Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben
Dr.Natur Étkek Kókuszvirág Cukor 250g

Dr.Natur Étkek Kókuszvirág Cukor 250g

Kiszerelés: 250 g

Dr. Natur étkek. Prémium Kókuszvirág cukor. Finomítatlan, természetes cukorhelyettesítő. 250g

Hűségpont (vásárlás után): 9

880 Ft
(4 Ft / g)
A választott opciók feláraival növelt ár!
FIGYELEM! A jelenlegi piaci helyzet miatt az árak tájékoztató jellegűek, amennyiben változik a kiírtakhoz képest kolléganőnk felveszi Önnel a kapcsolatot szállítás előtt.

További információk a termékről:

Hogyan készül a kókuszvirág cukor?
A kókuszvirág cukor, valóban a kókusz virágjából készül. Már az előállítása is lenyűgöző, amit kétlépcsős folyamat jellemez:
Először bemetszést ejtenek a kókuszpálma virágain, és több napon keresztül „csapolják” nedvüket. A hatalmas konténerekben összegyűjtött sűrű nektárnak a 80%-a víz.
Ezért a következő lépcsőben, alacsony hőmérsékleten, és kíméletesen elpárologtatják a virágnektárban található vizet, mely először sziruppá sűrűsödik, ezt követően pedig kikristályosodik.
És ez már maga a kókuszvirág cukor! – ami vegán, gluténmentes, Paleo és Diétás étrend része, Alacsony glikémiás indexel.
Mikor válaszd a kókuszvirág cukrot édesítőként?
ha fehérítetlen, finomítatlan, egészséges alternatívát keresel cukor helyett
ha nem elsődleges szempont a legalacsonyabb glikémiás index
ha mellékízmentes édesítőt szeretnél
ha fontos, hogy ne csak édes legyen, de tápanyagokat is tartalmazzon
ha szempont, hogy receptjeidben 1:1 arányban helyettesíthesd az asztali cukrot vele (nem kell átváltani, számolgatni)
ha valóban természetes cukorpótlót keresel
ha nem bírod a nyírfacukrot, hasmenésed van tőle
ha gluténmentes vagy paleo diétát követsz
Egészséges alternatíva cukor helyett, vagy egy nagy átverés?
Nagyon sok helyen lehet olvasni a kókuszvirág előnyeiről/ hátrányairól pro és kontra. 
Az alábbiakban felsorolok néhány szempontot, ami alapján mindenki dönthet. 
Egy biztos, én használom és imádom a kókuszvirágból készült cukrot, ezért is gondoltam, hogy kötelességem megvédeni őt. Nézd csak meg, hogy miért! J
1., Kókuszvirág cukor; alacsony glikémiás index!
A Glikémiás index (GI) azt méri, hogy egyes élelmiszerek milyen gyorsan emelik meg a vércukorszintet. Egy 1-100-ig terjedő skálát alkalmaznak, ahol a glükóz a 100-as értékű, vagyis a vércukorszintet a legmagasabb szintre emelő tápanyag. A skálán az 50 alatti egységeket nevezik alacsony glikémiás indexű táplálékoknak, az 50 felettieket pedig magasnak. A kókuszvirág cukor Glikémiás Indexe 35, ami alacsony tartománynak számít (a fehér cukor 60-as GI értékkel rendelkezik), tehát kókuszvirág cukor majd harmadannyira befolyásolja a vércukorszint emelkedését, mint a tiszta glükóz.
Miért jó ez Neked?
Az alacsony glikémiás index érték, támogatja a kiegyensúlyozott anyagcserét, és azt, hogy vércukorszinted ne ingadozzon, és a szervezeted ne tartalékoljon energiát zsírpárnák formájában.
2., Kókuszvirág cukor; magas tápanyag tartalom!
Gondolj csak bele, a kókuszvirágból lesz a kókuszdió. A kókuszvirág tehát tartalmazza azokat az értékes hatóanyagokat és energiát, mely a kókuszdió növekedéséhez szükséges. 
És mindezt megkapjuk koncentráltan a kókuszvirág cukorban is! A legjelentősebbek ezek közül az ásványok (vas,cink, kalcium,kálium), vitaminok (B1-, B2, B3, B6, C-vitamin), aminosavak, és az antioxidáns hatású polifenolok.
3., Kókuszvirág cukor; utánozhatatlan íz és aroma!
Mivel a virágból és nem a termésből készül, így nincs kókusz íze. A kókuszvirág cukor édesítőereje a fehér cukorral megegyező (1:1 arányban használható a receptekben cukor helyett, így nem kell átváltani és számolgatni), íze karamellásabb, és hihetetlenül finom ízt ad a süteményeknek. Nyugodtan állíthatom, hogy a kókuszvirág cukor alkalmazása valódi kulináris élvezet.
4., Kókuszvirág cukor; gazdaságos és fenntartható termesztés!
A kókuszvirág cukornak a nádcukorral szemben, nem szezonális a termesztése.
A Kókuszpálma kb. 15 éves korától kezd el virágozni és 75-80 év közötti élettartalommal bír. Egész évben 8-15 alkalommal virágzik, így egész évben biztosítani tudja a kókuszgazda, és családjának megélhetését. Sok helyen olvasni arról, hogy ha a virágját felhasználják, nem terem kókuszdiót. Én azt gondolom, a kókusz virág és kókuszdió termelők, jól megférnek egymás mellett, mint ahogy az is termelőtől függ, hogy a kókuszdiót fiatal zöld, vagy barna formájában használják-e fel. Mindegyikből más készül, és mindegyik egyaránt hasznos.
5., Kókuszvirág cukor; a leginkább fenntartható édesítőszer a világon!
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) jelentése szerint a Kókuszpálma virágából készült cukor a leginkább fenntartható édesítőszer a világon! Ugyanis a kókuszpálma a cukornádhoz képest, 50-70 %-kal több cukrot termel hektáronként, ugyanakkor tápanyag és vízigénye több mint 20 %-kal kisebb.
Összetevők: 100 % Kókusz (Cocos Nucifera) virág cukor
Felhasználási javaslat: Édesítőereje a cukorral egyező. Nagyon könnyen oldódik, használható önmagában édesítőszerként, mivel hőálló, sütéshez-főzéshez is kiváló.
Kiszerelés: 250g

Ajánlott termékek:

Kapcsolódó termékek:

Vásárlói vélemények:

Kérdések és válaszok:

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.