Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben
Neera böjtkúra szirup 500ml /pálma-és juharszirup/

Neera böjtkúra szirup 500ml /pálma-és juharszirup/

Kiszerelés: 500 ml

A Neera méregtelenítés célja, hogy fokozza a test természetes méregtelenítő képességét.

A méregtelenítés munka mellett is könnyen elvégezhető, mert nem lép fel fáradtság vagy gyengeségérzés, mivel a kúraital nem más, mint egy folyékony táplálék, mely kiküszöböli az éhségérzetet, és energiát ad a tisztulási folyamatok alatt.

A többféle pálma- és juharfa nedvéből készült Neera sziruppal a test a megfelelő arányban kap meg minden lényeges vitamint és ásványi anyagot, mely energikus működéséhez szükséges.

Neera szirup (C-minőségű juhar és ötféle pálmaszirup keveréke).

- a szervezet megtisztulása a mérgektől
- testsúlycsökkenés (3-6 kilogramm a hétnapos változat)
- növekvő életerő és vitalitás
- jobb emésztés
- pihentetőbb alvás
- jobb keringés
- fényes haj és erősebb körmök
- fokozott ellenálló képesség a betegségekkel szemben
- csökkent gyógyszerfüggőség
- a koncentráció javulása és tisztább gondolkodás
- belső béke érzése

Hűségpont (vásárlás után): 78

7 810 Ft
(16 Ft / ml)
A választott opciók feláraival növelt ár!

További információk a termékről:

 

A homeopatikus, a természetgyógyászati, az ájurvédikus és a hagyományos kínai orvoslás szerint, a szervezet méreganyag tartalma minden betegség forrása.

Hogyan készül a Neera szirup

A szervezetnek a kúra alatt sokfajta ásványi anyagra van szüksége, melyek a pálma-, illetve juharszirup keverékében a szükségletnek megfelelő arányban egészítik ki egymást. 

JUHARSZIRUP
A juharszirup Észak-Amerika nagy juharerdeiből származik. Jóval a gyarmatosítás előtt az indiánok már felfedezték a juharfa megcsapolásának művészetét, az édes nedvet pedig felhevítették, hogy sziruppá váljon.
A cukor ezen a hideg környéken ritkaságnak számított, ezért a juharszirup a napi táplálkozás fontos részévé vált.
A cukorjuhar csak március és április folyamán, az enyhe tavaszi idő elején ad nedvet, mintegy 4-6 héten át. Az évnek ebben a szakaszában az erdőt még egy méter feletti hóréteg borítja, ami a nedv begyűjtését roppant nehéz és fagyos feladattá teszi.

A nedvet minden reggel a fákon lógó vödrökből gyűjtik össze. A hagyományokhoz híven ezeket a tárolóedényeket ló vontatta szán szedi össze és szállítja a begyűjtőházikóba. Itt a folyadékot fából rakott tűzön addig melegítik, amíg az a szirupnak megfelelő sűrűséget eléri.
Hogy a szirup meg ne romoljon, a nedvet koncentrálni kell. Egyliternyi végtermék előállításához 40-50 liter nedv szükséges. Ez megegyezik egy nagy juharfa egyévi nedvtermelésével. A fának körülbelül 40 évesnek kell lennie, mielőtt meg lehet csapolni. El lehet képzelni, mekkoráknak kell lenniük ezeknek a juharerdőknek, hogy csupán egy hordó szirupot termeljenek, a befektetett munkáról nem is beszélve. A modern juharfarmokon csővezetékhálózat gyűjti össze a nedvet, amely könnyebb és gyorsabb eljárás, azonban semmiképpen sem olcsóbb. A begyűjtés munkaigényessége teszi a juharszirupot drágává. Az Egyesült Államokban az eladott ún. "juharszirupok" 90 százaléka mesterségesen készül kukoricaszirupból és fehér cukorból, sokszor csupán 2 százaléknyi valódi juharszirupot tartalmaz. A Madal Bal NEERA szirup gyártása során kizárólag a sötét C osztályú szirupot használják, mely ásványokban a leggazdagabb.

PÁLMASZIRUP
A Neera szirup több különböző délkelet-ázsiai pálmafaj nedvét ötvözi, köztük a kókusz-, az őserdei Arenga, a Kitul, a mocsárvidékeken honos Nipah, és a Sri Lanka-i Palmyra pálmáét. A Madal Bal csak kis családi gazdaságokból származó pálmaszirupot használ. Ez költségesebb, mint a nagybani ültetvényes, de jó minőségű bioszirupot biztosít, ami a kúrához szükséges és elengedhetetlen.
Ahhoz, hogy a pálmát megcsapolják, minden nap egy kissé visszavágják virágzásban lévő termő hajtásait. Ily módon a fa legértékesebb nedvét gyűjtik össze, azt, amiből a gyümölcs fejlődne.
A hajtások tövéből az édes nedv nagy, üreges bambuszhengerekbe csorog. A nedvet ezután nagy tartályokba töltik, melyeket nyílt tűzön felmelegítenek. A víz ekkor elpárolog, és szilárd cukor marad vissza. Pálmaszirupot ritkán exportálnak, mivel a meleg, párás éghajlaton nehéz eltartani. Ha mégis tárolni kell, a szirupot koncentrálják, szilárd cukrot nyernek, hogy az erjedést elkerüljék.
A pálma- és cukorszirupot a helyi lakosság különlegességnek tartja, és finomabb íze miatt jobban kedveli a fehér cukornál. Vizsgálatok azt mutatják, hogy a pálmacukor roppant gazdag ásványi anyagokban, s ezért ideális a Madal Bal NEERA kúrához.

A tisztítóhatás fokozása a kúra alatt

Mivel segíthetjük a Neera méregtelenítés eredményét?
A Neera méregtelenítés sikeréhez a megfelelő kiválasztás nélkülözhetetlen. Minél jobb a kiválasztás, annál jobbak az eredmények.


Ha a méregtelenítés során a salakanyagok nem ürülnek ki folyamatosan, akkor újra felszívódnak. A Neera italon kívül igyon sok vizet vagy gyógyteát. Ne felejtse, hogy ez belső fürdőt ad szervezetének, és ezzel tisztítja azt.

A Neera méregtelenítés alatt fokozhatjuk is a tisztítóhatást Indus étkezési sóval

Sós víz Indus sóból
Készítsen egy fél liter meleg vizet, és tegyen bele egy teáskanálnyi Indus sót. Igya meg az egészet reggel (hashajtó tea helyett). Fél órán belül az egész emésztőrendszer teljesen ki fog tisztulni Az Indus sóból készített sós víz legalább olyan hatásos, mint a tea. A természetes Indus Őssó jellegzetesen rózsaszínű kristálysó, mely évmilliókkal ezelőtt keletkezett az őstengerek kiszáradásával. Ez a só a nátrium-klorid mellet további 82 elemet is tartalmaz. Ezek azok az elemek, amelyek a szervezetünket is felépítik, és jelen voltak az őstengerben is, ahonnan az élet ered. Így az Indus Neera étkezési só egy teljes értékű élelmiszer.

A só mennyiségét ízlés szerint változtathatja. Az emésztőszervek ily módon történő tisztítása semmilyen szempontból nem káros. Csak természetes hashajtót alkalmazzon, sós vizet vagy gyógyteát. Ha a sós víz ízét nem tudja elviselni, vagy magas a vérnyomása, helyettesítse azt egy újabb csésze hashajtó teával.


Sófürdő
A bőr a szervezet egyik legnagyobb kiválasztószerve és sok méreganyag itt rakódik le. Eltávolításuk hiányában azonban visszaszívódhatnak. Ezért javasoljuk, hogy ne csak a méregtelenítés alatt, de havi rendszereséggel használja az Indus fürdősót.
A hiedelmekkel ellentétben sófürdőknél a bőr nem szárad ki, ugyanis a bőr külső szarurétegekben megkötődik a víz. Ezáltal a bőr természetes védőrétege megmarad. Napi tisztálkodásnál a méregtelenítés alatt használjon durvább szivacsot vagy kefét a méreganyagok eltávolítására.

A hashajtó tea
Egy- vagy kétnapi, teljesen folyadékra épülő diéta után, mint amilyen a Neera méregtelenítés, a szervezet valószínűleg nem ürít székletet. Ugyanakkor a méregtelenítés során nagyon fontos, hogy legalább naponta egyszer próbáljon meg székletet üríteni. Ennek elősegítésére enyhe hashajtó hatású gyógynövényteákat javaslunk. Igyon egy csésze teát este, lefekvés előtt, reggel pedig egy pohár sós vizet. A hashajtó tea segít a belekben lerakódott szilárd salakanyagok felaprításában, a sós víz pedig kimossa azt a szervezetből. Vannak, akik azt tapasztalják, hogy bizonyos hashajtó teák görcsöket okoznak, tehát a biztonság kedvéért enyhe főzetet használjon, amikor először kipróbálja.

Testedzés
A mérsékelt testedzés jótékony hatású, mivel a vérkeringés erősítésével gyorsítja a salakanyagok szállítását, a fokozott verejtékezéssel pedig a kiválasztási folyamatot. A testmozgás összpontosításra sarkallja az elmét, erősíti az izmokat, javítja a sejtek oxigénellátását, ezáltal serkenti az egész szervezetet.

Neera méregtelenítés dióhéjban

A Neera méregtelenítés alapja a Neera ital, melynek összetevői:
Neera pálma- és juharszirup, cayenne bors, citromlé és tiszta víz.

Az egész napi adagot készítse el reggel:

A napi Neera ital elkészítése (2 liter)
Egy kancsóba tegyen:

•  1,7 l vizet
•  1,5 dl Neera pálma- és juharszirupot
•  1,5 dl frissen préselt citromlevet
•  késhegynyi cayenne borsot vagy gyömbért

Ezeket keverje össze, és rögtön kész a napi adag. Ha éhes, egyszerűen igyon a Neera italból.

A Neera szirup elkészítéséhez használjon friss citromot, ne limonádét vagy tartósított citromlevet! Az ital ideális íze enyhén édes és savanykás, a cayenne bors íze alig érezhető.

(Tipp: a Neera ital ízét még kellemesebbé teheti, ha csavar bele a citrom mellé narancsot is.)

A Neera méregtelenítésnek több változata is létezik, de a lényeg az, hogy a méregtelenítés időszaka alatt csak a Neera italt fogyasztjuk. Ez tartalmaz minden szükséges ásványi anyagot és vitamint.

Ha még soha nem végzett méregtelenítést vagy tisztítókúrát, akkor ajánljuk, hogy ne rögtön a 10-napos kúrával, hanem egy rövidebb kúraváltozattal indítson, s a kúrát fokozatosan építse fel.

Mennyi Neera italt igyunk naponta?

Napi két liter Neera ital elfogyasztása szükséges. Ha éhesnek érzi magát, csak igyon egy pohárral. Fontos! A kúra alatt ne fogyasszon semmilyen más élelmiszert vagy táplálékkiegészítőt! Ezzel csak rontja a kúra hatásfokát, és megtöri a méregtelenítési folyamatokat. Ha változatosságra vágyik, a kúrát kiegészítheti frissen facsart narancs- vagy grapefruitlével, de a tiszta víz, a borsmenta-, a csipke- és a kamillatea is jó kiegészítője a kúrának.

A Neera méregtelenítés alatt fokozhatja a méregtelenítést és segítheti a szervezet megtisztulását.

A lényeg, hogy ne egyen semmi szilárd ételt, és ne igyon tejet, üdítőket, szeszes italokat, és ha dohányzik próbálja megállni, hogy nem gyújt rá, vagy legalábbis csökkentse az adagot. Amennyire csak lehet, tartson ki a Neera ital mellett!

Ha beteg vagy gyógyszeres kezelés alatt áll, konzultáljon orvosával mielőtt a kúrába kezdene!

 

A Neera méregtelenítés változatai

A kúra javasolt időtartama hagyományosan tíz nap volt. Sok ember számára azonban a tíznapos méregtelenítés gondolata túl nehéznek bizonyult. Az évek során számos alternatív változat alakult ki.


Alapvetően öt változat létezik:

"Laza" változat

Egy közkedvelt variáció a Neera méregtelenítés "laza változata", melynek során egyszerűen vagy a reggelit vagy a vacsorát két-három pohár Neera itallal váltjuk fel. A délelőtti fogyasztással meghosszabbítjuk a szervezet természetes éjszakai méregtelenítési periódusát, amikor is a vese és a máj a legaktívabban működnek. Ezt javasolt akár egy hónapig is betartani, ami jó összesített méregtelenítő hatást eredményez, és általában az optimális súly beállását is elősegíti.

Ez a módszer arra is jó, hogy a szokásos kúrát meghosszabbítsuk, ha a méregtelenítést folytatni kívánjuk. A "laza változat" alkalmazása során őrizkedjen az édességek, a feldolgozott élelmiszerek, a vörös húsok, a zsiradékban sült élelmiszerek, a finomliszt, a tejtermékek, a kávé és az alkohol fogyasztásától, ha dohányzik próbálja apránként csökkenteni a napi adagot (pl. hetente 1 szállal kevesebbet szívjon.)

"Heti egyszer" változat

A legtöbb ember sosem ad pihenőt emésztő- és kiválasztószerveinek. Ha kell, ha nem állandó terhelés alatt tartja szervezetét. Ha heti egyszer szünetet tartunk, esélyt adunk a szervezetnek, hogy egy napig méregtelenítsen.

Egy napig meglenni szilárd táplálék nélkül nem olyan nehéz, és azok, akik ezt a változatot végezték hosszú távon jó eredményeket értek el a testsúly normalizálása terén is.

Ehhez a változathoz válassza ki a hét valamelyik napját, és aznap csak a Neera italt igya. Próbálja ezt végezni hat hétig vagy tovább. Hosszú távon, megfelelő étrenddel kiegészítve, ez egy nagyon hatékony étrend mind a méregtelenítéshez, mind pedig a testsúly beállításához.

5-7 napos változat

A hosszabb változattal tovább tartjuk a testet tisztító üzemmódban, és ezzel már nagyon jó eredményt érünk el.

10 napos változat

A kúra alapváltozata. Ha tíz napig folytatja a kúrát, és ezzel a teljes időtartamra méregtelenítő üzemmódban tartja a szervezetét, maximális eredményt érhet el. Mire eljut a hetedik napig, valószínűleg olyan jól fogja érezni magát, hogy könnyű lesz még egy pár napig folytatni. (14 napnál hosszabb ideig csak orvosi ellenőrzés mellett szabad alkalmazni!)

Neera Mesterkúra

Sokan, akik kipróbálták a kúrát, annyira elégedettek voltak az eredményekkel, hogy a méregtelenítést életük rendszeres részévé kívánták tenni. A Neera Mesterprogram egyesíti a "heti egyszer" méregtelenítés és az évi két alakommal történő méregtelenítés előnyeit.

A legjobb hosszú távú hatást úgy érjük el, ha évente kétszer elvégezzük a teljes 10 napos kúrát és közte 3-4 havonta egy rövid 2-4 napos kúrát, illetve ha hetente egy Neera tehermentesítő napot tartunk. Ez utóbbi segít, hogy szervezetünk fenn tudja tartani folyamatos tisztulását, és egyben felvezeti a többnapos méregtelenítő kúrát.

A rendszeresen böjtölő és évente párszor hosszabb böjtöt tartó emberek csodálatos eredményekről számoltak be mind a fizikai, mind a mentális, mind a spirituális egészség terén.

A kúra ismétlése

Javasoljuk, hogy évente legalább kétszer végezzen tisztítókúrát. A Neera méregtelenítést gyakrabban is lehet ismételni, de a biztonság kedvéért két méregtelenítési periódus között tartson legalább három hét szünetet. Sok ember annyira kedvezőnek tartja a Neera méregtelenítés hatását, hogy gyakran ismétli, és életének részévé teszi ezt a diétát. Az emberek rendkívüli egészségügyi eredményekről számoltak be az ismételt méregtelenítéssel és a folyamatos programokkal kapcsolatban.

A Neera ital összetevői és ezek hatása

A Neera ital a Neera pálma- és juharszirup, frissen facsart citromlé, Cayenne bors és tiszta víz keveréke. Vegyük szemügyre alaposabban az összetevőket.
A Neera pálma- és juharszirup

- A szirup a magas, de könnyen lebontható gyümölcscukor-, azaz szénhidráttartalmának köszönhetően megfelelő mennyiségű energiát biztosít a szervezet számára. Így ha méregtelenítünk, és néhány napra mellőzzük is a szilárd táplálék fogyasztását, az ezek hiányából adódó szokásos gyengeség és vércukorszint-ingadozás nem lép fel.

- Könnyen felszívódik, gyorsan a véráramba kerül, így nem jelent további terhet az emésztőrendszer számára. A Neera ital nagyon kis mennyiségben tartalmaz fehérjét, ezzel tovább könnyíti a kiválasztási folyamatokat.

- A fák nedvéből nyert koncentrátum biztosít minden olyan ásványi anyagot és vitamint, ami testünk egészséges működéséhez szükséges, így a méregtelenítés teljesen biztonságos, és nem éhezünk.

- A Neera szirupból készült ital enyhén édes, kellemes ízének köszönhetően a szilárd táplálék hiányából adódó stressz is csökken. Így a méregtelenítést könnyedén végezhetjük akár 10 napon keresztül is, úgy hogy közben nem fogyasztunk szilárd táplálékot.

A Madal Bal NEERA szirup ásványi anyag összetétele 1000g (kb. 750 ml) szirupban: Kálium (K), 2700 mg – Kalcium (Ca) 1800 mg – Nátrium (Na) 370 mg – Magnézium (Mg) 150 mg – Cink (Zn) 55 mg – Mangán (Mn) 45 mg – Vas (Fe) 20 mg

Tápanyag összetétele 100g-ban: Víz 23,3% - Fehérje: 0,56% - Zsírok: 0,3 % - Szénhidrát: 74,6%

Citromlé

A citromot mint a zsíranyagcsere hatékony katalizátorát gyakran használják természetes méregtelenítő és tisztító készítményekben. A benne található savak feloldják a zsírokat, és ennek köszönhetően a méregtelenítés során nagyon sok méreganyag távozik a szervezetből. Minden olyan salakanyagot, melyet kiválasztó szerveink nem képesek eltávolítani, a zsírok magukhoz kötnek, így azok létfontosságú szerveinket nem támadhatják meg. A citrom ezeknek a feloldásában segít.
Ezenkívül a citromlé rendkívüli mennyiségű antioxidánssal és C vitaminnal egészíti még ki a Neera italt, emellett segíti a nyálka és a salakanyagok lebontását.

Cayenne bors

A cayenne bors nagyszerű anyagcsere fokozó. Hőt gerjeszt a szervezetben, élénkíti a vérkeringést, és ezzel segíti a vér eljutását a test távolabbi területeire, mely fontos a hatékony tisztuláshoz és kiválasztáshoz. A Cayenne borsot tetszés szerint helyettesíthetjük gyömbérrel vagy más erős paprikával.

A tiszta víz

A víz szállítja sejtjeinkhez a különböző tápanyagokat, és a méregtelenítés alatt feloldott salakanyagokat elszállítja. Ezért minél több folyadékot viszünk be a szervezetünkbe, annál hatékonyabb a tisztulás. A víz belső fürdőt nyújt a testnek.

Egy adag kúraital elkészítése

Egy 3 dl-es pohárba tegyen:
•  2 evőkanál frissen préselt citromlevet (kb. fél citrom leve)
•  2 evőkanál Neera pálma- és juharszirupot
•  késhegynyi cayenne borsot vagy bármely más erőspaprikát, esetleg gyömbért
•  2 - 2,5 dl vizet
Keverje össze a citromlevet, a szirupot és a cayenne borsot, és engedje fel tetszés szerint langyos vagy hideg vízzel.

A napi kúraital elkészítése (2 liter)

Egy kancsóba tegyen:

•  1,7 l vizet
•  1,5 dl Neera pálma- és juharszirupot
•  1,5 dl frissen préselt citromlevet
•  késhegynyi cayenne borsot vagy gyömbért

Ezeket keverje össze, és rögtön kész a napi adag. Ha éhes, egyszerűen igyon a Neera italból.

A Neera szirup elkészítéséhez használjon friss citromot, ne limonádét vagy tartósított citromlevet! Az ital ideális íze enyhén édes és savanykás, a cayenne bors íze alig érezhető.

(Tipp: a Neera ital ízét még kellemesebbé teheti, ha csavar bele a citrom mellé narancsot is.)

A Neera méregtelenítésnek több változata is létezik, de a lényeg az, hogy a méregtelenítés időszaka alatt csak a Neera italt fogyasztjuk. Ez tartalmaz minden szükséges ásványi anyagot és vitamint.

Ha még soha nem végzett méregtelenítést vagy tisztítókúrát, akkor ajánljuk, hogy ne rögtön a 10-napos kúrával, hanem egy rövidebb kúraváltozattal indítson, s a kúrát fokozatosan építse fel.

Mennyi Neera italt igyunk naponta?

Napi két liter Neera ital elfogyasztása szükséges. Ha éhesnek érzi magát, csak igyon egy pohárral. Fontos! A kúra alatt ne fogyasszon semmilyen más élelmiszert vagy táplálékkiegészítőt! Ezzel csak rontja a kúra hatásfokát, és megtöri a méregtelenítési folyamatokat. Ha változatosságra vágyik, a kúrát kiegészítheti frissen facsart narancs- vagy grapefruitlével, de a tiszta víz, a borsmenta-, a csipke- és a kamillatea is jó kiegészítője a kúrának.

A lényeg, hogy ne egyen semmi szilárd ételt, és ne igyon tejet, üdítőket, szeszes italokat, és ha dohányzik próbálja megállni, hogy nem gyújt rá, vagy legalábbis csökkentse az adagot. Amennyire csak lehet, tartson ki a Neera ital mellett!

 

 

Mikor és hogyan nem ajánljuk a Neera kúra elvégzését?:

Ha pillanatnyilag beteg vagy gyógyszeres kezelés alatt áll, konzultáljon orvosával, mielőtt a Neera méregtelenítést elkezdené.

Ha orvos által felírt gyógyszert szed, hallgasson a józan eszére. Ezek a gyógyszerek gyengítik a kúra hatását, de mielőtt szedésüket abbahagyná, kérje orvosa beleegyezését, lehetőleg olyan orvosét, aki nyitott és ismeri a természetes gyógymódokat. Jobb belekezdeni a kúrába, és folytatni a gyógyszerek szedését, mint egyáltalán meg sem próbálni - kisebb mértékben ugyan, de fogyni fog, és a szervezete is tisztul.

Sokan akarnak a méregtelenítés alatt vitaminokat szedni és más szintetikus táplálékkiegészítőket fogyasztani. Ezek a szerek többnyire aláássák a kiválasztási folyamat hatékonyságát, mivel ezeket is el kell távolítani.

A terhesség és szoptatás időszaka alatt a méregtelenítés elvégzését nem ajánljuk!

Anorexiás és bulímiás betegeknek nem ajánljuk a kúrát!

Daganatos megbetegedések esetén.

Pszichés problémák esetén (pl: depresszió, skizofrénia).

Pajzsmirigy túlműködés esetén.

Emésztőrendszeri betegségekben szenvedőknél.

Lázas vagy influenzás állapotban.

Cukorbetegeknél fokozott kórházi ellenőrzés mellett engedélyezhetők a kúrák.

 

Hatékony fogyás és zsíroldás

A Neera méregtelenítés hatékony segítség a fogyáshoz, ha meg akar szabadulni a felesleges zsíroktól. Bár a Neera kúra nem fogyókúra, a méregtelenítés és a szervezet egészleges megtisztulása a méreganyagoktól ésa  fölös zsíroktól mégiscsak a fölös kilók leadásával jár együtt. "A zsír a kúra során a szó szoros értelmében feloldódik" – írja Stanley Burroughs. A kúrát végzők észre fogják venni, amint ez a testükben végbemegy.

A Neera kúra teljesen ártalmatlan a szervezetre. A súlycsökkenés csupán az egész szervezet tisztulásának része, a fölösleges zsírok és más salakanyagok kimosásának eredménye. Ezért nemcsak az alak, hanem a bőr és a haj állaga, az emésztőrendszer hatékonysága is javul. Emellett a Neera méregtelenítés pozitív hatással van közérzetünkre is.A gyakorlati próba többet mond a teóriák ezreinél és a kúra sikere pl. Svájcban, Németországban, Ausztriában és Magyarországon bizonyító erejű. Táplálkozási szakemberek hiába próbálták bebizonyítani, hogy 10 nap alatt nem lehet ilyen sok zsírt leadni. Nos, én csak azt tudom mondani, hogy tiszteletben tartom elveiket, de próbálják ki a diétát maguk, és lássák, mi a hatása. Láttam én már jó néhány pálfordulatot. (K.A. Beyer, a Neera méregtelenítő- és tisztítókúra c. könyv szerzője)

 

Miért szükséges a test méregtelenítése?

A rendszeres méregtelenítés áldás a testnek. Ráadásul testünk megtisztulásával közérzetünk is javul.


Időközönként minden rendszer tisztításra szorul, és minden munkásnak pihenésre van szüksége. Otthonunkban is rendszeresen végzünk nagytakarítást, hogy jól érezzük magunkat. Ez alól testünk sem kivétel, és a Neera méregtelenítés olyan, mint a szervezet nagytakarítása.
Annak, amit eszünk, jó része felesleges, sőt káros: többletfehérje és zsír, finomított és feldolgozott élelmiszerek, adalék- és vegyi anyagok. Ehhez jön még a levegő szennyezettsége, amit nap mint nap belélegzünk, főleg, ha nagyvárosban élünk. A növényvédő és rovarölő szerek, és különböző kémiai anyagok, melyeket a zöldségekkel és gyümölcsökkel fogyasztunk el. A szervezetnek mindezekkel napról napra meg kell küzdenie. Azt is mondhatjuk, hogy környezetünk tele van méreganyagokkal, melyek károsak szervezetünkre. A folytonos túlterhelés eredményeként méreganyagok halmozódnak fel testünkben,ami beszennyezi tisztaságát és zavarja harmonikus működését.A Neera méregtelenítés célja lélegzetvételhez juttatni a szervezetet, hogy megszabaduljon mindezektől a méreganyagoktól,és megfrissülve folytathassa kiegyensúlyozott működését.

Miért szükséges a méregtelenítés?

Bármilyen anyagot viszünk is a szervezetünkbe, legyen az akár természetes, akár mesterséges, azt a testnek be kell építenie, vagy ki kell választania. Ha többet viszünk be, mint amit ki tud választani, méreganyag-hátralék marad a szervezetben. A többlet étel zsírrá alakul, a többlet méreg pedig a test zsírszöveteiben tárolódik, hogy kívül maradjon a vérkeringésen, és ne érintsen más, fontosabb szöveteket. A túlsúlyos állapot majdnem mindig együtt jár a szervezet toxikus állapotával. Ez a méreganyag-többlet veszélyezteti egészségünket. Sokszor, mielőtt a toxikus túlterhelés betegséget okozna szervezetünkben, előzetes tüneteket érzékelünk. A fáradtság, az ingerlékenység, az idegesség, a rossz emésztés, a fejfájás, az izgatottság, a torokfájás, a szorulás, a gyakori megfázás, a köhögés, az immungyengeség, az álmatlanság, a letargia és a bőrkiütések lehetnek mind a méreganyagokkal telített szervezet tünetei.

A homeopatikus, a természetgyógyászati, az ájurvédikus és a hagyományos kínai orvoslás szerint, a szervezet méreganyag-tartalma a legtöbb testi probléma forrása.

Egészségünk oly sok téren javulhat, ha méregtelenítjük a szervezetet, és ezzel eltávolítjuk a betegség gyökerét, a toxikus túlterheltséget. Testünk méreganyag-túlterheltsége a végletekig terhelheti szervezetünk természetes öngyógyító képességét, és ha ez a túlterhelt állapot kialakul, védekező mechanizmusai annyira legyengülnek, hogy már nem képes ellenállni a betegségeknek. Ezért alkalmazzák sok évszázada a a szilárd élelmiszert mellőző táplálkozást, mint a gyógyítás egyik formáját.Szilárd élelmiszert mellőző táplálkozás

Néhányan aggódnak a szilárd étel fogyasztásának hiányától, ám ezek az aggályok alaptalanok. A Neera méregtelenítés egy egészségprogram, nem böjt. Az igazi böjt mindenfajta ételtől való tartózkodás, a Neera ital pedig egy folyékony étel, mely táplál és energiát ad.

Fontos, hogy a kúra során a szervezetet ne terheljük szilárd táplálékkal. A szilárd étel megemésztése sok energiát követel a szervezettől, amit az más feladatoktól von el. Szilárd táplálék hiányában a szervezet a méregtelenítésre összpontosíthatja energiáit.

A történelem során tapasztaltak szerint a szilárd élelmiszerektől való ideiglenes tartózkodás áldás az egész szervezetnek, a legjobb befektetés a jobb egészség érdekében.

A szervezet nagyon hatékonyan gazdálkodik energiájával. Az újonnan bevitt fehérjék hiányában a szervezet szó szerint magából él egy autolízisnek nevezett folyamat révén, melynek során az aminosavakat a fáradt és sérült sejtekből kivonja, újraszintetizálja és újrahasznosítja. Így hatékonyan megszabadul az elöregedett sejtektől, felgyorsítva az új sejtek képződését. A szervezet saját létfontosságú szöveteit vagy szerveit azonban soha nem emészti fel vagy károsítja.

Eközben a kiválasztó szervek (a tüdő, a máj, a nyirokrendszer, a vesék és a bőr) maguk is megtisztulnak, így biztosítva az anyagcsere felgyülemlett salakanyagainak gyors kiürülését. Az emésztő-, feldolgozó-, és a védekezőrendszer szervei mind nagy hasznát látják a megérdemelt pihenőnek. Cserébe a szervezet hatékony megtisztítására összpontosítják erőiket. Pozitív hatás tapasztalható minden alapvető élettani, idegi és mentális funkcióban. A szövetek biokémiai és ásványi anyag egyensúlya normalizálódik, és serkentő hatás mutatkozik a mirigyek vegyi összetételében és a hormontermelésben.

A Neera méregtelenítés nem böjt
mert a szervezetet tápláljuk!

A Neera méregtelenítés nem egy hagyományos böjt. Arra találták ki, hogy serkentse a test természetes méregtelenítő képességét, miközben folyékony táplálékkal kiküszöböli az éhségérzetet, és energiát ad a méregtelenítési folyamat alatt. Így a test "böjt" üzemmódban van, ugyanakkor a szükséges ásványi anyagokat és vitaminokat a Neera ital révén megkapja.

Neera kúra tehát nem egyenlő a böjttel, vagyis a táplálék teljes elvonásával. Sok negatívum jelenik meg ezzel kapcsolatban, mivel van egy általános orvosi vélemény arról, hogy mi történik a szervezetben a táplálék tartós hiányában, mely állapot rongálja a májat, az  izomszöveteket stb.

Mi történik koplalás, vagyis böjt során?
Az első pár órában az inzulin hormon szintje elkezd süllyedni, ezzel együtt a testünk nekilát felszabadítani a zsírsavakat a zsírszövetből, de előtte még megkezdi a májban tárolt szénhidrát (glikogén) lebontását is, hogy cukor áramolhasson a vérbe. Körülbelül fél nap után (gyorsabban, ha fizikai aktivitás is történik) a máj szénhidrát raktára kimerült. Ekkorra a vércukor alacsony-normál szintre áll be, a vérben szállítódó zsírsavak szintje magas lesz. Egy-két nap után a test legtöbb szövete zsírt használ fel energiaként. A túlsúlyos egyének energia igényük akár 90%-át is a zsírraktárukból nyerhetik, a soványabbak kevesebbet, mondjuk 75%-ot. De ha nem viszünk be semmilyen
tápanyagot, akkor a testben lévő izmainkat kezdjük lebontani. A hosszú távú cél a zsírmentes testtömeg (izomzat) megőrzése, növelése, hiszen nem csak tetőtől-talpig felöltözve akarjuk jól érezni magunkat. Az ne tévesszen meg bennünket, hogy hirtelen testsúlyváltozás történik a víz és a szénhidrát leadása, elégetése nyomán, mert ez egy szénhidrát dús ebéd után már vissza is jöhet!

A Neera ital táplál, tehát nem beszélhetünk koplalásról vagy böjtről! Magas szénhidrát és ásványi anyag tartalma táplál, így nem beszélhetünk a táplálék hiányáról csak a szilárd étel hiányáról, és a kettő nem ugyanaz. A kúra nem bontja az izomszöveteket, és nem károsítja a májat vagy egyéb szerveinket, nem ingatja a vércukorszintet. Viszont bontja a zsírokat és kioldja a bennük lévő méreganyagokat, és gyorsírja az elhalt nem működő sejtek lebontását. Ezáltal megtisztul a szervezet, mint egy tavaszi nagytakarításnál a lakás.

Azonban figyelembe kell venni, hogy nem minden ember egyforma. Az említett hatásokat van, aki jól bírja 10 napig is, ami a Neera méregtelenítés alapváltozata. Azt ajánljuk, ha még nem végzett méregtelenítést vagy tisztítókúrát, akkor ne kezdje rögtön a kúra 10-napos alapváltozatával, inkább próbálja ki 1 flakonnal a kúrát, ami 3-4 napra elegendő. Ez már szép méregtelenítési eredményt garantál, és kiderül az is, hogy testileg és lelkileg hogyan bírja a Neera kúrát, amihez azért valljuk meg akaraterőre és kitartásra van szükség. De az eredmény garantált, és megéri a befektetést!

 

Fontos! A méregtelenítés befejezése

Néhány szempont, amit figyelembe kell venni a Neera méregtelenítés befejezésekor.
Mivel az emésztőrendszer több napig pihent, óvatosan és fokozatosan kezdjünk el enni.
A leggyakoribb hiba, hogy túl hamar túl sokat eszünk. Lassan, két vagy három nap alatt térjen vissza a szokásos étkezésre. A kúrát követő első napon csak frissen préselt gyümölcsleveket igyon. A második nap reggel igyon narancslevet, ebédre pedig készítsen sokféle zöldségből levest. A harmadik nap végére megpróbálkozhat némi párolt vagy nyers zöldséggel. Ne egyen húst, tojást, halat, kenyeret és édességeket, és lehetőleg ne igyon üdítőt és kávét ezen a három napon. Ha túl hamar kezd szokásos ételeket fogyasztani, az emésztőszervek ellenkezhetnek. A negyedik naptól visszaállhat a normális étkezésre.

Mivel a méregtelenítés alatt a szervezet megtisztult, így észre fogja venni, hogy kevésbé kívánja majd az egészségtelenebb ételeket. Hallgasson szervezetére, és próbáljon egy egészségesebb étrendnél megmaradni.


Ha a méregtelenítés rövidebb változatát fejezi be, egy nap alatt is visszaállhat, de hallgasson a szervezetére. Tudni fogja, ha túl gyorsan próbál visszaállni. Ne siessen! Valószínűleg azt érzékeli majd, hogy ízérzékelése élénkebb a méregtelenítés után, és igazán élvezi a gyümölcslevek, levesek és zöldségek ízét és energiáját.

A jó egészség megőrzése a kúra után

Hogyan tovább a méregtelenítés után? A kúra végére teste megaszabadul a méreganyagoktól. Mit tehet, hogy hosszú távon fenntartsa a kúra hatását?


Ön nagy szolgálatot tett a testének és a lelkének azzal, hogy elvégezte a Neera méregtelenítést. Megtisztította a testét, leadta felesleges kilóit, és megnövelte kitartását és akaraterejét.

Nagyon fontos, hogy ezzel a megnövekedett kitartással és akaraterővel most tartson ki egy jobb étrend mellett, különösen, ha meg akarja őrizni testsúlyát. Többféle elképzelés is van arról, hogy milyen étrendet kellene tartósan követni: zsiradékmentes étrendet, tisztán fehérje étrendet, zóna étrendet. Nincs egyetlen olyan étrend sem, ami mindenkinek jó. A különböző alkati típusok mást és mást igényelnek. Vannak azonban bizonyos alapelvek, amit szerintünk bármilyen étrend mellett érdemes betartani.

Próbáljon meg minél kevesebb feldolgozott és finomított élelmiszert fogyasztani. A finomított cukor, a készételek és a telített zsírokban gazdag ételek mind káros hatással vannak a szervezetre, csakúgy, mint az alkohol vagy a túl sok koffein. Hallgasson a testére és próbáljon meg ragaszkodni a természetes és teljes értékű élelmiszerekhez. Igyekezzen rengeteg friss zöldséget fogyasztani, és kísérletezzen a különféle kombinációkkal, amíg meg nem találja az Ön számára kedvező hosszú távú étkezési tervet.

Mivel a méregtelenítés alatt a szervezet megtisztult és visszanyerte természetes érzéseit, így észre fogja venni, hogy kevésbé kívánja majd az egészségtelenebb ételeket. Hallgasson szervezetére, és próbáljon egy egészségesebb étrendnél megmaradni. Kövesse teste újra felélesztett természetes ösztöneit a táplálkozásban.

 

Alkohol és dohányzás

Neera méregtelenítés: lehetőség a káros szenvedélyektől való megszabadulásra.

A Neera méregtelenítés hatásosnak bizonyult azok számára, akik le akartak szokni az alkoholról vagy a dohányzásról. A szervezet kémiai változásai és a tisztulási folyamat hatására a gyötrő vágy fokozatosan csökken. Persze az ilyen szokásokat nem lehet azonnal abbahagyni. A kúrát megelőzően kezdje el csökkenteni napi adagját, majd tűzze ki célul, hogy a kúra negyedik napjára teljesen felhagy szenvedélyével. Így elegendő idő marad a szervezetnek a fennmaradó mérgek kiürítésére. A kúra befejeztével várhatóan semmiféle kényszert nem érez majd a cigarettázásra vagy az ivásra.

A lassabb leszokás üteme: a Neera méregtelenítés mellett kezdje el napi alkohol- vagy nikotinadagját lépésről lépésre csökkenteni (pl. minden héten 1 szállal kevesebbet szívjon). A Neera méregtelenítés segíteni fog célja elérésében, mert szervezete kevésbé fogja kívánni a mérgeket, esetenként pedig kifejezetten ellenkezhet ellenük.

A Neera kúra segíti a mentális tisztulást

A Neera méregtelenítés segíti a belső, lelki-szellemi megtisztulást.
Eddig a Neera méregtelenítést csupán a fizikai tisztulás módszereként mutattuk be. Úgy érezzük azonban, hogy a belső, lelki életre is pozitív hatással van. "Mens sana in corpore sano", vagyis ép testben ép lélek. Az étel fontos szerepet játszik jellemünk formálásában. Egyértelmű tehát, hogy kapcsolat áll fenn étkezési szokásaink és tudatállapotunk között.

A körülöttünk lévő világ gondolataink, érzéseink és törekvésünk tükröződése. A világ szűkölködik a békében, mert belőlünk hiányzik a béke. A belső harmóniát csak akkor oszthatjuk meg másokkal, ha mi magunk rendelkezünk vele. Ameddig elménk zavaros, érzelmeink kavarognak, és fizikai testünk szennyezett, addig nem teremthetünk békét saját lényünkben, következésképpen a körülöttünk lévő világban sem.

A világot talán nem tudjuk megváltoztatni, de megváltoztathatjuk annak egy részét: önmagunkat. Önmagunkon javítva a világot azonnal jobb hellyé alakítjuk. Csökkentjük az ellentéteket, és növeljük a békét. Ez a legtöbb, amit tehetünk.

Szerencsére az emberek egyre jobban tudatára ébrednek, hogy milyen fontos a külső valóság mögé látni, ezért a meditáció művészetét ma már széles körben alkalmazzák. Ez keleti tradíció ugyan, de mindenki számára elérhető. Különösen Sri Chinmoy mester spirituális útja ötvözi ezt az ősi művészetet a mai modern, nyugati életstílussal.

A meditáció lecsendesíti gondolatainkat, feloldja a bennünk rejlő feszültségeket, problémákat, lelki blokkokat, ezzel hozzájárul a jó közérzet és az "egész"-ség megvalósításához.

Gyakori hibák

Mire figyeljünk a Neera méregtelenítés alatt?


A bélmozgás hiánya

A bélmozgás hiánya a méregtelenítés alatt előforduló leggyakoribb hiba.

Ne feledje, nem szabad kémiai alapanyagú gyógyszereket, vitamintablettákat és hashajtókat szedni (kivéve a sós vizet és a gyógyteákat). Az emésztőcsatornát alaposan ki kell tisztítani. Ez megoldás lehet az emésztési problémákra, még a krónikus székrekedésre is.

Elégtelen folyadékbevitel

Rengeteg probléma származik abból, ha kevés folyadékot fogyaszt a méregtelenítés során. Naponta legalább három litert kell elfogyasztani. Ez biztosítja, hogy a kiválasztó szervekben a salakanyagok túlzottan ne töményedjenek be.

Türelmetlenség

Ha a méregtelenítés során bármilyen reakció vagy tünet jelentkezne, ne hagyja azonnal abba a kúrát, hanem kérjen tanácsot orvosától vagy természetgyógyászától. Azok, akik egyetlen kellemetlen tapasztalat után abbahagyják a kúrát, nem adnak esélyt a szervezetnek az igazi megtisztulásra. Végezze el a kúrát az előírásoknak megfelelően, és a kudarc esélye rendkívül kicsi lesz.

Ajánlott termékek:

Vásárlói vélemények:

Kérdések és válaszok:

További kérdések/vélemények:

biowebáruház:
Kedves Adu Lívia!
Úgy tudjuk küldeni a csomagot,hogy átvételkor a futárnak fizet.
üdvözlettel:Szakály Katalin
www.biowebaruhaz.hu
2015.12.22. 06:50
adu Lívia:
Helló ugy nem lehetne hogy elkuldik de en csak utana tudnam ki kifizetni mar ugy ertem hogy en at veszem es maguknak feladnam. Köszönöm
2015.12.21. 21:02
Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.