Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben
ZEN-SZEN® VITA-COMPLEX kapszula 30db /Olimp Labs®/ -ginseng

ZEN-SZEN® VITA-COMPLEX kapszula 30db /Olimp Labs®/ -ginseng

Kiszerelés: 30 db

Az élet és az erő gyökerei egy kapszulában!
koreai panax ginseng extraktum 200mg és amerikai ginseng
extraktum 250 mg + vitaminok.
A ginseng gyökerek általánosan szellemi –és testi erőnlétfokozók,
sokoldalúságuk titka, hogy adaptogén vegyületeik a szervezet egészére
pozitív tulajdonságúak. Éppen ezért a ginsengeket a gyümölcslevektől
a vitamin készítményekig szinte mindenhez hozzáadják.

Hűségpont (vásárlás után): 31

3 140 Ft
(105 Ft / db)
A választott opciók feláraival növelt ár!
FIGYELEM! A jelenlegi piaci helyzet miatt az árak tájékoztató jellegűek, amennyiben változik a kiírtakhoz képest kolléganőnk felveszi Önnel a kapcsolatot szállítás előtt.

További információk a termékről:

Zen-szen®  
A panax ginsengek közül, az amerikai és a koreai ginseng kombinációja véd a;

•  Stressz hatások ellen
A kimerültség és a túlterhelés következményeként fellépő koncentrációs zavarok és gyenge immunrendszer esetén. Segítik a szervezet stressz hormonjainak szabályozását, és segítik az agyban lévő agyalapi mirigy és hipotalamusz, valamint a vese csúcsán elhelyezkedő mellékvese működését. A koreai és az amerikai ginseng kombinációja az endorfin, vagyis az agy „boldogsághormon” termelését is fokozza!

• Impotencia és sterilitás kezelésére
Bár az impotencia gyógyításában betöltött szerepe e ginseng párosnak vitathatatlan, a mechanizmus mikéntjét még több szempontból is homály fedi. A Zen-szen® ginsengjeinek néhány aktív alkotórészéről már tudják, hogy elernyesztik az erek falában a simaizmot, javítják a hímvessző vérellátását és ezáltal képesek merevedést kiváltani. A steril férfiak számára is gyógyírként szolgálhatnak, mivel állatkísérletek során kiderült, hogy növelik a tesztoszteron szintet, és fokozzák az ondó termelődését

• Életerő és védekezőképesség fokozására
Különösen hasznos ez a kombináció a hosszan tartó betegségekből való lábadozás időszakában

• Szellemi frissítő
Ígéretes állatkísérleteket követően, az utóbbi évtizedekben végzett vizsgálatok igazolták a növény emberre kifejtett érdekes hatásait. Anabolizáló - fehérjeszintézist serkentő - szer, amely javíthatja a szellemi teljesítményt is, amint azt az alkalmazott pszichológiai tesztek is bizonyították

• Sportolók részére
Sok hosszútávfutó és testépítő választja ezt a ginseng kombinációt, hogy így növelje fizikai állóképességét. Számos természetgyógyász vallja azt, hogy a Zen-szen® képes a fáradtságérzetet is késleltetni úgy, hogy nagyobb hatásfokkal történő energiafelhasználásra készteti az izmokat

• A mindennapi életminőség javítására
A Panax ginsengeket már évezredek óta használja a kínai orvoslás az emberi élet meghosszabbítására, illetve minőségének javítására. A számos változatban előforduló gyógynövény legelterjedtebb és legkörültekintőbben tanulmányozott faja a koreai és az amerikai ginseng. Az amerikai ginsenget főként Amerika középnyugati területein termesztik, majd pedig Kínába exportálják.

Az élettani hatásért felelős adaptogén vegyületek
A növény gyógyhatású része az igen lassan fejlődő gyökér. Sokszor négy-hat évet is várni kell a begyűjtésére, amikor is a gyökér ginsenozid tartalma eléri a maximumát. A ginsenozid nem más, mint a ginszenggyökérben lévő aktív hatóanyag, triterpén-szaponinok. A ginsenozidok közé legalább 14 vegyület tartozik, rövidítésekkel (Rbl, Rb 2 stb.) jelzik őket. A Panax ginseng a ginsenozidon kívül vércukorszint-csökkentő panaxant és immunrendszert serkentő összetett cukormolekulákat, ún. poliszacharidokat is tartalmaz.
A ginseng segítségével a szervezet számos betegséggel szemben képes felvenni a harcot. Olyan speciális immunsejtek (T-sejtek) termelődését serkenti, amelyek feladata a szervezetbe jutó, ártalmas vírusok és baktériumok pusztítása.

Figyelem!
Csak olyan ginseng készítményt válasszon, ahol garantált a napi adagban a legalább 10% ginsenozidot tartalom. A Zen-szen® 1 kapszulája 12% ginsenozidot tartalmaz!


Zen-szen®vita-complex

Növeli az energiát, és csökkenti a stresszt.
Az élet és az erő gyökerei egy kapszulában!
koreai panax ginseng extraktum 200mg és amerikai ginseng extraktum 250 mg + vitaminok

Zen-szen®vita-complex növeli a szellemi erőnlétet és a fizikai teljesítőképességet, fokozza az ellenálló képességet, kivédi a stressz-hatásokat. Vitaminokkal kombinált kiváló roboráló és geriátrikum (lassítja az öregedési folyamatokat), nem utolsó sorban különösen hatékony afrodiziákumnak számít.
A Panax nemzetségbe 11 faj tartozik, ezeket mind ginsengnek hívják. A koreai ginszeng (más néven Panax, ázsiai vagy kínai ginseng) a borostyánfélék családjának tagja, mely magában foglalja még az amerikai ginszenget (Panax quinquefolius) is.
A Zen-szen®-ben koreai és amerikai ginseng kombinációja található, melyek tradicionálisan használt adaptogének. A panax ginsengeket férfigyökérnek, életgyökérnek vagy erőgyökérnek is hívják. A gyökereket  4-6 évesen szeptember-októberben tudjuk begyűjteni, mert akkor érik el a legmagasabb ginsenozid tartalmukat, ami a fő hatóanyag.

Az adaptogének úgy növelik a szervezet ellenálló képességét, hogy kiegyensúlyozzák a belső elválasztású mirigyek és az immunrendszer működését, lelassítják a túlműködő és felgyorsítják az alul működő szerveket, ugyanakkor a normálisan működő szerveket nem befolyásolják. Összességében az adaptogének kiegyensúlyozó hatásúak, segítik az élő szervezetnek a változó külső és belső körülményekhez való alkalmazkodó képességét.

AZen-szen®egyedileg válogatott biológiailag aktív ginseng összetevők keverékét, a felszívódást segítő Bioperine®-fekete bors kivonatot és még 12 vitamint tartalmaz. Az összetevők  különösen fontos szerepet töltenek be a fizikai és idegi kimerülés tüneteinek csökkentésében, csakúgy, mint a nemi rendellenességek kezelésében.
A ginsenozid tartalom minden kapszulában 12%! A ginzenozidok hatása adaptogén, ami azt jelenti, hogy az egyes összetevők az egyén állapotának megfelelően a szervezet aktuális igényéhez igazodik. Úgy növelik a szervezet ellenálló képességét, hogy a kiváltó okokra hatnak.

A ginsenozidok
A ginsenozidok szabályozzák az acetilkolin szintjét, ami a központi idegrendszer fontos neurotranszmittere. Továbbá felerősítik a memóriafunkciókat és a tanulási készséget. A vitalitás a hormonrendszerre gyakorolt hatásának eredménye. Ezek az aktív összetevők arra serkentik a pajzsmirigyet, az agyalapi mirigyet és mellékvese kérget, hogy olyan hormonokat termeljenek, amik megerősítik az idegrendszert és javítják az energiafelhasználást az agyban és az izmokban. Hatásukra megnő a sejtek védelme a szabadgyökök okozta sérülésekkel szemben. Javítják az oxigén szállítást -és használatot. Mindezek eredménye a megnövekedet energiaszint és fizikai fittség. Mindeközben a ginsenozidák megelőzhetnek perisztaltikai rendellenességeket és gastroduodenalis fekélyeket. A Zen-szen® Rg1 és Rb1típusú ginsenozidjai, a Jin (passzivitás, sötétség, lassúság) és Jang (aktivitás, fény, gyorsaság) közti harmonikus egyensúlyt teremtik meg. Az Rb1 megnyugtatja az emberi szervezetet stressz és erős indulatosság során. Az Rg1 viszont növeli a teljesítőképességet, gyorsítja a reakcióinkat, és jó hatást gyakorol fizikai kimerültség és betegség esetén.

Miért ismert a ginseng úgy, mint egy különlegesen erős afrodiziákum?
A tanulmányok jelentős növekedést mutattak ki szexuális fittség terén az olyan férfiaknál, akik ginzenget használnak, aminek megnyilvánulása leginkább a fokozódott nemi vágy, növekedett pénisz merevség, elnyúlt erekció. A ginzeng kivonat összetevői serkenti a salétrom oxidok kiválasztódását a vérerekben és a pénisz elhanyagolható szöveteiben növeli a vérkeringést. A ginzeng hatásait a nők is megtapasztalják: a megnövekedett salétrom oxid kiválasztódás a vagina és csikló érrendszerében erősíti a vérkeringést és nedvesedést, növeli a szexuális élvezeteket. A salétrom-oxidot sokáig csak úgy ismertük, mint a legközönségesebb, autókból kipuffogtatott szennyező anyagot, aztán 1998-ban, három kutató elnyerte az orvostudományok Nobel-díját, mert felfedezték: a salétrom-oxid jelzéseket tud közvetíteni a szív sejtjei és erei között. Ők állapították meg először, hogy a gáz jelzőmolekulaként működhet a szerves organizmusban. Azóta bebizonyosodott, hogy a salétrom-oxidot vérnyomás-szabályozásra is használja a szervezet, valamint arra, hogy küzdjön a behatolni akaró baktériumok ellen, és persze segít az idegsejtek egymás közötti kommunikációjában is.

Miért válassza a Zen-szen® vita-complex®-et a piacon kínált többi ginseng készítménnyel szemben?
3 oka van is van:
1. Először is, ez az étrend- kiegészítő egyike azon kevés, a piacon kínált ginseng készítménynek, melynek igazolt a gingenozid- ami a növény legértékesebb alkotórésze-tartalma.
2. Másodjára: a kapszula két fajta ginseng kivonatot tartalmaz - amerikai és koreai-mindnek enyhén különböző gingenozid összetétele van, melyek szinergikusak és ennek  következtében kiegészítik egymás tevékenységét az emberi testben.
3. Harmadjára:  a Bioperin® fekete bors kivonat, támogatja a hatóanyagok biztos eljutását a „célállomásig”, vagyis megnöveli a biohasznosulást, ezt a folyamatot segíti a kulcsfontosságú vitaminokkal történő gazdagítás is.

Kinek  ajánlott a Zen-szen® vita-complex®?
Fizikai és szellemi túlterhelés esetén, csakúgy mint csökkent szexuális fittség esetén. Számos tanulmány kimutatta a ginseng pozitív hatásait a koleszterinszint szabályozásában, a cukorbetegek terápiáinak segítésében, a májrendellenességek kezelésében, és az immunitás növelésében.


Összetétel:
Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban                    1 kapszula
Koreai ginseng (Koreai Panaxginseng extractum)
7% ginsenozid                                                                            200 mg
American ginseng (Panaxquinquefolium extract)
5% ginsenozid                                                                            250 mg
Fekete bors extractum Bioperine®                                              2 mg
Vitaminok 
A-vitamin                                                                                     800 µg (100%*)
D-vitamin                                                                                         5 µg (100%*)
E-vitamin                                                                                      12 mg (100%*)
C-vitamin                                                                                      80 mg (100%*)
B1-vitamin                                                                                   1.1 mg (100%*)
B2-vitamin                                                                                   1.4 mg (100%*)
B3-vitamin                                                                                    16 mg (100%*)
B6-vitamin                                                                                  1.4 mg (100%*)
Folsav                                                                                         200 µg (100%*)
B12-vitamin                                                                                 2.5 µg (100%*)
Biotin                                                                                            50 µg  (100%*)
B5-vitamin                                                                                      6 mg (100%*)
*%RDA

fo

Felhasználási javaslat: Általános egészségmegőrzéshez vagy fáradtság ellen: szedjen naponta egy kapszula. Feszültséggel teli időszakban vagy betegségből történő lábadozás alatt: naponta kétszer vegyen 1 kapszulát. Impotencia és sterilitás esetén: az ajánlott mennyiség szintén naponta kétszer 1 kapszula.
Minimumkúra-maximumkúra: A minimumkúra 1 hónap, amit évente 2-szer ismételünk. A kúraidő 3 hónapra változik, az egyén állapotának és terhelésének függvényében.
Kiszerelés: 30 kapszula / 30 napi adag

Tudtad?
-   Sokféle életerőt növelő növényi kivonatot hívnak ginsengnek, de ezek nem tartoznak a Panax nemzetségbe, más néven álginsengek;
•   Gynostemma pentaphyllum (déli ginszeng vagy Jiaogulan)
•   Eleutherococcus senticosus (szibériai ginszeng)
•   Pseudostellaria heterophylla (Prince ginszeng)
•   Withania somnifera (indiai ginszeng vagy Ashwagandha)
•   Pfaffia paniculata (brazil ginszeng vagy Suma)
•   Lepidium meyenii (perui ginszeng vagy Maca)
•   Oplopanax horridus (alaszkai ginszeng)
•   Angelica sinensis (női ginszeng vagy Dong Quai)

- Az időskori (II. típusú) cukorbetegségben szenvedők számára is jó hatású a ginseng. Egy kísérlet során ilyen cukorbetegek napi 100 vagy 200 mg ginsenget kaptak: azt találták, hogy vércukorszintjük csökkent a placebót szedő társaikéhoz képest.
- Az ókori kínaiak a növényt „embergyökérnek”, azaz jensen-nek nevezték, amely aztán „ginsenggé” változott. Az elnevezés elég találó, hiszen némely ginszenggyökér gyakran emlékeztet emberi formára és mint adaptogén növény a szervezet egészére jótékony hatású vegyületeket tartalmaz.
- A nagyra értékelt roboráló szer, valamint gyógyhatású szernek tartott ginsengről azt mondják, visszahozza a fiatalságot - innen ered görög neve, a panax is (a görög pan "minden" és okos "gyógyszer"), vagyis mindenre gyógyír, csodaszer.
- ,,Fehérnek” akkor nevezik a ginsenget, ha csak egyszerűen megszárították a gyökeret; „vörösnek” pedig akkor, ha először gőzölték, s csak azután szárították meg.

forrás:Natur Tanya

Ajánlott termékek:

Vásárlói vélemények:

Kérdések és válaszok:

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.