Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben
Étkezési Citromsav 500g /Nature Cookta/

Étkezési Citromsav 500g /Nature Cookta/

Kiszerelés: 500 g

Az osztrák gyártású étkezési citromsav összetételét tekintve garantáltan nátrium-glutamát mentes, és anhidrát, vagyis teljes mértékben vízmentes.

Hűségpont (vásárlás után): 6

640 Ft
(1 Ft / g)
A választott opciók feláraival növelt ár!

További információk a termékről:

Ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy a csomagolásban kevésbé tapad össze nedvesség hatására: adagolása, kezelése könnyebbé válik. A gyártó mind gyártási technológiájában, mind pedig alapanyagát tekintve elzárkózik a génmanipulációtól.

A fehér, kristályos por kinézetében nagyon hasonlít az aszkorbinsavhoz, és kémiai tulajdonságaikban is csak abban különböznek, hogy az aszkorbinsav eggyel kevesebb oxigénatomot tartalmaz. Bár önmagában nincsen antioxidáns hatása, ezek hatásait mégis felerősíti, hatékonyabban tudnak védekezni a szabadgyökökkel szemben, így mindenféleképpen jó hatású szervezetünkre. A Nature Cookta Citromsav teljesen természetes, megtaláljuk nagyon sok gyümölcsben, főképp a citrusfélékben és a bogyós gyümölcsökben, bár a fekete áfonya kivételt képez ez alól.

Természetes mivoltán kívül mindennapjaink során is számtalan alkalommal találkozunk vele, sok ételünk szerves alkotórésze. Előállítása egy svéd kémikusnak, Sheele-nek köszönhető, aki az 1700-as évek végén nyert ki citromból citromsavat. Ismerősen csenghet az E330 megnevezés -mely a citromsav élelmiszer-ipari megnevezése-, sok készétel dobozán megtalálhatjuk az összetevők között.

Minden jó háziasszony tudja, hogy a tökéletes lekvár elkészítéséhez nem csak friss és egészséges gyümölcsökre van szükség. A házilag készített lekvárok kihagyhatatlan eleme a nagy mennyiségű édesítőszer, de édességét szabályozhatjuk egy kevés citromsavval.

Friss gyümölcseink frissen tartásához is nagy hasznát vehetjük. A citromsav megakadályozza az oxidációt, így például gyümölcssaláta vagy a sütemények tetején lévő gyümölcs lassabban barnul.

Az ételek tartósságának növelésével a takarékossághoz is hozzájárulhat.

Hűsítő nyári italaink legalapvetőbb ízesítője lehet, hiszen kellemes citromos ízt varázsol. A limonádékhoz való felhasználását a fantáziánkra bízhatjuk, és tökéletesen passzol a bodzaszörpbe, hűsítő sorbetekbe is.

A borkészítés folyamatából is kiveszi a részét: sok borász használja a borkősav és az almasav mellett a bor színének, ízének, savasságának javítására.

 Tartalmaz: 100% citromsav

Ajánlott termékek:

Kapcsolódó termékek:

Vásárlói vélemények:

Kérdések és válaszok:

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.