Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben
Kereső
Kifejezés: 

Keresés

Termékek
    Partnereink

    Gépi hímzéssel készült ékszerek,egyebek:

    www.hímzésvilág.hu

    **************************************

    www.boldoganya.hu

    Méhkenyér 200g

    Méhkenyér 200g

    Kiszerelés: 200 g

    A méhkenyér a legértékesebb, ám egyben a legkevésbé ismert méhészeti termék. Kevesen tudják, mi is az a méhkenyér, és még kevesebben bátorkodnak begyűjteni. Lényegében a méhkenyér módosított virágpor, a szorgos méhek tápláléka. A méhek által hozzáadott anyagok, a mikroorganizmusok, a kaptárban uralkodó magas hőmérséklet és nedvesség hatására, valamint a konzerválási módnak köszönhetően a virágpor biokémiai átalakulások és szerkezeti módosulások sorozatán halad át és méhkenyérré alakul.

    A méhkenyér tulajdonságai, hatásai:

    Hűségpont (vásárlás után): 55

    5 470 Ft
    (27 Ft / g)
    A választott opciók feláraival növelt ár!

    További információk a termékről:

    A méhkenyér tulajdonságai, hatásai

    Méhkenyérrel kezelni lehet a májbántalmakat, a vérszegénységet, a stresszt, a reumát. A méhkenyérrel szabályozni lehet a bélműködést, lehet vele kezelni a vastagbél bántalmait, főleg a székrekedéssel társulókat, így az enterocolitist, az erjedési és rothadási folyamatokkal társult vastagbélhurutot, illetve a különféle kóreredetű idült székrekedéseket. A méhkenyér hatása sokkal gyorsabb és erősebb mint a virágporé.

    A méhkenyér hatása igazán figyelemre méltó májbántalmak esetén, rendkívüli eredményekről számoltak be a heveny és idült hepatitis, száraz és nedves cirózis (májzsugor) kezelésében. A szokásos ajánlott dózis 10-20 g/nap, egy vagy két adagban, 30-45 perccel evés után, a gyomor kímélése céljából.
    A súlyos májbántalmak esetén (A, B, C típusú hepatitis, cirózis), a dózis napi 30 g lehet, és napi három alkalommal kell bevenni - körülbelül 10 g/adag -, lehetőleg étkezések között, vagyis másfél-két órával evés után. Ez utóbbi esetben a kezelést ki lehet egészíteni kis adag (napi kétszer fél csésze) máriatövis teával vagy silymarin tablettával - amely a máriatövis hatóanyagát tartalmazza - és természetesen propolisszal (0,5-1g/nap) is.

    A méhkenyér a gyermekek táplálkozásában és a súlyos emésztőrendszeri betegségek - fekélyek, daganatok, cirózis stb. - miatt a virágpor megfelelő emésztésére képtelen személyek kezelésében is igazán javallott.
    A méhkenyér savanykásabb íze a virágporos méhlépben végbemenő jellegzetes erjedésnek köszönhető. A májjal és májműködéssel kapcsolatos valamennyi betegségben jobb a hatása mint a virágporé.

    A Méhkenyér tulajdonságai:
    Máj és Epe támogató hatásBél és gyomor támogató hatásDaganat ellenes hatásIdegrendszer erősítő hatásVegetáriánusoknakGyerekeknekIdegrendszer támogató hatásKreativitás növelő hatásSzemtámogató hatásTápanyaghiányos állapotbanIzomtámogató hatáRegeneráló, Erősítő hatás

    A méhkenyér savanykás ízű, de nem savanyú. A hagyományos kínai gyógyászatban a savanyú íz serkenti a „Fa” elem energiáját (Qi), amely a következő testi és szellemi részek működését segíti elő: máj, epehólyag, izmok - sima, harántcsíkolt, szívizom - és inak, szemek, képzelőtehetség, alkotóképesség, regeneráló energiák.

    A méhkenyér cukorbetegek számára nem ajánlott.

    A méhkenyér összetétele

    A méhkenyér olyan természetes anyag, amelynek gyógyértéke és antibiotikus hatása háromszor nagyobb, mint a pollené. Gazdag szelénium tartalma elősegíti a szervezet méregtelenítését és serkenti az immunrendszert. Kevesen tudják, hogy a méhkenyér tulajdonképpen a méhek által begyűjtött virágpor, amelyet azután megerjesztettek, kaptári körülmények között. Itt, a meleg, nedvesség és baktériumflóra hatására a virágpor számos biokémiai átalakulás nyomán, három hónap természetes erjedés után méhkenyérré alakul. Az így nyert új termék, a méhkenyér vegyi összetétele a virágporhoz viszonyítva feljavított. Lényegében a méhek feljavítják a virágpor tulajdonságait.

    A méhkenyér természetes termék, magas monozaharid, K-vitamin, enzim és aminosav tartalmának köszönhetően, fokozott savassága miatt pedig a szervezet könnyen feldolgozza.
    A méhkenyér tápértéke és baktériumölő hatása 3-szor nagyobb, mint a virágporé.

    A Méhekenyér Összetétele:

    35 %= Szénhidrátok

    1-6 %= Fehérje1,7 g/kg= E-vitamin6-200 mg/100 g= C-vitamin200-875 mg /kg= Karotinoidok - Főként A-vitamin

    A Méhkenyér képződés folyamata

    A biokémiai átalakulások hatására a virágporból nyert termék különbözik az eredeti pollentől. A virágpor méhkenyérré való átalakulása több szakaszból áll:

    Az első szakaszban kifejlődnek a pseudomonas nevű aerob baktériumok, amelyek elhasználják a teljes oxigénkészletet, majd emiatt el is pusztulnak. A második szakaszban kifejlődnek a lactobacillus nevű anaerob baktériumok, amelyek a szénhidrátokat használják fel oxigénforrásként, cserébe 3,2%-ot elérő töménységű tejsavat termelnek. Ezzel egyidőben megnövekedik a B-vitaminok koncentrációja.

    Ezt követően a virágpor külső burka, az exin, megsemmisül, ezért a szervezet könnyebben asszimilálhatja fogyasztáskor. Nagy tejsav tartalmának és antibiotikus tulajdonságainak hála, a méhkenyér hosszú ideig tartósítható, anélkül, hogy állagában jelentősebb mennyiségi vagy minőségi változás következne be.

    Száraz, hűvös helyen tárolva akár 17 évig is eláll.

    Vásárlói vélemények:

    Kérdések és válaszok:

    Hírlevél feliratkozás
    Vezetéknév: 
    Keresztnév: 
    E-mail: 

    Feliratkozás

    Kosár
    Az Ön kosara jelenleg üres!
    Facebook

    Hírek

    Az L-karnitin nem csak a zsírégetést segíti...

    Vashiányos vérszegénység

    Túl gyakran érzi magát fáradtnak? 10 lehetséges ok

    Mit tegyünk karácsonykor, hogy elkerüljük a plusz kilókat?

    9 adventi egészség tipp, hogy kellemetlenségek nélkül teljenek az ünnepek

    Köhögés elleni tippek az egész családnak

    Magas koleszterin

    Adrenalin kimerültség

    B12 vitamin a legkisebb csoda

    A k2-vitamin a kulcs a csontok egészségéért

    Vérszegénység – Spirulina

    9 otthoni gyógymód a húgyúti fertőzés kezelésére

    A megfázás és a nátha kezelése

    Mennyi C-vitamint együnk?

    8 élelmiszer, ami segít az allergia elleni harcban

    Az omega-3 zsírsavak fontossága a fejlődő szervezet számára

    Okosító ételek gyerekeknek :)

    Edzésre jár? Kerékpározik vagy kocog rendszeresen?

    A nőknél a húgyúti fertőzések veszélye tízszer akkora, mint a férfiaknál. Mit lehet tenni megelőzésként?

    Hogyan lassítható az öregedés?

    3 gyógynövény a prosztata egészségéért

    Citrom illóolaj -természetes megoldás szemölcs ellen

    Kell-e nyáron vitamint enni?

    A legjobb antidepresszáns

    A magnéziumhiány idegrendszeri és érrendszeri megbetegedést okozhat

    Hogyan igyunk vizet?

    Mire figyelj ha progeszteron krémet veszel?!

    Módosult a csomagküldés díja!

    Moringa oleifera -csodafa

    Gotu kola,más néven Ázsiai gázló

    Milyen betegségek esetén érdemes echinaceát fogyasztani?

    A D-vitamin jelentősége sokkal nagyobb, mint eddig gondoltuk!!!

    Az influenza megelőzése D-vitaminnal

    Új én?Új élet?Lúgosíts!

    Ajándék ötletek

    Az arcápolástól a sóbarlangokig: mi mindenre jó a só?

    A C-vitamin csökkenti a vesekő kialakulásának kockázatát!

    A zöld kávéról

    Több,mint napvédelem!

    Mellnagyobbítás természetesen?

    Ne fogyókúrázzon D-vitamin nélkül

    Khadi - egyedülálló növényi hajápolás az ayurvéda természetes erejével.

    Gyógynövény lexikon

    Az omega zsírsavak vitathatatlanul bizonyított szerepei

    Természetes immunerősítők az influenzaszezonra

    Alkossunk Méhviaszból gyertyákat

    Chia mag=A világ legjobb superfoodja

    Üzemanyag az immunrendszernek:Gránátalma

    Csakra pontok

    Astragalus-kínai csüdfű

    A természetes epesavakról (Gallmet-N és Gallmet-M)

    Kollagén a ragasztó

    A cellulitisz természetes kezelése

    Rémes Krémek

    Kurkuma

    Lizin:a megfázás megelőzése és kezelése

    A jódról

    A grapefruit leve 50%-kal megnöveli a Q10 felszívódását

    A tőzegáfonya

    Tudományos tanulmány, mely a fekete áfonya mikrocirkulációra való hatását írja le

    A Szív egészsége

    40%-kal kevesebb kalória! Receptötletek Xilovittal

    FOODDETECTIVE

    Vitaminok és szerepük I.rész

    Dr.Organic-természet ihlette díjnyertes testápolás

    Európai gyógynövények II.(Fokhagyma,Orbáncfű,Búzafűlé,Oliva levél kivonat)

    Európai gyógynövények I. (Hársfa,Citromfű,Csipkebogyó,Brokkoli,Máriatövis)

    Rákgyógyítás Lignannal

    Mit vesz gyerekének?

    Dr.Chen hasznos tanácsai a méregtelenítéshez

    Brokkoli az immunerősítő

    A Gymnema növény és a vércukorszint

    Atomrobbanás

    ÚJ! Új napi ajánlás D-vitamin fogyasztására

    Milyen jótékony hatásai lehetnek a Medinatural fülgyertyának?

    A fülgyertya használata

    Hogyan hat a fülgyertya?

    Medinatural Testgyertya használata,hatóanyagai

    Méhviasz receptek

    Aktív árpa formula

    Kosárba

    Kosárba helyezve

    Betöltés...

    ...
    Hiba

    Sikertelen művelet

    Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.