
Natura Hajdinaliszt 500g
A hajdina finomra őrlésével készül. Az úgynevezett FRANCIA-PALACSINTA legfontosabb összetevője. Egyéb kenyér, vagy tésztaféleségek készítéséhez is sokoldalúan felhasználható búza, kukorica, vagy árpaliszttel keverve. Mivel a sikértartalma alacsony, így a duzzadt, magas, puha bélzetű kenyér ebből nem készíthető. Sokkal inkább alkalmas a vékony – palacsintaszerű – vagy pászka formájú kenyér, illetve tészta készítéséhez. Ez is lehet megfelelő kiegészítésekkel, feltétekkel laktató és főként egészséges élelem. Ha gabonafélék helyett gluténmentes lisztekkel (pl kölesliszt, burgonyaliszt vagy pehely, esetleg keményítők, stb) keverjük, úgy alkalmas táplálék LISZTÉRZÉKENYEK számára.E téren egyébként a magyar vélemény eltér a külfölditől. Ugyanis a bélbolyhok károsodásáért felelős gliadin (glutén) tartalom ebben a növényben kb azt a határesetet mutatja, amivel gyengébb bélfalkárosodás esetében semmit sem kell számolni. Viszont szigorubb esetben el kell hagyni, hogy további beretválásra - a bélfalról ledörzsölt bolyhokról van szó - ne legyen esély.Ezt ki-ki az orvosi vizsgálatok eredményei birtokában el tudja dönteni.Kisérletezgetést nem ajánlok.
Hűségpont (vásárlás után): 13

Ajánlott termékek:
Vásárlói vélemények:

Kérdések és válaszok:
