Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Termékek
  Partnereink

  Gépi hímzéssel készült ékszerek,egyebek:

  www.hímzésvilág.hu

  **************************************

  www.boldoganya.hu

  Biocard Lisztérzékenységi gyorsteszt Gluténintolerancia kimutatására

  Biocard Lisztérzékenységi gyorsteszt Gluténintolerancia kimutatására

  Kiszerelés: 1 db

  A Lisztérzékenységi gyorsteszt egy otthon elvégezhető, önellenőrzésre szolgáló eszköz, mely alkalmas a gluténintolerancia kimutatására, illetve a gluténmentes diéta hatásának ellenőrzésére néhány csepp vérből.

  Hűségpont (vásárlás után): 49

  4 910 Ft
  (4 910 Ft / db)
  A választott opciók feláraival növelt ár!

  További információk a termékről:

  Price: 4,160 Ft

   A Lisztérzékenységi gyorsteszt egy otthon elvégezhető, önellenőrzésre szolgáló eszköz, mely alkalmas a gluténintolerancia kimutatására, illetve a gluténmentes diéta hatásának ellenőrzésére néhány csepp vérből.

   

  Melyek a lisztérzékenységi gyorsteszt előnyei?
   

  • egyszerű használat
  • gyors, az eredmény már 5 perc múlva látható
  • megbízható mérési eredmény
  • a mintavétel gyakorlatilag fájdalommentes
    

  Kinek ajánlott elvégezni a tesztet?
   

  • lisztérzékenyek diéta melletti önellenőrzésére félévente-évente
  • lisztérzékenyek 1. fokú rokonainak szűrésére
  • azoknak, akiknek különböző tüneteik vannak, és valamilyen intoleranciára gyanakodnak

   

  Rendelje meg a lisztérzékenységi gyorstesztet, mellyel egyszerűen kényelmesen ellenőrizheti egészségi állapotát! Hiszen minél előbb derül fény egy esetleges betegségre, annál hamarabb enyhülhetnek a kellemetlen tünetek.
   

  Mára ismertté vált, hogy a lisztérzékenység nem csak emésztőszervi problémát, hanem az immunrendszer kóros működését jelenti. A fel nem ismert, vagy nem megfelelően kezelt lisztérzékenység legfontosabb hosszú távú szövődménye: további autoimmun betegségek kialakulásának veszélye lehet. Kimutatták, hogy ezek előfordulása ugrásszerűen megnő, ha a coeliákiát csak felnőttkorban ismerik fel, míg a kora gyermekkorban diagnosztizált és a gluténmentes diétát azóta pontosan betartó coeliákiás felnőttekben sokkal alacsonyabb. A lisztérzékenységre utaló tünetek csecsemőkorban a gabonafélék bevezetése után már néhány hónap múlva, másoknál csak a késői gyermekkorban vagy időskorban jelentkezhetnek.
   

  Melyek lehetnek a lisztérzékenység tünetei?
   

  • krónikus hasmenés
  • puffadás
  • vashiány
  • soványság
  • fáradékonyság
  • fejfájás
  • tejcukor-emésztési zavar
  • töredezett körmök
  • viszkető, hólyagos bőrbetegség
  • csontritkulás
  • alacsony termet

  • visszatérő hólyagok a szájban
  • máj-, és veseműködési zavar
  • idegrendszeri problémák
   

  A tünetek sokfélék és néha igen súlyosak lehetnek, de gyakran nincs olyan tünet, mely konkrétan erre a problémára utal. Így előfordul, hogy a betegek évekig, évtizedekig nem tudnak érzékenységükről.

  A lisztérzékenységi gyorsteszt működési elve:
   

  A coeliakia súlyos, életre szóló emésztőszervi kórkép. A betegség oka a kalászos gabonák, a búza, rozs és árpa glutén nevű fehérjéivel szembeni túlérzékenység és intolerancia. Gluténmentes diétával a tünetei elkerülhetők.
   

  A lisztérzékenységi gyorsteszt otthon alkalmazható eszköz, mely az ujjbegyből vett vérből a coeliakiára jellemző transzglutamináz-ellenes IgA antitestek kimutatására alkalmas.
   

  A lisztérzékenységi gyorsteszt hasznos segítséget ad a coeliakia felismerésében, de a betegség fennállását, azaz a diagnózist a kezelés megkezdése előtt feltétlenül orvosnak kell megerősítenie! Gluténmentes diéta mellett a coeliakiára jellemző IgA ellenanyagok szintje csökken, és körülbelül 6 hónap elteltével már nem mutathatók ki a vérből. Ezért a vizsgálat negatív eredményt adhat, ha Ön már gluténmentes diétát folytat. Ennél fogva a lisztérzékenységi gyorsteszt alkalmas a diéta hatásának ellenőrzésére is. Gluténmentes diétát csak orvosi utasításra kezdjen el!
   

  A vizsgálat egy csepp (10 mikroliter), ujjbegyből vett vérből történik, és mintegy 5 percet vesz igénybe.
   

  A készlet tartalma:
  • 1 alumínium tasak, mely 1 teszt-kazettát + 1 cseppentőt tartalmaz
  • 1 steril, automata lándzsa a vérvételhez
  • 1 műanyag tartó 10 mikroliteres kapilláris üvegcsővel 1 alkoholos törlő a bőr fertőtlenítéséhez
  • 1 műanyag cső 0,5 milliliter puffer oldattal
  • 1 használati utasítás képekkel illusztrálva
   

  A vizsgálat végrehajtása:
   

  Minden alkotórész legyen szobahőmérsékletű, mielőtt elkezdi a vizsgálatot. A vérvétel előtt készítse elő az összes kelléket: az automatalándzsát, az alkoholos fertőtlenítőt és az üvegkapillárist!
   

  - Csavarja le a puffer oldatos cső tetejét!
  - Vegye ki az alumínium tasakból a tesztkazettát és a cseppentőt!
  - Tegye a tesztkazettát egy vízszintes, száraz felületre a tesztfelszínnel felfelé!
   

  A kazettát az alumínium tasak felnyitása után kb. 10 percen belül fel kell használni!
   

  1. A lándzsa felhúzása: Nyomja be a piros nyelet ütközésig, a hallható kattanásig!

  2. Tekerje meg a piros nyelet és vegye ki a nyelet (a tű a nyélhelyén fog majd kijönni)!

  3. Gyengéden masszírozza az ujját lefelé, hogy az ujjbegy megteljen vérrel. Törölje le az ujját az alkoholos törlővel, majd szárítsa meg!

  4. Nyomja rá erősen az automatalándzsát a kerek lyukkal a letörölt ujjbegyre, és nyomja meg az elsütő gombot! A vérvétel gyakorlatilag fájdalmatlan.

  5. A kibuggyanó vércseppből töltse meg teljesen az üveg kapillárist, ehhez a kapillárist vízszintesen kell tartani!

  6. Tegye bele a kapillárist a puffert tartalmazó csőbe, csavarja rá a tetőt és jól rázza össze, amíg a vér teljesen elkeveredik az oldattal.

  7. Csavarja le újra a tetőt és szívja fel a felhígított vér egy részét a cseppentőbe, aztán csepegtessen bele 3 cseppet a kazetta bal felén lévő kerek mélyedésbe (S). A minta becseppentése után ne érintse meg és ne mozgassa a kazettát 2 percig! Az eredmény 5 perc múlva olvasható le. Ne értékelje a tesztet 10 percnél hosszabb idő eltelte után!

  A gyorsteszt eredményének értékelése

  A vizsgálat eredménye pozitív, ha vörös vonal jelenik meg a jobb oldali kontroll mezőben (C) és vörös vagy halvány rózsaszínvonal jelenik meg a baloldali teszt (T) mezőben is.

  A vizsgálat eredménye negatív, ha vörös vonal jelenik meg a jobb oldali kontroll mezőben (C) és nem jelenik meg vonal a baloldali teszt (T) mezőben.

  Ha a jobboldali kontroll vonal sem jelenik meg, valószínűleg nem megfelelően használta a készletet vagy annak valamelyik komponense károsodott. Ebben az esetben ismételje meg a vizsgálatot egy másik, újonnan bontott készlettel.

  Pozitív eredmény: Azt jelzi, hogy a vizsgált vérben coeliakiára jellemző IgA antitestek vannak. Ezeknek az antitesteknek a jelenléte nagy valószínűséggel coeliakiát jelez. A végleges diagnózis felállításához orvosi vizsgálat szükséges, ezért feltétlenül keresse fel kezelőorvosát! Gluten-mentes diétát csakis szakorvosi vizsgálat után kezdjen!

  Negatív eredmény: Azt jelzi, hogy a vizsgálat idején nincsenek coeliakiára jellemző IgA antitestek a vérben. Ha nincs immunhiánya (IgA hiány) és nem folytat glutenmentes diétát, coeliakia gyakorlatilag kizárható. Ha emésztőszervi panaszai vannak, további orvosi vizsgálat szükséges!

  Tárolás: Szobahőmérsékleten (+10 és +27 °C között), ne tegye a készletet fagyasztóba! Lejárati idő: a fenti körülmények között 18 hónap. A lejárati idő az alumínium tasakon és a karton csomagoláson olvasható.

  Figyelem! Ha az előírásokat nem követik, a teszt hamis eredményt adhat. A végleges diagnózist orvosnak kell felállítania a tünetek és további laboratóriumi vizsgálati eredmények figyelembe vételével. Ne kezdjen az orvosi vizsgálat előtt gluténmentes diétát, mert akkor a részletes laboratóriumi vizsgálatok is negatív eredményt adhatnak és a diagnózis megállapítása az orvos számára lehetetlenné válhat. A teszt és alkatrészei normál háztartási hulladékként kidobhatók a teszt kartonjában. Ne használja a tesztet a lejárati idő után! Ne használja a tesztet ha az alumínium tasak sérült vagy valamelyik alkotórész törött! A puffer 0,09% nátriumazidot tartalmaz. Ne nyelje le és kerülje el a bőrrel való érintkezést! A Biocard Celiac Disease teszt igen megbízható, eredményét alkohol fogyasztása vagy fájdalomcsillapítók szedése nem befolyásolja. A teszt csak igen kivételesen (pl. IgA hiány esetén) ad tévesen negatív eredményt. Ha a vizsgálat eredménye ellentétes azzal, amit várt, konzultáljon orvosával! A teszt alkotórészei egyszeri használatra szolgálnak, ne használja újra fel a tesztkazettát vagy az egyéb alkotórészeket! Ne keverjen össze különböző gyártási számú készletekből származó alkotórészeket! Tartsa a Biocard Celiac Disease tesztkészletet gyermekektől elzárva!

  Vásárlói vélemények:

  Kérdések és válaszok:

  Hírlevél feliratkozás
  Vezetéknév: 
  Keresztnév: 
  E-mail: 
  Biztonsági kód: 
  Gépelje be a biztonsági kódot:

  Feliratkozás

  Kosár
  Az Ön kosara jelenleg üres!
  Facebook

  Hírek

  Válaszd a Vitaking termékeket és nyerj!

  2019.07.09-től módosultak az MPL szállítási díjai

  Pajzsmirigy alulműködés.... gyógyszermentes megoldások

  A spirulina alga tápanyag összetétele

  A magnézium jobban kezeli a depressziót, mint az antidepresszánsok

  Az L-karnitin nem csak a zsírégetést segíti...

  Vashiányos vérszegénység

  Túl gyakran érzi magát fáradtnak? 10 lehetséges ok

  Mit tegyünk karácsonykor, hogy elkerüljük a plusz kilókat?

  9 adventi egészség tipp, hogy kellemetlenségek nélkül teljenek az ünnepek

  Köhögés elleni tippek az egész családnak

  Magas koleszterin

  Adrenalin kimerültség

  B12 vitamin a legkisebb csoda

  A k2-vitamin a kulcs a csontok egészségéért

  Vérszegénység – Spirulina

  9 otthoni gyógymód a húgyúti fertőzés kezelésére

  A megfázás és a nátha kezelése

  Mennyi C-vitamint együnk?

  8 élelmiszer, ami segít az allergia elleni harcban

  Az omega-3 zsírsavak fontossága a fejlődő szervezet számára

  Okosító ételek gyerekeknek :)

  Edzésre jár? Kerékpározik vagy kocog rendszeresen?

  A nőknél a húgyúti fertőzések veszélye tízszer akkora, mint a férfiaknál. Mit lehet tenni megelőzésként?

  Hogyan lassítható az öregedés?

  3 gyógynövény a prosztata egészségéért

  Citrom illóolaj -természetes megoldás szemölcs ellen

  Kell-e nyáron vitamint enni?

  A legjobb antidepresszáns

  A magnéziumhiány idegrendszeri és érrendszeri megbetegedést okozhat

  Hogyan igyunk vizet?

  Mire figyelj ha progeszteron krémet veszel?!

  Módosult a csomagküldés díja!

  Moringa oleifera -csodafa

  Gotu kola,más néven Ázsiai gázló

  Milyen betegségek esetén érdemes echinaceát fogyasztani?

  A D-vitamin jelentősége sokkal nagyobb, mint eddig gondoltuk!!!

  Az influenza megelőzése D-vitaminnal

  Új én?Új élet?Lúgosíts!

  Ajándék ötletek

  Az arcápolástól a sóbarlangokig: mi mindenre jó a só?

  A C-vitamin csökkenti a vesekő kialakulásának kockázatát!

  A zöld kávéról

  Több,mint napvédelem!

  Mellnagyobbítás természetesen?

  Ne fogyókúrázzon D-vitamin nélkül

  Khadi - egyedülálló növényi hajápolás az ayurvéda természetes erejével.

  Gyógynövény lexikon

  Az omega zsírsavak vitathatatlanul bizonyított szerepei

  Természetes immunerősítők az influenzaszezonra

  Alkossunk Méhviaszból gyertyákat

  Chia mag=A világ legjobb superfoodja

  Üzemanyag az immunrendszernek:Gránátalma

  Csakra pontok

  Astragalus-kínai csüdfű

  A természetes epesavakról (Gallmet-N és Gallmet-M)

  Kollagén a ragasztó

  A cellulitisz természetes kezelése

  Rémes Krémek

  Kurkuma

  Lizin:a megfázás megelőzése és kezelése

  A jódról

  A grapefruit leve 50%-kal megnöveli a Q10 felszívódását

  A tőzegáfonya

  Tudományos tanulmány, mely a fekete áfonya mikrocirkulációra való hatását írja le

  A Szív egészsége

  40%-kal kevesebb kalória! Receptötletek Xilovittal

  Vitaminok és szerepük I.rész

  Dr.Organic-természet ihlette díjnyertes testápolás

  Európai gyógynövények II.(Fokhagyma,Orbáncfű,Búzafűlé,Oliva levél kivonat)

  Európai gyógynövények I. (Hársfa,Citromfű,Csipkebogyó,Brokkoli,Máriatövis)

  Rákgyógyítás Lignannal

  Mit vesz gyerekének?

  Dr.Chen hasznos tanácsai a méregtelenítéshez

  Brokkoli az immunerősítő

  A Gymnema növény és a vércukorszint

  Atomrobbanás

  ÚJ! Új napi ajánlás D-vitamin fogyasztására

  Milyen jótékony hatásai lehetnek a Medinatural fülgyertyának?

  A fülgyertya használata

  Hogyan hat a fülgyertya?

  Méhviasz receptek

  Aktív árpa formula

  Kosárba

  Kosárba helyezve

  Betöltés...

  ...
  Hiba

  Sikertelen művelet

  Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.