisban!

- Barnulást elősegítő hatóanyagok a barna bőr eléréséért és megőrzéséért,
(béta karotin, Asztaxantin, Likopin, Lutein, L-tirozin)

- bőrvédő antioxidánsok az UV sugárzás és a szabadgyökök elleni védelemért,
(Zöldtea kivonat- 98% polifenol, 80% katekin-, PureWay-C komplex- kolloidális méretű C-vitamin és citrus bioflavonoidok, E vitamin, kelátkötésű Cink, Mangán és Réz, Szelén, L-cisztin).

- valamint hidratáló anyag a rugalmas és tónusos bőrért.

(Hialuronsav)

Az összetevők a káros ultraibolya sugarak szűrői és a leégés gátlói, felkészítik a bőrt a napsugárzásra és hozzájárulnak a napsugárzásnak kitett szervezetben fokozottan zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához, hogy a bőr ne csak védett, de egészséges is legyen. Az összetevők a bőr barnulásáért felelős pigmenteket termelnek. A beta-SOLAR® a bőr színén, tónusán napozás nélkül is javít!

Hatóanyag a napi adagban

/ kapszula

Barnulást elősegítő hatóanyagok

Béta karotin

15 mg

Astaxantin

2 mg

Likopin

1 mg

Lutein

2 mg

L-tirozin

100mg

Bőrvédő antioxidánsok a szabad gyökök ellen

Zöldtea kivonat (98% polifenol, 80% katekin, 55% EGCG

50 mg

PureWay-C® komplex (kollodiális méretű C-vitamin és citrus bioflavonoidok)

88,9 mg

ebből C-vitamin

80 mg (100%*)

E vitamin

12 mg (100%*)

ALBION® Cink aminosav kelát,

50 mg

ebből cink

10 mg (100%*)

ALBION® Mangán aminosav kelát,

6,25 mg

ebből mangán

1 mg (50%*)

ALBION® Réz aminosav kelát,

10 mg

ebből réz

1 mg (100%)

Szelén

27,5 mikrogramm (50%*)

L-cisztin

10 mg

Hidratáló anyag

Hialuronsav

1 mg

*RDA%


beta-Solar®
Barna, tónusos, gyönyörű bőr! Minden évszakban.

- Egyedülállóan komplex készítmény a piaconBarnulás

Bőrvédelem

Hidratálás

A csodás barna bőrszín gyors eléréséhez és megtartásához

Felveszi a harcot az öregítő szabad gyökökkel és az ultraibolya sugárzással

Extra nedvesség a bőrnek, így lessz rugalmas, hidratált és nő az ellenálló-képessége

Beta-karotin, Astaxantin, Likopin, Lutein, L-tirozin

Zöldtea kivonat (98% polifenol, 80% katekin, 55% EGCG), PureWay-C® komplex (kolloidális méretű L-aszkorbinsavval és citrus bioflavonoidokkal), E vitamin, növényi aminosav keláttal borított Cink, Mangán és Réz, Szelén, L-cisztin

Hialuron-sav

Nettó tömeg: 30 kapszula/ 20,4 g
Adagolási javaslat: napi egy kapszula, étkezés után

OÉTI: 8804/2011

A szép, napbarnított Bőrért: beta-Solar®
*  barna bőr eléréséhez
*  napozás és szoláriumozás hatásának felgyorsításához
*  a már barna bőrszín megtartásához
*  szabadgyökök elleni védelem
*  a bőrsejtek védelme
*  leégés elleni védelem
*  napallergia
*  hidratáltság
*  festékképzési rendellenességek esetén


A barna szépség elérésének útja:
beta-Solar®

 

Barnulás
Hogyan gyorsíthatnám fel?

Napi 1 kapszula beta-SOLAR® -ral!
Összetevői aktívan közreműködnek a bőr barnulásának felgyorsításában és a természetes, hosszan tartó barna bőrszín elérésében. Tartalmaz a természetben együttesen elforduló karotinoid festékanyagokat, melyek felhalmozódnak a bőr mélyebb rétegeiben, ezzel ki is szűrik a bőrt érő káros sugarakat. Az összetevők közvetlenül is részt vesznek a melanociták melanin-termelésében. A gyönyörű barna és egészséges bőr eléréséhez nélkülözhetetlen a szabadalommal védett kelát kötésű réz, cink, mangán, a kolloidális szerkezetű C-vitamin és bioflavonoidok jelenléte, továbbá a zöld tea polifenoljai és a katekinok koncentrátuma. Csak ezeknek az összetevőknek a megfelelő mennyisége képes a melanin szintézisére, hogy a bőr színe egyenletes, gyönyörű barna és főként egészséges legyen.


Védelem
Hogyan napozzak biztonságosan?

Napi 1 kapszula beta-SOLAR® -ral!
A tartós napozás és a szoláriumozás, az életkori és életmódbeli tényezők együttesen csökkentik a bőr védekező képességét jelentő antioxidáns szintet. A  bőrünkben rengeteg szabad gyök termelődik. Romboló hatással vannak a bőr szerkezetére és működésére, és ami még rosszabb betegségeket is okozhatnak. A szabad gyököket az antioxidánsok kötik meg. A szabad gyökök elleni aktív védekezés kulcsa a szabadalommal védett beta-SOLAR® formula kiemelkedően magas antioxidáns tartalma. A beta-SOLAR® továbbá fokozza a kollagén szintézist és regenerálja a sérült kollagén szálakat. Ezzel megakadályozza a bőr rugalmasságának elvesztését, feszességének csökkenését. Az aminosav kelátok - köszönhetően az  ALBION ® szabadalomnak- maximális biohasznosulást biztosítanak. Ezek a kelát formák nélkülözhetetlen, regeneráló mechanizmusú bőr összetevők.

A beta-Solar® javítja a bőr színét, annak megjelenését és egészségét.

Hogy működik a Beta-Solar™?

A bőr hámrétegében festéktermelő sejteket, melanocitákat találunk, ők termelik a melanint, ami a bőr színét adja. A beta-Solar® megnöveli a melanociták számát és a melanin nagyobb mennyiségben kerül a hámsejtekbe. Ennek köszönhető a barnulás és az a védelem ami a pigmentált bőr sajátja (a barna bőr csak fele annyi ibolyántúli fényt ereszt át, mint a pigmentálatlan, fehér bőr). Az UV sugarak szükségesek a barnuláshoz, de fontos az immunrendszer és a csontképzés szempontjából is.  A túlzásba vitt napfürdőzés, szoláriumozás és a kiegyensúlyozatlan táplálkozásból eredő csökkent antioxidáns szint azonban együttesen  a bőr öregedését, és a bőrsejtek DNS-ének károsodását idézi elő, ami a bőrrák kiváltó oka és még a szemet is károsítja. Az UV sugarak az elszarusodó hámrétegében nyelődnek el tirozin, cisztin, melanin  és karotinoidok segítségével. Így kerülhető el a bőrpír, amely elsősorban a hámsejtek sérülésének tudható be. Az ezekből a sérülésekből felszabaduló toxikus hatású anyagok gátlása az antioxidánsok segítségével történik meg. A bőrnek memóriája van, ezért a túlzásba vitt napozás, szoláriumozás, leégések nyomai rögzülnek és ezek összessége, plusz az életmódi és életkori ráhatások elegye együttesen lesznek felelősek a rosszindulatú bőrdaganatok kialakulásáért!

Összetevők a napi adagban:
béta karotin 15mg, Asztaxantin 2mg, Likopin 1mg, Lutein 2mg, L-tirozin 100mg, Zöldtea kivonat (98% polifenol, 80% katekin, 55% EGCG) 50mg, PureWay-C komplex (kolloidális méretű C-vitaminnal és citrus bioflavonoidokkal) 88,9 mg, E vitamin 12 mg, növényi aminosav keláttal borított Cink, Mangán és Réz, Szelén, L-cisztin és Hialuronsav.


Hogyan barnul a bőrünk?

A bőrszín változása a napozás hatására egy természetes védelmi reakció. A szervezet így védekezik a leégés és az ultraibolya sugarak ellen. A bőr roppant összetett szerv, sokféle sejtből épül fel a szerkezete, többek közt a figyelemre méltó melanocitákból. Ezek termelik a melanint – azt a pigmentet, ami a napozás utáni csodaszép aranybarna bőszínért felelős.


A napozás lehet veszélyes is?

Igen. Különösen veszélyes a többszöri leégés, vagy ha a bőrt többször egymás után tesszük ki a nap vagy a szolárium káros hatásainak, mindenfajta védelem nélkül. A hosszantartó napozás csökkenti a bőr antioxidáns szintjét, ami a bőrvédelem fontos pillére, hiszen ezek az antioxidánsok veszik fel a harcot a sejteket károsító szabad gyökök ellen. Megfelelő óvintézkedések nélkül a bőr kiszárad, öregszik, a bőrsejtek DNS-e károsodik, ami könnyen elindíthat degeneratív betegségeket. A mértékletesség követése a legjobb megoldás. A napozás teljes kerülése és annak túlzásba vétele ugyanolyan veszélyes.

Hogyan előzi meg a leégést és a bőrrákot a zöld tea katekinje?

A teát szerte a világon fogyasztják évezredek óta, mint üdítőitalt, és értékelik finom aromájáért és, különösen Ázsiában, egészségügyi előnyeiért is. Kimutatták, hogy különösen előnyös hatással van a degeneratív betegségek kockázatának csökkentésére, a szívbetegségek, a rák bizonyos típusainak és a stroke-nak a megelőzésére, mivel leküzdi a szabad gyököket.

De, hogy jön ide a bőrrák?

A bőr a legnagyobb és (nyilván) a legszembeötlőbb szervünk. Életünk során a legtöbb embert elfogja a vágy, hogy valamilyen módon javítsunk a kinézetén, akár a pattanások enyhítésével, a ráncok elsimításával, az anyajegyek eltüntetésével, vagy csak a bőr egészségesebb és vonzóbb kinézetének elérésével. Bizonyos antioxidánsok megelőzhetik a bőrproblémák egy részét, ideértve a bőrrákot is, mert utcaseprő módjára eltüntetik a szabad gyököket. A szabad gyököket a nap ultraibolya sugarai okozzák, és rendkívül bizonytalan molekulák, amelyeknek elektronokra van szüksége, hogy stabilak maradjanak. Amikor a szabad gyök elvon egy elektront egy szomszédos molekulától, akkor az a molekula válik szabad gyökké. Ez olyan láncreakciót indít be, amely masszív károsodást okoz a sejtekben. Dr. Lester Packer szerint: „A tudósok úgy vélik, hogy a szabad gyökök szinte az összes ismert betegség kiváltó okai között ott vannak, a szívbetegségtől az ízületi gyulladáson és a rákon át a hályogig. A szabad gyökök a fő bűnösök az öregedés folyamatában is.”

Az antioxidánsok pontot tesznek a szabad gyökök által elindított, veszélyes láncreakció végére. A szervezetnek ugyan van saját, természetes antioxidáns-forrása, viszont ezek a napi oxidatív nyomástól lemerülnek, és ezért folyamatosan fel kell tölteni őket. A szervezetünknek ilyen erősítést adhatunk antioxidánsokban gazdag kiegészítőkkel.

A katekin antioxidáns?
Igen. Bár minden tea tartalmaz antioxidánsokat, a katekineknek nevezett flavonoid-típus, a zöld teában található meg a legnagyobb számban. A fő katekin a zöld teában az úgynevezett epigallokatekin gallát (EGCG), amely különösen hatékonyan védi meg a sejtek DNS-eit a szabad gyököktől. Ez az erőteljes zöldtea-kivonat bizonyítottan megelőzi az ultraibolya sugárzás-okozta bőrrák kialakulását, ahogy gyulladáscsökkentő és rákellenes hatásaival segít megelőzni a bőr tumorjainak megjelenését és kifejlődését. De nem akármilyen zöld tea kivonat, csak az ami legalább 50% EGCG-ét tartalmaz a napi adagban.

A beta-SOLAR® tartalmazza a zöld tea leveleiből kivont, koncentrált katekint!
beta-SOLAR®:  Zöldtea kivonat (98% polifenol, 80% katekin, 55% EGCG)!

A biztonságos napozásról

Ellentmondó híresztelések keringenek a napról, a napozásról, a bőr károsodásáról, a napvédő faktorokról (SPF), a napozó vitaminokról és a bőrrákról. Egyes egészségügyi hatóságok azt ajánlják, hogy egyáltalán ne napozzunk, mások szerint csak az engedélyezett időpontokban és akkor is az egész testünket borítsuk be magas faktorszámú napvédő krémmel. Legtöbben mégis a mértékletesség mellett teszik le voksukat, hiszen a napozás létfontosságú a rák elleni küzdelemben. Természetesen ez az elmélet sem nélkülözi a megfelelő faktorszámú krémek alkalmazását illetve az orálisan adagolt bőrvédő antioxidánsok fontosságát.  

A barnulás a test természetes védekezése

A barnulás a test természetes védekező rendszere, a leégés és a túlzott napfény ellen. A sorozatos leégés az elsődleges oka a legtöbb bőrkárosodásnak, másodlagos ok a szervezet alacsony antioxidáns szintje, mely a tipikus nyugati életmód velejárója. Mivel a leégés valós probléma, és a barna bőr kevésbé valószínű, hogy leég, ezért jobb a természetes védekezést bevetni, mint teljesen elkerülni a napozást. A tartós és egyenletes barnulást elősegítő étrend-kiegészítők alkalmazása megbízható kiegészítője az étrendünknek és számos egyéb élettani tulajdonságát is élvezhetjük. Ezek a barnulást segítő antioxidánsok hatásosnak bizonyultak a napallergia elleni védelemben is. Különösen az astaxantin, a likopin, a tirozin, a katekin, a kelátos réz és cink együttes belső alkalmazása hozott jó eredményeket. Az alábbiakban egy tanulmány részletét olvashatják.

A Brit Egészségügyi Napló vezércikke arról, hogy a mértékletes napozás a bölcs döntés:

„A napozás mindig is az egészség megőrzésének egyik fontos tényezője volt. A napozás a D-vitamin elsődleges forrása, amely csökkenti egyes rákfajták kialakulásának kockázatát.”

A szerzők szerint az embereknek szüksége van bizonyos mennyiségű napsütésre fényvédő krémek nélkül, hogy a megfelelő mennyiségű D-vitamint fel tudjuk dolgozni. A továbbiakban a szerzők kijelentik, hogy a napozókrémek nem védik megfelelően a bőrt az ultraibolya sugarak ellen, amelyek rákkeltő hatásúak, és a melanómák kialakulása ellen nem elég a napozókrémekre támaszkodni. Mindenkinek törekednie kellene a megfelelő antioxidáns szint elérésre, mely a védekezés szempontjából kulcsfontosságú. Ma már könnyen beszerezhető olyan étrend-kiegészítő, ami napi 1 kapszula adagolásával fedezi a bőrvédő antioxidánsok jelenlétét a szervezetben, melyek a szabad gyökökkel és az UV sugárzás ellen is felveszik a harcot. 

Dr. Mercola, a természetgyógyászat széles körben elismert szakértője ezt mondta a témában:

„A napozással kapcsolatos negatív hírek hatására, amelyek a médiában megjelentek, azt hihetnénk, hogy a napozás teljesen kerülendő. De fontos megjegyezni, hogy bizonyos mennyiségű napfényre szükségünk van ahhoz, hogy egészségesek maradjunk. A napozás rengeteg előnnyel jár, a D-vitamin kialakulásához és a depresszió leküzdéséhez is elengedhetetlen.”

Okozhat a napozás bőrrákot?

Persze. Viszont bizonyított, hogy a napfény szerepet játszik a szklerózis multiplex, a mellrák, a vastagbélrák és a petefészek-rák megelőzésében. De nem arról van szó, hogy mindenkinek ki kell feküdni a napra és annyit napozni, amennyit csak tud. Elővigyázatosnak kell lenni, alkalmazkodva a megváltozott környezeti tényezőkhöz. A mértékletesség jó irány. Tavasz végén – nyár elején érdemes fokozatosan növelni a napozás mennyiségét, mindig napi tíz perccel. Fokozatosan növeljük a napsütésben töltött idő mennyiségét, hogy egy pár héten belül képesek legyünk a rák alacsony kockázata mellett is normális napfénymennyiséget kapni. Egészítsük ki az étrendünket bőrvédő antioxidáns komplex bevitelével. A civilizáció tömegtermesztése és tömegtermelése a szabad gyökök ellen küzdő, védekező antioxidáns szintet jelentősen csökkentette az emberi szervezetben. Ezen antioxidánsok nélkül az immunrendszer védelme felborul, ezért amikor egyensúlyról beszélünk, azt komplexen együtt kell vizsgálnunk, az antioxidánsok jelenléte nélkülözhetetlen a rák elleni küzdelem során. 

Soha ne égjünk le, ez a kulcsa az egészséges barnulásnak

A napolaj nem a legjobb módszer a napfény mennyiségének korlátozására. Sőt, a napolaj az utolsó dolgok egyike, amit a bőrödre kéne kenni. A napolaj egy mérgező vegyi anyag, amely betegségek egész sorát okozhatja. Sokkal ésszerűbb megoldás az úgynevezett napozó vitaminok alkalmazása a nap sugarai ellen, amikor a természetes barnaságodat fejleszted, ezek hasznosnak bizonyultak a napallergia ellen is, de ezek vásárlásánál figyeljünk arra, hogy a barnulást segítő anyagok mellett, jelentős mennyiségű bőrvédő antioxidánsokat és hidratáló anyagot (ma már hialuronsavat) is tartalmazzon az étrend-kiegészítő. 

Ha a napozás egészséges, mi a legbiztonságosabb módszer a barnulásra?

A legjobb döntés mindig elég információn alapul, úgyhogy most következzen néhány olyan adat, amelynek birtokában biztos tudáson alapuló döntést tudsz majd hozni. Kezdjük a bőr működésével és a barnulás folyamatával.

Mit kell tudni a bőrünkről?
A bőr az emberi test egyik legcsodálatosabb szerve. Általában nem is szervként gondolunk rá. Szervnek csak a bennünk lévő dolgokat tekintjük, a szívet, a májat, a veséket stb. A bőrt specializált sejtek és szövetek alkotják, és két fő rétegből áll: a felhámból és az irhából. A felhám a külső fal, míg az irha az összes „hozzávalót” tartalmazó réteg, az idegvégződésekkel, izzadságmirigyekkel, szőrtüszőkkel és így tovább.
A bőraljában futnak a vérerek, amelyek a végtelenségig ágaznak szét az irhába. Ezek az erek látják el vérrel az izzadságmirigyeket, a szőrtüszőket, a faggyúmirigyeket és a szőrszálfeszítő izmokat. Az irha a cselekvésekért felel. Az irha tartalmazza az izzadságmirigyeket, az idegvégződéseket és a szőrtüszőket. A felhám két rétegre osztható, a belső az élő, a külső az élettelen. A külső réteg élettelen sejtjei azok, amiket láthatunk, folyamatosan lehámlanak, és új sejtek helyettesítik őket, amelyek belülről nyomulnak kifelé. Amikor valaki leszedi a bőrét, valójában csak ezt a folyamatot gyorsítja fel, és az új, élő sejtek kerülnek a felszínre. A felhám belső rétege közvetlen kapcsolatban van az irhával, amely táplálja és erősíti. Erre a belső rétegre koncentrálunk most, mert a barnulás során erre a rétegre hat leginkább a napfény.

A melanociták melanintermelésétől barnul a bőr

A felhám belső rétegében, a bazális sejtek között élnek a melanocita sejtek. A melanociták termelik a melanint, ami egy pigmentsejt, és a barnulás során szerzett aranybarnás szín forrása. A melanocitáknál kezdődik tulajdonképpen a barnulás. Ahogy az enciklopédia is írja: „A bőr színét a melanin nevű, melanocita sejtek által termelt pigment határozza meg. A bőr színének különbözősége a melanociták által termelt melaninok mennyiségére vezethető vissza, és a pigment szemcséinek természetére.”

A gyorsabb és sötétebb barnuláshoz több melaninra van szükség

A gyönyörű és egyenletes barnulást érünk el, ha az ezt elősegítő anyagokat belsőleg elfogyasztjuk. A melanin termelést segítjük elő úgy, hogy közben a bőrt védjük az öregbítő és betegségeket is okozható szabad gyökökkel és UV sugarakkal szemben. A recept: béta karotin, Asztaxantin, Likopin, Lutein, L-tirozin, Zöldtea kivonat katekin, kolloidális méretű C-vitamin, citrus bioflavonoidok, E vitamin, keláttal borított Cink, Mangán és Réz, Szelén, L-cisztin és Hialuronsav. A különleges összetevők együttes hatása segíti a barnulást, a bőr gyorsabban eléri a vágyott sötét színt, és így kevesebb ideig kell kitéve lenni a nap káros sugarainak. A hatóanyagok egyszerre hatnak a káros ultraibolya sugarak szűrőiként, és a leégés gátlóiként.  Az antioxidáns komplexek a bőr egész területén hatnak, és megvédik azt az agresszív szabad gyököktől, mélységeiben hidratálja a bőrt, így azt kevésbé fenyegeti a rugalmasság és ellenálló-képesség elvesztése.


L-tirozin kell a melanin termeléshez

A melanin a melanocitákban termelődik. Ezek a sejtek megtalálhatók a bőrben, a szőrtüszőkben és a szem íriszében és retinájában. Az L-tirozin egy növényi aminosav és a melanin termeléséért felelős. Vannak étrend-kiegészítők, amelyek L-tirozint tartalmaznak cisztinnel, rézzel, cinkkel, C-és E-vitaminnal együtt, hogy így növeljék a szervezet melanintermelő képességét. Ezeket a kiegészítőket napozótabletta elnevezéssel találod meg.

Sok lépésből áll, amíg az L-tirozin melaninná alakul. A melanocitákat serkentő hormont (MSH) az agyalapi mirigy állítja elő. Az MSH a vérárammal jut el a melanocitákig, több melanin gyártására ösztönözve őket (tehát aki L-tirozint tartalmazó ételeket vagy étrend-kiegészítőket fogyaszt, gyorsabban és sötétebbre fog lebarnulni). Az L-tirozin nevű növényi aminosav felszívódását segíti a kolloidális méretű C-vitamin és bioflavonoidok jelenléte, a tartósság és a védelem résztvevői még az alábbi antioxivdánsok: béta karotin, Asztaxantin, Likopin, Lutein, Zöldtea katekin, keláttal borított Cink, Mangán és Réz, Szelén, L-cisztin és Hialuronsav. Ezeket az összetevőket keresd a napozó vitaminokban, olyan étrend-kiegészítőt válassz, amelyekben a fenti antioxidánsok jelen vannak.


Hogyan kerüljük el a leégést

A legjobb módszer a leégés elkerülésére a napozó tabletták alkalmazása, a megfelelő fényvédő krémek megválasztása és a kritikus órákban történő napozás kerülése. Hogy természetes védekező barnulás alakuljon ki, tápláljuk meg a testünket barnulást elősegítő és bőrvédő antioxidánsokkal. Élvezzük a napozást, ne féljünk tőle, csupán gyakoroljunk mértékletességet.

A degeneratív betegségekért a tápanyagok csökkent jelenléte, az antioxidánsok hiánya, a túlzásba vitt napozás és a többszöri leégés okozta károsodás a felelős, pontosabban ezek mátrixa, melyek idővel összeadódnak!


Akik szeretnék elérni a barnaság egészségügyi és kozmetikai előnyeit, de minél kevesebb ultraibolya sugárzással, azoknak segítségére lehetnek az L-tirozin aminosavban, a rézben, béta karotinban, asztaxantinban, likopinben, luteinben, Zöldtea katekinben, C-vitaminban, bioflavonoidban, cinkben, szelénben, L-cisztinben valamint az E vitaminban gazdag ételek. Másik megoldás, hogyha ezeket a tápanyagokat étrend-kiegészítők útján viszed be.


Napsütés és egészség

Fontos, hogy némi napfényt engedjünk az életünkbe, a napfény nem az egészségünk ellensége. Épp ellenkezőleg, a napfény létfontosságú az egészségükhöz. A kulcsszó az egyensúly.

Lassan kell kezdeni, és fokozatosan barnulni. Ne égj le, mert az ismételt leégések komolyan károsítják a bőrt.
A lehető legjobb, természetes védelem a testnek a barnulás. Megfontolandó azonban olyan étrend-kiegészítő alkalmazása, mely magas antioxidáns tartalommal bír és megtalálható benne a réz, az L-tirozin, az E-vitamin, a béta karotinin, az asztaxantin, a likopin, a Szelén és az L-cisztin amitől a szervezeted több melanint termel.

A napfény biztosítja a szervezetünk számára a legtöbb szükséges D-vitamint
Egy D-vitaminról szóló tanulmány megmutatta a D-vitamin egészségügyi előnyeit, és a D-vitamin hiányának következményeit is. D-vitamin nélkül a vékonybél csak a bevitt kalcium 10-15%-t képes feldolgozni, ami viszont csontritkulást okozhat. A D-vitamin hiányának egyéb lehetséges következményei:

- bizonyos rákfajták kialakulása
- szklerózis multiplex
- magas vérnyomás
- pikkelysömör
- egyes típusú cukorbetegség
- reumás ízületi gyulladás

A napfény ellátja szervezetünket a szükséges D-vitamin nagy részével. A sötétebb bőrű emberek kivételek, nekik tíz-tizenötször több napfényt kell kapniuk, hogy ugyanazt a hatás érvényesüljön, mint a világosabb bőrűeknél.
A D-vitamin hiánya egyre növekvő számban fordul elő világszerte, és számos krónikus betegség okozója.

forrás:natur tanya.hu

Ajánlott termékek:

Kapcsolódó termékek:

Vásárlói vélemények:

Kérdések és válaszok:

További kérdések/vélemények:

Mátyus Vivien:
Érdeklődnék, hogy van e készleten a termékből?
Köszönöm
2012.07.09. 19:33
Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.