
Szafi Free Világos Puha Kenyér Lisztkeverék 1000g
Kiszerelés: 1000 g
Gluténmentes kenyér lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk finom puha, világos színű, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül.
Hűségpont (vásárlás után): 27
2 690 Ft
(3 Ft / g)
A választott opciók feláraival növelt ár!
FIGYELEM!
A jelenlegi piaci helyzet miatt az árak tájékoztató jellegűek, amennyiben változik a kiírtakhoz képest kolléganőnk felveszi Önnel a kapcsolatot szállítás előtt.

További információk a termékről:
(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, kukoricamentes, rizsmentes, burgonyamentes, zsírszegény, vegán kenyér készíthető belőle)
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad és mellékízmentes!
Nagyon könnyen kezelhető lisztkeverék!
Összetevők: Gluténmentes lisztek (kölesliszt, cirokliszt), keményítő (tápióka keményítő), növényi rostok (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav
Átlagos tápérték:
100g lisztkeverékben
100 g natúr kenyérben*
Energia:
1356 kJ (321 kcal)
768 kJ (182 kcal)*
zsír:
- amelyből telített zsírsavak:
1 g
0,3 g
1 g
0,2 g
szénhidrát:
- amelyből cukrok (1):
61,5 g
1,1 g
34 g
0,7 g
rost:
13,7 g
7,5 g
fehérje:
9,5 g
5,3 g
só:
0 g
0,7 g
* a lenti recept szerint (1+1 g kókuszolajjal lekenve)
(1): természetesen előforduló cukor a lisztben
Az adatok tájékoztató jellegűek!
Felhasználási javaslat, kenyér recept:
Hozzávalók (455 grammos kenyérhez):
250g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
3g himalája só (ízlés szerint változhat)
30g frissen facsart citromlé vagy 20 g 6%-os fehérborecet
280g szobahőmérsékletű víz
1 +1 g kókuszolaj a lekenéshez (elhagyható, de ettől lesz barnás a kérge)
Elkészítés:
Keverjük ki egy tálba a vizet, citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk jó alaposan össze.
Összeállítás után 10 percig pihentessük.
Pihentetés után enyhén lisztezett felületen formázzuk meg, kenjük le olajjal.
Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső programon 50 percig süssük, majd kenjük le újra vékonyan kókuszolajjal (csupán a szebb szín miatt), és süssük tovább 200 fokon 15 percig.
Kifli, vagy zsemle is formázható a tésztából (6 db.), így a sütési idő változik:
185 fokon, kb. 40 perc.
Rácson hagyjuk kihűlni a kenyeret/zsemléket/kifliket.
Ajánlott termékek:
Kapcsolódó termékek:
Vásárlói vélemények:

Kérdések és válaszok:
