Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben
Q1+Q10 Vital 60db kapszula (Dr.Tamasi) (Celsus)

Q1+Q10 Vital 60db kapszula (Dr.Tamasi) (Celsus)

Kiszerelés: 60 db

A termék a Q1 koenzim és a Q10 koenzim egyedülálló párosa, amely egyedi a világon.

AJÁNLJUK: stresszes életmód, fáradtság esetén, szellemi és fizikai megterhelés esetén, fiatal sportolóknak, vizsgára készülőknek, 30 év felettieknek, mitokondriális megbetegedésben szenvedőknek.

Hűségpont (vásárlás után): 131

13 070 Ft
(218 Ft / db)
A választott opciók feláraival növelt ár!
FIGYELEM! A jelenlegi piaci helyzet miatt az árak tájékoztató jellegűek, amennyiben változik a kiírtakhoz képest kolléganőnk felveszi Önnel a kapcsolatot szállítás előtt.

További információk a termékről:

TERMÉK ELŐNYÖK:
– Kombinált összetétel: a készítmény tartalmazza a Q1 ajánlott napi dózisát (5mg), illetve a Q10 ajánlott napi dózisát is (60mg)
– Bizonyos sztatinok kivonják a szervezetből a Q10-et, ezért pótolni szükséges.
– Tisztán növényi kapszulából készült
– A Q10 koenzim a Q1 koenzim segítségével képes bejutni a sejtekbe.
– Napi 1 kapszula elegendő.

Hazai szakemberek által fejlesztett étrend-kiegészítő


ÖSSZETEVŐK:

burgonya- és kukoricakeményítő, HPMC (kapszula), ubiquinone (60 mg Q10 koenzim), NADH (5 mg Q1 koenzim)

ADAGOLÁS:
Felnőtteknek napi 1 kapszulát bőséges folyadékkal ajánlott bevenni. 3–6 hónap szedése után 1 hónap szünet beiktatása javasolt!

FIGYELMEZTETÉS:
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Gyermekek elől elzárva, szobahőmérsékleten tárolja!

OÉTI notifikációs szám:11656/2012
Származási hely:Magyarország
Forgalmazza:Celsus Természetgyógyászati Kft., Cím:1027 Budapest, Margit krt. 56. I./4.

KISZERELÉS: 60 db 0,45 g-os kapszula

EGYSÉGNYI TARTALOM:
1 kapszula tartalmaz: ubiquinone 60 mg* NADH 5 mg*
*A javasolt napi bevitel nem meghatározot


VÁSÁROLD MEG MOST!
MIT KELL TUDNI A Q10 KOENZIMRŐL:

Leírás:
A Q10 koenzim (ubikinon, ubikinol) egy vitaminszerű anyag, azzal a különbséggel, hogy a szervezet képes az előállítására. Mivel a szervezetben megtermelt mennyisége 30-35 év környékén jelentős mértékben csökken, így ettől az időponttól kezdődően célszerű a pótlása. A Q10 esszenciális komponense a mitokondriumnak (sejtek energiaközpontjai), és elsődleges feladata a szervezet energiatermelő (ATP előállító) folyamataiban van.

Mire használjuk/ Főbb hatásai:
– Segít megelőzni a kardiovaszkuláris betegségeket (elsősorban a szívelégtelenséget), illetve a már kialakult rendellenességek esetén is javulást eredményezhet a használata.
– Szívinfarktus: Egy kis betegpopuláción elvégzett vizsgálat a Q10 pótlást hatékonynak találta az életminőség javítás tekintetében a szívinfarktus kezelésére, abban az esetben, ha a terápiát 3 napon belül elkezdték.
– Magas vérnyomás: Az eddigi megfigyelések alapján az mondható el, hogy 8-15 Hgmm-rel képes csökkenteni a vérnyomás értékét.
– Angina: Az eddigi klinikai megfigyelések azt támasztják alá, hogy a Q10 alkalmazása csökkenti az anginás panaszok előfordulását és növeli a terhelés szívhatásait.
– A szervezetben erős antioxidáns hatással rendelkezik, amely hatását főleg a mitokondriumban fejti ki. Egyúttal a szervezetben véd az LDL-koleszterin oxidációja ellen is.
– Mitokondriális betegségek: A Q10 és/vagy Q1 alkalmazása a korábban bemutatott biokémiai hatás alapján indokolt a következő kórképekben: myopathiak és encephalomyopatiák.
– Immunrendszer-erősítőhatással is rendelkezik, aminek a magyarázata az, hogy az immunsejtek igen energiaigényesek, a Q10 koenzim pedig segíti az energiatermelésüket.
– Csökkentheti a regenerációs időt, mivel részt vesz az ATP termelésében. Krónikus fáradtság szindróma esetén is segíthet.
– Az idősödő szervezet egyre kevésbé képes elegendő Q10-et termelni, így pótlása csökkentheti az öregedéssel járó panaszokat és a degeneratív elváltozások esélyét.
–  Életkor-függő macula degeneratio: Egy klinikai vizsgálat azt mutatta ki, hogy acetyl-L-carnitine, n-3 zsírok és a Q10 adagolása csökkenti az életkor-függő macula deneratio kialakulását.

További előnyei
– Úgy tűnik, védi az idegeket, lassítja a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór súlyosbodását.
– Alzheimer-kór: Klinikai vizsgálatok azt bizonyították, hogy a Q10 és/vagy Q1 alkalmazása csökkentette a dementia kialakulását és progresszióját Alzheimer-kórban.
– Parkinson-kór: Klinikai vizsgálatok azt bizonyították, hogy a Q10 és/vagy Q1 alkalmazása csökkentette a Parkinson-kór tüneteit.
– A kutatások szerint a Q10 koenzim stabilizálja a cukorbetegek vércukorszintjét.
– Esetleg segítheti a fogyást, bár inkább csak abban az esetben, ha az illetőnek a kiegészítés előtt alacsony volt a Q10 koenzim szintje.
– Izomdystropiák: A Q10 segíthet az izomdystrophiák tüneteinek csökkentésében és az életminőség javításában.

Hogyan használjuk
– A Q10 koenzim zsírban oldódó anyag. Így ajánlatos zsírt tartalmazó étkezés közben/után bevenni, ez fokozhatja a felszívódó mennyiséget. Naponta 50-200 mg szedése javasolt. A Q10 koenzim hosszú távú kiegészítő, sokszor egy-két hónapot is igénybe vesz, mire pozitív hatásai megnyilvánulnak.
– Még nagy adagokban is igen biztonságos táplálék-kiegészítő. Mivel megfelelően nem vizsgálták még ki, terhes, illetve szoptató nők ne fogyasszák.
– Toxicitás: nincs.
– Tiltás: nem szerepel semmilyen tiltólistán.

Kölcsönhatások egyéb hatóanyagokkal
–  Q1 szükséges ahhoz, hogy a Q10 az antioxidáns, illetve energiatermelésben játszott szerepét beöltse.
–  Szelénnel történő együttes alkalmazásakor a szívelégtelenségre kifejtett pozitív hatások felerősödnek.
–  A Warfarin (ami egy vénás thromboembolia kialakulása elleni gyógyszer) hatását csökkentheti a Q10 koenzim kiegészítés, így nem ajánlott ebben az esetben a szedése.
–  A sztatin tartalmú koleszterincsökkentők negatívan befolyásolják a Q10 koenzim szintet a szervezetben, így ekkor külső pótlása javasolt.

Felhasznált irodalom
1.    Crane F.L., Hatefi Y., Lester R.I., Widmer C. (1957) Isolation of a quinone from beef heart mitochondria. In: Biochimica et Biophys. Acta, vol. 25, pp 220-221.
2.    Eighth International Symposium on Biomedical and Clinical Aspects of Coenzyme Q (1994) Littarru G.P., Battino M. , Folkers K. (Eds) The Molecular Aspects of Medicine, Vol. 15 (Supplement), pp S1-S294.
3.    Folkers K, Brown R, Judy WV, Morita M. Survival of cancer patients on therapy with coenzyme Q10. Biochem Biophys Res Commun. 1993;192:241-245.
4.    Folkers K., Langsjoen Per H.,Willis R., Richardson P., Xia L.,Ye C., Tamagawa H. (1990) Lovastatin decreases coenzyme Q levels in humans.  Proc. Natl. Acad Sci. Vol. 87, pp.8931-8934.
5.    Folkers K., Vadhanavikit S., Mortensen S.A. (1985) Biochemical rationale and myocardial tissue data on the effective therapy of cardiomyopathy with coenzyme Q10. In: Proc. Natl. Acad. Sci., U.S.A., vol. 82(3), pp 901-904.
6.    Judy W.V., Hall J.H., Toth P.D., Folkers K. (1986) Double blind-double crossover study of coenzyme Q10 in heart failure.  In:  Folkers K., Yamamura Y. (eds) Biomedical and clinical aspects of coenzyme Q, vol. 5.  Elsevier, Amsterdam, pp 315-323.
7.    Langsjoen P. H., Langsjoen P. H., Willis R., Folkers K. (1994) Treatment  of essential hypertension with coenzyme Q10.  In:  Eighth International Symposium on Biomedical and Clinical Aspects of Coenzyme Q (1994) Littarru G.P., Battino M. , Folkers K. (Eds) The Molecular Aspects of Medicine, Vol. 15 (Supplement), pp S287-S294.
8.    Langsjoen P. H., Langsjoen, P. H., Folkers, K. (1989) Long term efficacy and safety of coenzyme Q10 therapy for idiopathic dilated cardiomyopathy.  In:  The American Journal of Cardiology, Vol. 65, pp 521 - 523.
9.    Langsjoen Per.H., Vadhanavikit S., Folkers K. (1985) Response of patients in classes III and IV of cardiomyopathy to therapy in a blind and crossover trial with coenzyme Q10. In:  Proc. Natl.  Acad. of Sci., U.S.A., vol. 82, pp 4240-4244.
10.    Mellors A., Tappel A.L. (1966) The inhibition of mitochondrial peroxidation by ubiquinone and ubiquinol. J. Biol. Chem., vol. 241, pp 4353-4356.
11.    Mortensen S.A., Vadhanavikit S., Folkers K. (1984) Deficiency of coenzyme Q10 in myocardial failure. In: Drugs Exptl. Clin. Res. X(7) 497-502.

MIT KELL TUDNI A Q1KOENZIMRŐL:

Leírás:
A NADH egy olyan komplex vegyület, amely többek között B3-vitaminból (nikotinamid) épül fel. A NADH a sejtek energiatermelő folyamatainak és antioxidáns rendszerének nélkülözhetetlen eleme. Alapvető szerepe van az elektronok szállításában a redoxpotenciál-transzfer során. Biokémiailag a NADH a szervezetben megtalálható egyik legpotenciálisabb antioxidáns rendszer.

Mire használjuk/ főbb hatásai:
– Segít megelőzni a kardiovaszkuláris betegségeket (elsősorban a szívelégtelenséget), illetve a már kialakult rendellenességek esetén is javulást eredményezhet a használata.
– Magas vérnyomás: Az eddigi megfigyelések alapján az mondható el, hogy 8-15 Hgmm-rel képes csökkenteni a vérnyomás értékét.
– A szervezetben erős antioxidáns hatással rendelkezik, amely hatását főleg a mitokondriumban fejti ki.
– Mitokondriális betegségek: A Q10 és/vagy Q1 alkalmazása a korábban bemutatott biokémiai hatás alapján indokolt a következő kórképekben: myopathiak és encephalomyopatiák.
– Csökkentheti a regenerációs időt, mivel részt vesz az ATP termelésében. Krónikus fáradtság szindróma esetén is segíthet.

További előnyei
– Az orvostudomány számos olyan megbetegedést ismer, melyet a szabad gyökök okoznak (néhány szív- és érrendszeri megbetegedés, több daganatos megbetegedés, az ízületeket érintő degeneratív betegségek és az öregedéssel kapcsolatos kórformák). Ez azt is jelenti, hogy a Q1 alkalmazása előnyös lehet ezekben a betegségekben.
– Úgy tűnik, védi az idegeket, lassítja a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór súlyosbodását.
– Alzheimer-kór: Klinikai vizsgálatok azt bizonyították, hogy a Q10 és/vagy Q1 alkalmazása csökkentette a dementia kialakulását és progresszióját Alzheimer-kórban.
– Parkinson-kór: Klinikai vizsgálatok azt bizonyították, hogy a Q10 és/vagy Q1 alkalmazása csökkentette a Parkinson-kór tüneteit.

Hogyan használjuk
– A Q1 koenzim zsírban oldódó anyag. Így ajánlatos zsírt tartalmazó étkezés közben/után bevenni, ez fokozhatja a felszívódó mennyiséget. Naponta 1-5 mg szedése javasolt.
– Mivel megfelelően nem vizsgálták még ki, terhes, illetve szoptató nők ne fogyasszák.
– Tiltás: nem szerepel semmilyen tiltólistán.

Kölcsönhatások egyéb hatóanyagokkal
– Q1 szükséges ahhoz, hogy a Q10 az antioxidáns, illetve energiatermelésben játszott szerepét beöltse.
– Szelénnel történő együttes alkalmazásakor a szívelégtelenségre kifejtett pozitív hatások felerősödnek.

Ajánlott termékek:

Vásárlói vélemények:

Kérdések és válaszok:

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.