Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben
COTIFIBRA Bélradír 12db ivótasak

COTIFIBRA Bélradír 12db ivótasak

Kiszerelés: 12 tasak

Cotifibra Bélradír

•   Fedezi a napi rostbevitelt
•   Kezeli a szélsőséges emésztési zavarokat (hasmenés-székrekedés)
•   IBS, Diverticulosis, Bélgyulladás és aranyér esetén
•   Csökkenti koleszterinszintet
•   Enyhíti a belek túlérzékenységét
•   Stabilizálja a vércukorszintet (II. típusú diabétesz)
•   Elősegíti a testsúly csökkentését
•   Megelőzi az epekő kialakulását
•   Elősegíti a kalcium és a magnézium felszívódását

 

Hűségpont (vásárlás után): 57

5 720 Ft
(477 Ft / tasak)
A választott opciók feláraival növelt ár!
FIGYELEM! A jelenlegi piaci helyzet miatt az árak tájékoztató jellegűek, amennyiben változik a kiírtakhoz képest kolléganőnk felveszi Önnel a kapcsolatot szállítás előtt.

További információk a termékről:

ÖLD JELZÉS; VAGYIS SZABAD ÚT AZ EMÉSZTÉSNEK!

Kivi rostok, kivi pektinnel, rövidláncú prebiotikus rostszálakkal és actinidin enzimmel.

Minden reggel 1 ivótasak a szélsőséges emésztési zavarok ellen!

A Cotifibra „leradírozza” a bélfalat, szabályozza a bélműködést a székrekedéstől, hasmenéstől, aranyértől vagy az irritábilis bél szindrómától szenvedő embereknél. Kiegészítő terápia diverticulosis és bélgyulladás estén.

A Cotifibra támogatást nyújt a fogyni vágyóknak, a gyomorban teltségérzetet vált ki, növeli a tápanyag felszívódást, gyorsítja az emésztést és csökkenti a méreganyag telítettséget. Csökkenti koleszterinszintet, enyhíti a belek túlérzékenységét, stabilizálja a vércukorszintet és megelőzi az epekő kialakulását. Elősegíti az ásványi anyagok, különösen a kalcium és a magnézium felszívódását.

Cotifibra Bélradír

•   Fedezi a napi rostbevitelt
•   Kezeli a szélsőséges emésztési zavarokat (hasmenés-székrekedés)
•   IBS, Diverticulosis, Bélgyulladás és aranyér esetén
•   Csökkenti koleszterinszintet
•   Enyhíti a belek túlérzékenységét
•   Stabilizálja a vércukorszintet (II. típusú diabétesz)
•   Elősegíti a testsúly csökkentését
•   Megelőzi az epekő kialakulását
•   Elősegíti a kalcium és a magnézium felszívódását

Nem kívánatos hatások: nincsen.
Ellenjavallatok: nincsen.

Alkalmazása lehetséges; gyermekek 2 éves kor felett, cukorbeteg, liszt - és laktóz érzékeny személyek, illetve terhesség esetében is.  100%-osan természetes hatóanyagokkal, Mesterséges színezék nélkül.

Mi van a Cotifibra ívótasakokban?

1. Rövidláncú prebiotikus rostszálak (FOS)

Az egészséges bélműködést több csatornán biztosító tevékenységük az emésztés kiegyensúlyozásának, az emésztőszervek egészségének, a colon-rák megelőzésének és a jó közérzet biztosításának alapfeltétele. Vizet szívnak fel, megnövelve a bélsár tömegét, elősegítve a bélből való kiürülést. Megnövelik a baktériumok biomasszáját, amely egyben azt is jelenti, hogy megnövekszik a bélsár mennyisége is. Csökkentik az allergiás válaszreakciókat, visszaszorítják a fekál toxinokat és természetesen helyreállítják az egészséges bélflórát.

•   Probiotikus törzsek kolonizálása
•   Beta- galaktóz termelés
•   Étel allergiák enyhítése (tejcukor-intolerancia, cöliákia)
•   Koleszterin szint csökkentés
•   Testsúly csökkentés (SCFA termelés)

A rövidláncú (FOS) prebiotikus rostszálak, a hasznos bélbaktériumokat kolonizálják.  Amikor nagyszámú probiotikumhoz jutunk, annak egyes törzsei olyan mennyiségű beta-galaktozidázt termelnek, amely a tejcukor-intolerancia gyakoriságát mintegy 80%-kal csökkenti.

Emellett a probiotikus törzsek a bevitt élelmiszerek koleszterin-tartalmának részbeni
megemésztésével és a bélben az epesavak dekonjugálásával együttesen és
hatékonyan csökkentik a plazmakoleszterin-szintet.

A rövid szénláncú zsírsavak (SCFA) termelésével táplálják a GALT immunsejtjeit
és az elhízás ellen hatnak. A rövid láncú zsírsavak (SCFA) azon túl, hogy alapvető energiaforrást jelentenek a vastagbél hámszövete számára, képesek a zsírok és a szénhidrátok anyagcseréjének befolyásolására, azáltal, hogy szabályozzák a vércukorszintet, csökkentik a szabad zsírsavak és a koleszterin koncentrációját. Ezen kívül közvetlenül hatnak az emésztőszervi gyulladások (colitis, hasnyálmirigy gyulladás) és a vastagbél rákos megbetegedésének megelőzése esetén.

A rövidláncú prebiotikus rostszálak gátolják a kórokozó baktériumok növekedését, erősítve ezáltal az immunrendszert. A prebiotikus rostok bifidogenikus hatásuk következtében helyreállítják a baktérium flóra egyensúlyát, vagyis normalizálják a tápanyag mozgását a bélcsatornában, közvetlenül hatva a bélműködésre. A hatást fokozhatja probiotikus baktériumtörzsek közvetlen úton történő bevitelével, különösen IBS, Diverticulosis és Bélgyulladás esetén (Ferzym®).

A rövidláncú prebiotikus rostszálak segítik  a magnézium, a kalcium, a cink és a réz felszívódását. A hatás magyarázata, hogy az oligoszacharidok megkötik az ionokat és azokat a colonba juttatják. Ami a székrekedést illeti, értékes segítséget jelent ebben a magnézium megnövekedett felszívódása.

2. Kiwi rostok, pektin és az actinidin enzim

A kivi magas pektin tartalma kíméletesen „leradírozza” a bélfalat, csökkenti a gyulladást, míg proleolitsav tartalma javítja a vérkeringést. A benne található actinidin egy fehérjebontó enzim, a papainhoz hasonló proteáz. Az actinidin enzim a fehérjék emésztési idejét rövidíti le a bélcsatornában, a rothadási idő csökken, kevesebb toxin és bélsár marad fent. Ez az az enzim ami alkalmatlanná teszi a kivit turmixokhoz, mert kicsapja  a tejtermékeket.

• Csökkentik a vér koleszterinszintjét
• Enyhítik a belek túlérzékenységét
• Stabilizálják a vércukorszintet
• Elősegítik a testsúly csökkentését
• Megelőzik az epekő kialakulását

A rostok az egészségmegőrzés alapját szolgáló anyagok. Sajnálatos módon a bélrendszeri megbetegedések száma évről-évre nő, rostban szegény táplálkozásunknak köszönhetően.
Az emészthető kivi rostok (pektin) a növényi sejtek és sejtfalak alkotóeleme, amelyek a vízben megduzzadnak és segítik a béltoxinok ürítését, gátolják a rosszindulatú folyamatokat, és segítik azok megelőzését.

A modern orvostudomány is bebizonyította, hogy a vastagbél különböző betegségeinek kialakulásában az egyik fő tényező a rostszegény táplálkozás.
A rosthiány cukorbetegséggel, szívbetegségekkel, emésztési panaszokkal, aranyérrel függhet össze. Az emészthető rostban gazdag étrend csökkenti a szervezet inzulinszükségletét, és előnyös a cukorbetegeknek, mivel lassítja a cukor felszívódását a bélből.

Próbáld ki!
Ha hús- vagy halsalátához kivit keversz, és azt nem azonnal tálalod, akkor a kiviben található aktinidin nevű enzim megpuhítja az állati eredetű fehérjét, és ettől az étel állaga pépessé válik.

A bélrendszer rossz közérzetének közös nevezője a bélflóra kóros megváltozásában rejlik

A szélsőséges emésztési zavarok tünetei (felfúvódás, székrekedés, hasmenés, hasi fájdalmak ...), a szervezet segélykiáltásai. A háttérben természetellenes szokásaink és cselekedeteink állnak (csökkent fizikai aktivitás, tápanyagszegény étrend, elégtelen folyadékbevitel, stressz stb.), melyek a bélflórában élő hasznos bélbaktérium törzseket pusztítják, illetve növelik a bélsár mennyiségét, ami egy időzített bomba.

A hasznos bélbaktériumok vitaminokat, gyulladáscsökkentő és immunvédő anyagokat termelnek (az immunrendszer 70%-át adják). Felelősek a tökéletes bakteriális lebontásért és a tápanyagok beépítésért. Hiányuk hatására szépen, lassan megnő a méreganyag telítettség, csorbul a tápanyag felszívódás, felerősödnek a tünetek, majd jönnek a betegségek, mint az IBS, a divertikulózis és a vastagbélrák.

A rosthiányos táplálkozás következménye a széklet megkeményedése. Ha a vastagbélnek kemény székletet kell továbbítania, izomzata megnagyobbodik, fokozódik a belső nyomás, amelynek következtében az izomrétegek között létrejön a divertikulum, a vastagbél zsákszerű kiöblösödése. A divertikulózis az iparilag fejlett országok lakosságának 30-35%-át érinti, a századfordulóig viszont patológiai ritkaságnak számított. Joggal nevezhető tehát századunk egyik civilizációs betegségének.

Köztudott, hogy a székrekedés, az erőltetett székelés, a hashajtók állandó használata a végbél ereinek kitágulásához (aranyér) vezet. A leggyakoribb tünetek közé tartozik a végbéltáji elődomborodás, illetve a kellemetlenséggel és fájdalommal járó vérzés.

Az elhízás és a hiperlipidémiák korszerű terápiájának kiegészítéseként az orvosok napi 40-60 g rost fogyasztását javasolják. Az elhízás megakadályozásában a táplálék rostanyagai az energiahasznosulás fiziológiai akadályát jelentik.

 

Rostok, enzimek, hasznos baktériumok és víz nélkül nincs kiegyensúlyozott emésztés
kiegyensúlyozott emésztés nélkül nincs egészség!

Miért pont Cotifibra?

• Mert a Cotifibra nagy mennyiségben tartalmaz rövid láncú fructoligosacharidokat, melyek fontos bifidogenikus hatásának köszönhetően egyensúlyba hozza a bél mikroflóráját, hiszen az ott élő hasznos baktériumtörzseknek nyújt táplálékot, melyen keresztül azok kolonizálódni képesek.
• A kivi gyümölcskoncentrátumhoz kapcsolódó növényi rostok ismert un. „villám tisztítókúra” tulajdonságaik révén tehermentesítik a bélrendszert és elősegítik kiegyensúlyozott  működést. Erőssége, a szélsőséges emésztési zavarokban való egyensúly teremtés, legyen az akár hasmenés vagy székrekedés.  
• Folyékony formában azonnal iható és finom íze mindenki számára kellemes, hatékony és praktikus alkalmazási módot biztosít.
• A Cotifibra 100%-osan természetes hatóanyagokkal bír és mesterséges színezék nélkül készül. Nem kívánatos hatásai és ellenjavallatai nincsenek. Alkalmazása lehetséges;  gyermekek 2 éves kor felett, cukorbeteg, liszt - és laktóz érzékeny személyek, illetve terhesség esetében is. 

KINEK JAVASOLJUK KÜLÖNÖSEN A Cotifibra bélradírt?

Amennyiben nem kiegyensúlyozott, szerves anyagokban gazdag és rendszeres a táplálkozása, stressznek van kitéve, kevés folyadékot iszik vagy mozgásszegény az életmódja, Ha az alábbi emésztőrendszeri zavarokat tapasztalja; felfúvódás, puffadás, hasmenés, székrekedés, a széklet mennyiségének hiánya vagy annak megkeményedése, válassza a Cotifibra rostos ivótasakokat.

Használati útmutató: napi 1 ívótasak, lehetőleg reggel, egy legalább 12 napos alkalmazási ciklus keretében. A termék tisztán vagy gyümölcslében feloldva, illetve joghurtban elkeverve fogyasztható.

A széklet milyensége függ a rostoktól, a folyadékbeviteltől és a bélcsatorna mikroflórájától

A széklet milyensége nem csupán a bevitt növényi rostok, a napi folyadék mennyiségétől függ, hanem a hasznos bélbaktériumok tömegétől is.  A prebiotikus rostok bevitelének növelése diétával az első lépése a bélrendszeri panaszok gyógyításának, de figyelem: nem minden rost prebiotikus és nem minden prebiotikus rost javasolható! Például a bél irritációk esetében le kell csökkenteni az oldhatatlan rostok (korpa) és a zselésítő anyagok mennyiségét, és kerülni a hosszú láncú prebiotikus rostokat, hasi felfúvódás esetén.

Irritábilis bélszindróma (Irritable Bowell Syndrome – IBS) esetében is befolyásoló hatással van bélmozgásra a bél baktérium flórájának egyensúlya.

A bélrendszeri irritáció az emésztési zavarok közül a leggyakoribb, különösen a nők szenvednek tőle. A tünetek változatosak és szeszélyesek: fájdalom és székrekedés, vagy fájdalom és hasmenés, avagy fájdalom és vele együtt egymással váltakozó hasmenés és székrekedés, felfúvódás és puffadás.

A legutóbbi kutatások kimutatták, hogy az IBS-ben szenvedő betegeknél megfigyelhető a mikroflóra összetételének megváltozása.

Különösen együtt jár a bifidobaktériumok és a laktobacillusok csökkenésével, illetve az enterococcusok és a Klebsiella növekedésével, s az ebből fakadó megnövekedett felfúvódással, puffadással és a perisztaltika lassulásával.

A JAMA- n közzétett meta-analízis eredményei azt mutatják, hogy az IBS fiziopatológiás működése alapján miként következik be a vékonybélben a mikroflóra rendellenes proliferációja. És valóban, a bélcsatorna ökoszisztémája fiziológiai állapotának helyreállítása, az esetek 75 %-ában a tünetek enyhülését eredményezte. Ezen eredmények alapján egyre inkább átértékelődik az a teória, miszerint a motilitás megváltozása, a zsigeri beidegzés és érzékenység mind a vékonybél flórájának abnormális fejlődésére adott válaszok gyanánt jelennek meg.

Ezért az irritábilis bél szindróma kezelésének esetében - mind a székrekedéses, mind a hasmenéses változatában – elengedhetetlenül fontos a prebiotikus rostok és a bifidogenikus hatás kiválasztása.

Miért részesítjük előnyben a rövid láncú prebiotikus rostokat (FOS-cc)?

A rövid láncú prebiotikus rostok (rövid láncú fructoligosacharidok, FOS-cc) megerősítik és karban tartják az emésztőrendszer eubiózisát, mivel a bifidobaktériumok kedvelt szubsztrátumai (táptalaj), melyek a felnőttek és gyermekek vastagbelében élő hasznos baktériumok, s elősegítik fejlődésüket, miközben megakadályozzák a betegséget kiváltó baktériumok elszaporodását. A rövidláncú prebiotikus rostok, ellentétben a legtöbb hosszú láncú növényi rosttal, teljességgel a vastagbélben erjednek, nem okoznak felfúvódást és mind a székrekedés, mind a hasmenés kezelésére alkalmasak. Elősegítik a magnézium és a kalcium felszívódását, és a bélrendszer motilitására is pozitív hatással vannak. Amellett, hogy bifidogenikus hatásuk - mint azt tudományos kutatások is kimutatták - garantálja jótékony hatásukat a bélflórára, az emésztési folyamatokra metabolikus működésük által, a szakirodalom megemlíti még immunstimuláló és rákellenes hatásukat is

 

 

Ajánlott termékek:

Kapcsolódó termékek:

Vásárlói vélemények:

Kérdések és válaszok:

További kérdések/vélemények:

Hajdúné Tóth Anita:
Most fejeztem be egy 12 napos kúrát a Cotifibrával és máris érzem jótékony hatását. A kérdésem az lenne, hogy lehet e folytatni a szedését, és ha igen, mennyi ideig szedhető folyamatosan?
2012.01.26. 19:08
Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.